Haal de natuur in huis met deze 7 ultracompacte stenen geïnspireerd op Italiaanse klassiekers

Ben je op zoek naar een materiaal met een natuurlijke uitstraling dat tegen een stootje kan? Met de nieuwe collectie Pietra Kode combineert Cosentino de schoonheid van drie klassieke stenen (vicenza, travertijn en ceppo) met de sterkte en functionaliteit van het ultracompacte oppervlak Dekton. Je kan dit materiaal gebruiken voor je keukenwerkblad, badkamerwand, vloer en zelfs gevel. Met een unieke en natuurlijke look als resultaat!

Ultracompact oppervlak met een natuurlijke look

De uitstraling van natuursteen gecombineerd met enkele ijzersterke eigenschappen? Dat is Dekton. Deze ultracompacte steen bestaat uit meer dan 20 natuurlijke mineralen zoals glas, porselein en kwarts. Dankzij een unieke technologie worden de minerale deeltjes aan elkaar gehecht, wat maakt dat Dekton ultrasterk is. Het materiaal is namelijk bestand tegen slijtage, krassen, stoten en vlekken. Lees meer over de voordelen van Dekton.

Keuken, badkamer, vloer en wandbekleding

Dekton is vooral bekend als keukenwerkblad, maar het kan ook voor andere toepassingen gebruikt worden. Denk maar aan vloerbedekking of wandbekleding. In je badkamer kan het materiaal ook dienst doen als douchewand. Daarnaast is de ultracompacte steen bestand tegen uv-stralen en vorst. Dat maakt van Dekton het perfecte materiaal voor je gevel, terrasvloer of een buitenkeuken. Het is in zowel kleine als grote formaten verkrijgbaar en in verschillende diktes van 4 tot 30 mm. Ontdek alle mogelijkheden.

Pietra Kode: klassieke stenen

Met de nieuwe collectie Pietra Kode combineert Cosentino schoonheid en functionaliteit. De collectie is geïnspireerd op drie oude Italiaanse stenen uit het classicisme: de Vicenzasteen, Travertin marmer en Ceppo di Gré. Cosentino herinterpreteert de tijdloze schoonheid van deze drie klassieke stenen en laat ze volledig tot hun recht komen in de hedendaagse architectuur.

Natuurlijke klasse

Pietra Kode is in drie series verkrijgbaar:

 • Vicenza Kode: Vincenza is een rots die voornamelijk uit calciumcarbonaat bestaat. De steen werd vaak gebruikt voor villa’s en paleizen. Met de collectie Vicenza Kode geeft Cosentino de elegantie van deze steen weer.
 • Travertine Kode: Travertijn is een kalksteen die vaak werd gebruikt in de klassieke kunst en Renaissance-architectuur. Dankzij het unieke productieproces van Dekton Travertine Kode behoudt de steen zijn klassieke schoonheid.
 • Ceppo Kode: Ceppo di Gré is een lichtgrijze, Italiaanse kalksteen met keivormige steentjes in een lichte tot donkergrijze kleur. Ceppo Kode heeft een natuurlijke look, maar geeft een ruimte toch voldoende karakter.

Ben je gecharmeerd door de schoonheid van deze Italiaanse stenen? Ontdek Pietra Kode bij een verkooppunt in je buurt of vraag een gratis offerte aan.


Op zoek naar een werkblad zonder naden en onderbrekingen?
Op zoek naar een werkblad zonder naden en onderbrekingen?

Dekton is het ideale materiaal voor je keukenwerkblad als je van je keuken een unieke ruimte wil maken die jaar in jaar uit mooi blijft. Het is goed...

Lees meer
Ontdek de vele voordelen en toepassingen van Dekton
Ontdek de vele voordelen en toepassingen van Dekton

Dekton is een ultracompact werkblad dat bestaat uit verschillende grondstoffen zoals glas, porseleintegels en kwarts. Je kan deze werkbladen voor oneindig...

Lees meer
Cosentino zorgt voor de ‘zen’ in het zenuwcentrum van interieur- en food-styliste Sofie Noyen
Cosentino zorgt voor de ‘zen’ in het zenuwcentrum van interieur- en food-styliste Sofie Noyen

In een leefwereld die draait rond esthetiek, en waar die schoonheid dan vooral door de kleuren en texturen van de natuur wordt bepaald, claimt Dekton® z’n...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Stem je spoeltafel, kraan en afvalsysteem op elkaar af met BLANCO UNIT
  Stem je spoeltafel, kraan en afvalsysteem op elkaar af met BLANCO UNIT

  Om jouw keukentaken aangenamer te maken, brengt BLANCO de spoeltafel, kraan en het afvalsysteem samen in één vernieuwend concept: de BLANCO UNIT.

  Lees meer
 • Je slaapkamer inrichten? Styliste deelt tips
  Je slaapkamer inrichten? Styliste deelt tips

  Van moodboard tot droomslaapkamer. Styliste Virginie Vandecasteele vertelt over de juiste kleuren, meubels en matchende materialen voor jouw slaapkamer.

  Lees meer
 • Q&A: 4 vragen die je helpen bij het inrichten van je bureau
  Q&A: 4 vragen die je helpen bij het inrichten van je bureau

  Een goede thuiswerkplek zit in de lift. Maar hoe richt je je workspace het beste in? Onze Q&A helpt je bij het inrichten van je bureau.

  Lees meer
 • Woontrends volgens architect Virginie: “Een goede balans tussen verbeelding en noodzaak”
  Woontrends volgens architect Virginie: “Een goede balans tussen verbeelding en noodzaak”

  Wat zijn de (ver)bouw- en interieurtrends op dit moment? En welke trends mogen we nog verwachten? We vroegen het aan architect Virginie Jacobs.

  Lees meer