Dé 4 afwerkingslagen voor je dakpan

Is je dak aan vernieuwing toe? Ben je bovendien op zoek naar een duurzame en esthetische oplossing? Dan hebben we goed nieuws! Dankzij de vier BMI Monier afwerkingslagen voor betondakpannen krijgt je dak meteen een moderne en frisse uitstraling. Ontdek hieronder meer.  

Zoals je allicht wel weet zijn betondakpannen gemaakt uit natuurlijke grondstoffen: zand, cement en water. Dit mengsel wordt gekleurd met natuurlijk ijzeroxide, zodat de kleur langdurig behouden blijft. Het voordeel? De dakpannen harden uit zonder dat ze in een oven worden gebakken. Zo bespaar je veel energie en voorkom je uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2. Na het uitharden worden de betondakpannen afgewerkt met een innovatieve toplaag.

1. Natura 

Wie waterafstotend en vuilwerend zegt, zegt Natura. De specifieke kleurpigmenten van deze toplaag bezorgen je dakpan bovendien een langdurig kleurbehoud. Geniet jarenlang van je favoriete kleur zonder dat deze zijn pluimen verliest.

Heb je een nieuwbouwwoning? Of eentje met een iets klassiekere uitstraling? Kies dan voor de betondakpan Brugse Pan die vanaf nu beschikbaar is in Natura toplaag in blauwgrijs. Deze nostalgische pan met holle vorm tilt je woning naar een hoger niveau.

2. Novo+  

Staat je dak naar het oosten of westen gericht? Dan is de kans groot dat er zich algen- of mosgroei op je dak voordoet. Het ziet er niet mooi uit en het is vaak een doorn in het oog. Met de Novo+ toplaag maak je komaf met deze vervelende dakbegroeiing. Zo ben jij vrij van ‘moszorgen’.

De Horzion betondakpan heeft een ultrastrak design en geeft je dak een elegante en esthetische afwerking. Bijkomend pluspunt? Deze dakpan is vanaf nu verkrijgbaar met de duurzame Novo+ coating in zwart en granietgrijs.

3. Star 

Dakpannen met Star afwerking zijn met recht de sterren van het dak. Dankzij de fijne micromortel, heeft je dakpan een verhoogde kwaliteit, is ze minder gevoelig voor vuil, behoudt ze langdurig haar kleur en is ze ijzersterk.

Klinken deze voordelen je als muziek in de oren? Kies dan voor de tijdloze en budgetvriendelijke Sneldek betondakpan met Star toplaag in mat of zijdemat en geniet van jarenlang comfort.

4. Protegon 

Ben je eerder op zoek naar een product dat uv-bestendig is? Dan vind je in het assortiment de Protegon toplaag. Deze bezit alle kenmerken van de Star en voegt daar nog extra pigmenten aan toe (behalve bij de kleur rood). Het voordeel? De temperatuur onder het dak zakt met 10°C. Gedaan met puffen op hete zomerdagen.

Net zoals bij de drie andere toplagen vind je de Protegon afwerkingslaag terug op een Monier betondakpan. De Tegalit heeft een krachtig architectonisch karakter dat je huis extra in de verf zet. Je dak wordt zo een knap staaltje architectuur.

Waarom kiezen voor de dakpannen van BMI Monier? 

Een Monier dakpan is altijd een veilige optie. Ze zijn stevig en beschermen je huis bij extreme weersomstandigheden. Bovendien zijn ze snel en makkelijk te installeren, wat tijd en kosten bespaart. Wist je trouwens dat de dakpannen van BMI Monier geluidsabsorberend werken? Wat bijvoorbeeld een voordeel is bij vliegtuiglawaai.

Meer weten?  

Surf naar www.bmigroup.com/be en ontdek het volledige gamma.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
NOx-Activ: dakoplossing met luchtzuiverende werking

NOx-Activ: dakoplossing met luchtzuiverende werking

BMI Icopal innoveert met Parafor Solo GS NOx-Activ, een dakoplossing met luchtzuiverende toplaag. De toplaag met NOx-Activ granulaat is een milieubewuste...

Lees meer

Perfecte weersbestendigheid met de Postel 20 stormdakpan

Perfecte weersbestendigheid met de Postel 20 stormdakpan

De stormpan is een echte Belgische klassieker. De Postel 20, met innovatieve kop- en zijsluitingen, verzekert een betere waterafvoer en zorgt ervoor dat...

Lees meer

PV Premium: volledig geïntegreerd zonne-energiesysteem voor een harmonieus dak

PV Premium: volledig geïntegreerd zonne-energiesysteem voor een harmonieus dak

Het volledig geïntegreerd PV Premium zonne-energiesysteem van BMI Monier maakt van een beschermend dak een extra functioneel dak.

Lees meer

BMI Monier en BMI Icopal

BMI Monier en BMI Icopal

053 72 96 72

Artikels van onze redactie

 • Dakisolatie: hellend dak na-isoleren langs binnen

  Dakisolatie: hellend dak na-isoleren langs binnen

  Tot maar liefst een derde van de warmte in je woning gaat verloren via je dak. Het loont dus zeker de moeite om te investeren in (extra) dakisolatie.

  Lees meer
 • Renovatiepremies worden verhoogd in Brussel

  Renovatiepremies worden verhoogd in Brussel

  Het Brussels Gewest is van plan het bedrag van de RENOLUTION-premies voor volgend jaar te verhogen. De prioriteiten: daken en warmtepompen.

  Lees meer
 • Welke premies zijn er voor dakisolatie?

  Welke premies zijn er voor dakisolatie?

  Een goede dakisolatie drukt de energiefactuur. Maar op welke premies heb je recht? En hoe vraag je ze aan? We zoeken het voor je uit.

  Lees meer
 • 10 tips om meer daglicht in huis te halen (of het zo te doen lijken)

  10 tips om meer daglicht in huis te halen (of het zo te doen lijken)

  Nu de dagen korten, is het nog belangrijker om voldoende daglicht binnen te laten. Het bezorgt je vaak een goed humeur en is helemaal gratis.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken