3 redenen waarom vezelcementplanken een slimme keuze zijn voor je gevel

Ben jij op zoek naar de juiste gevelbekleding voor je nieuwbouw- of renovatieproject? Dan zijn vezelcementplanken een slimme keuze. Ze bieden talloze ontwerpmogelijkheden en vormen een goed alternatief voor hout. Zo is de Hardie® VL Plank tijdloos, onderhoudsvrij en makkelijk te plaatsen. James Hardie zet de drie grootste troeven voor jou op een rij.

1. Natuurlijke (hout)look

Planken van James Hardie worden gemaakt uit vezelcement, een composietmateriaal dat verstevigd wordt met cellulosevezels. Dat maakt dat deze gevelbekleding zeer sterk en onbrandbaar is. De vezelcementplanken van James Hardie hebben de natuurlijke uitstraling van houten planken, zonder de nadelen ervan. De planken zijn verkrijgbaar in twee varianten: de klassieke Hardie® Plank en de nieuwe Hardie® VL Plank. Met een uitgebreid assortiment aan kleuren – van antraciet tot wit – bieden ze tal van ontwerpmogelijkheden. Je kan de planken zowel horizontaal als verticaal monteren. Benieuwd welke kleur het beste tot zijn recht komt bij jouw woning? Test het uit met de kleurvisualisator van James Hardie.

2. Weinig onderhoud nodig

In tegenstelling tot houten gevelbekleding hebben de Hardie® Plank en Hardie® VL Plank weinig onderhoud nodig. De vezelcementplanken zijn namelijk bestand tegen uv-stralen en regen en ze rotten, barsten of scheuren niet. Ook bij hoge temperatuurschommelingen trekken de planken niet krom. Nog een groot voordeel: dankzij de unieke ColourPlus Technologie blijft de kleur goed behouden. Je hoeft deze gevelbekleding dan ook niet om de paar jaar te schilderen, wat wel het geval is bij hout.

3. Eenvoudig te installeren

De planken zijn snel en eenvoudig te installeren. Als je een handige klusser bent, kan je de plaatsing zelfs voor je eigen rekening nemen. De Hardie® VL Plank is namelijk voorzien van een unieke messing -en groefverbinding, waardoor je de planken zonder montageclips gemakkelijk in elkaar kan schuiven. Dit innovatieve montagesysteem verkort de installatietijd met minimaal 20%. Door de handige messing-en-groef plaatverbinding oogt het eindresultaat erg strak en stijlvol. De klassieke Hardie® Plank is geschikt voor potdekselmontage, open voeg of een alternerende montage. Laat je inspireren door deze realisaties.

Tip: vraag een gratis staal aan

De productstalen van James Hardie helpen je bij het kiezen van de juiste kleur. Ga je voor een kleur die past bij je ramen? Of hou je net van contrast? Kies uit de verschillende gevelplanken, texturen en kleuren en stel zo zelf je productmonsterbox samen. Vraag hier je gratis stalen aan.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
De perfecte bekleding voor jouw gevel: meer uitstraling, minder werk

De perfecte bekleding voor jouw gevel: meer uitstraling, minder werk

Een gevel die een leven lang meegaat? Bij James Hardie kiezen we voor gevelplanken uit vezelcement. Dankzij de houtlook krijgt je gevel een natuurlijke en...

Lees meer

Dé afwerkingsplaat voor badkamers, keukens en geventileerde gevels

Dé afwerkingsplaat voor badkamers, keukens en geventileerde gevels

Fermacell Powerpanel H2O is ideaal voor wanden en plafonds in natte ruimtes in woningen, openbare gebouwen maar ook als industriele toepassing in o.a....

Lees meer

Thermisch- en geluidsisolerende vloerelementen

Thermisch- en geluidsisolerende vloerelementen

Fermacell Vloerelementen (gipsvezel en cementgebonden)

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Hoe zit het met de wachttijd voor een airco? Expert biedt antwoord

  Hoe zit het met de wachttijd voor een airco? Expert biedt antwoord

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Maar hoe zit het met de wachttijd?

  Lees meer
 • Binnenkijken: een eigentijds en luchtige nieuwbouwwoning

  Binnenkijken: een eigentijds en luchtige nieuwbouwwoning

  Voor het ontwerp van zijn woning keerde architect Jean-Yves Jehoulet het klassieke model om: de slaapkamers kwamen beneden en de leefkamers boven.

  Lees meer
 • Gespot: de 5 musthaves van januari

  Gespot: de 5 musthaves van januari

  Aan het einde van elke maand zet onze woonexpert enkele nieuwe producten in de kijker. Ontdek de musthaves van januari.

  Lees meer
 • Help! Wat doet die witte sluier op mijn gevel? Zo pak je het aan

  Help! Wat doet die witte sluier op mijn gevel? Zo pak je het aan

  Heb je een witte sluier op je buitenmuur? Dat zijn waarschijnlijk zout- of gipsuitbloeiingen. Wat doe je eraan en hoe kan je ze vermijden?

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken