Een zorgeloze dakrenovatie met Postel 20 en Thermosolo Nox-Activ

Een dak renoveren of restaureren vraagt bijzondere aandacht. Er zijn namelijk allerlei redenen waarom je je dak zou kunnen renoveren, die elk op hun beurt een verschillende aanpak vereisen. Zo kan het hoog tijd zijn om beschadigde dakpannen of verouderde dakbedekking te vervangen, het isolatieniveau te verbeteren, een zonne-energiesysteem te installeren, de waterdichting te repareren of zelfs nieuwe woon-of werkruimtes te creëren nu thuiswerk wellicht voor velen onder ons een blijver is. Voordat je begint, is het belangrijk om je dak volledig te laten beoordelen door een expert die je adviseert over de meest geschikte dakbedekkingsmaterialen voor jouw renovatieproject. Postel 20, dé stormpan bij uitstek, is de ideale dakpan voor de renovatie van hellende daken omwille van de variabele latafstand. Thermosolo Nox-Activ is een hoogwaardige renovatielaag voor de waterdichting van platte daken met uitstekende dampdrukverdeling én luchtzuiverende werking.

Begin met een goede dakinspectie

Eerst en vooral is het van groot belang om een totaalbeeld te krijgen van de uit te voeren werken. Niet enkel om de toestand van je dak te bepalen, maar ook om uit te zoeken welke materialen en dus ook financiële middelen je nodig hebt voor een dakrenovatie. BMI Belgium bundelt deze informatie in een gedetailleerd renovatie- of onderhoudsadvies, inclusief digitale foto’s en een meting van de staat van het dak. Zo word je optimaal geadviseerd over de toe te passen isolatielagen, folies, aansluitmaterialen en natuurlijk ook dakpannen of dakbedekkingsmaterialen.

Postel 20: de bondgenoot voor renovatie met variabele latafstand

Een plat of een hellend dak vraagt vanzelfsprekend een eigen aanpak en afwerking. Voor een hellend dak is de Postel 20 de geknipte bondgenoot voor renovatie omwille van de variable latafstand, de eenvoudige plaatsing en neutrale uiterlijk voor elk type dak. Deze stormpan is qua looks namelijk de ideale mix tussen een klassiek ontwerp en moderne techniek, met een strakke maar toch rustige en vriendelijke vormgeving. Zo is de pan uiterst geschikt voor klassieke maar ook voor moderne bouwstijlen. Als je renoveert wil je er trouwens ook zeker van zijn dat de renovatie voor een lange termijn soelaas biedt. De functionele eigenschappen van Postel 20 geven je de zekerheid dat deze dakpan zonder problemen de tand des tijds doorstaat. Geen wonder dat deze type stormpan de meest gekozen pan is voor renovaties, toch?

Thermosolo Nox-Activ: waterdichting met uitstekende dampdrukverdeling

Wil je de waterdichting van jouw plat dak renoveren? Dan is de kans groot dat de Thermosolo Nox-Activ perfect bij jouw renovatieproject past. Renovatielagen worden gekenmerkt door een eenlaagse afdichting die dampdrukverdelend is. Die dampdrukverdelende eigenschap is belangrijk om blaasvorming te voorkomen in de roofing. Die blaasvorming kan veroorzaakt worden door de insluiting van vocht (in de oude roofing) tijdens de renovatie. De THERM-strepen in het design van Thermosolo Nox-Activ gaat dit tegen, omdat de damp zo verdeeld wordt over het gehele oppervlak.

Uniek aan deze hoogwaardige renovatielaag is de toplaag met Nox-Activ, een luchtzuiverend granulaat van titaniumdioxide die stikstof uit de lucht omzet in onschadelijke nitraten. Dit proces wordt in gang gezet onder invloed van UV-stralen en zonlicht, die energie doen vrijkomen om de NOx-moleculen af te breken. Zo worden uitlaatgassen omgezet in onschuldige stoffen zoals water, koolstofdioxide en zouten die bij regenweer gewoon van het dak afgespoeld worden. Het luchtzuiverende effect blijft gedurende de hele levensduur van het dak actief. Zo kunnen Nox-Activ daken een leven lang hun steentje bijdragen aan een schonere en duurzame wereld. Een investering in een duurzame renovatie van je dak is zo een investering in de toekomst.

Wil je graag meer informatie over dakrenovaties? De experten van BMI Belgium helpen je graag verder.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Dé 4 afwerkingslagen voor je betondakpan

Dé 4 afwerkingslagen voor je betondakpan

Is je dak aan vernieuwing toe? Ben je bovendien op zoek naar een duurzame en esthetische oplossing? Dan hebben we goed nieuws! Dankzij de vier BMI Monier...

Lees meer

NOx-Activ: dakoplossing met luchtzuiverende werking

NOx-Activ: dakoplossing met luchtzuiverende werking

BMI Icopal innoveert met Parafor Solo GS NOx-Activ, een dakoplossing met luchtzuiverende toplaag. De toplaag met NOx-Activ granulaat is een milieubewuste...

Lees meer

Perfecte weersbestendigheid met de Postel 20 stormdakpan

Perfecte weersbestendigheid met de Postel 20 stormdakpan

De stormpan is een echte Belgische klassieker. De Postel 20, met innovatieve kop- en zijsluitingen, verzekert een betere waterafvoer en zorgt ervoor dat...

Lees meer

BMI Monier en BMI Icopal

BMI Monier en BMI Icopal

053 72 96 72

Artikels van onze redactie

 • 10 tips om meer daglicht in huis te halen (of het zo te doen lijken)

  10 tips om meer daglicht in huis te halen (of het zo te doen lijken)

  Nu de dagen korten, is het nog belangrijker om voldoende daglicht binnen te laten. Het bezorgt je vaak een goed humeur en is helemaal gratis.

  Lees meer
 • Binnenkijken: van vervallen rijhuisje tot zonnige triplex in het Gentse Rabot

  Binnenkijken: van vervallen rijhuisje tot zonnige triplex in het Gentse Rabot

  Architect Lieselotte tovert een klein rijhuisje in de gezellige Gentse Rabotwijk om tot een ruimtelijke en praktische plek. "Het was serieus puzzelen."

  Lees meer
 • Binnenkijken: Van donker zeefdrukatelier naar zonnige loft met patio’s

  Binnenkijken: Van donker zeefdrukatelier naar zonnige loft met patio’s

  Eigenlijk zocht Philippe een pand voor zijn architectenbureau. Maar toen hij dit zeefdrukatelier zag in Ledeberg besloot hij er zijn woning van te maken.

  Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken
Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen
Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken
Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag
Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken