Extra daglicht en verluchting? Aan deze 5 voorwaarden moet een dakraam zeker voldoen

Met een dakraam haal je meer daglicht en verse lucht binnen. Maar een dakraam moet wel aan zeer hoge eisen voldoen. Zo moet het niet alleen bij de stijl van je woning passen, maar ook voldoende isoleren, storende geluiden uit de omgeving blokkeren, brandbestendig zijn en geen ongewenste gasten zoals insecten of - nog erger - inbrekers binnenlaten. Met een Skylux-dakraam kan je op beide oren slapen!

1. Duurzaam design

Een Skylux-dakraam staat bekend om zijn strak design: aan de buitenzijde bestaat het dakraam uit een aluminium schrijnwerk en aan de binnenzijde is het afgewerkt met behandeld dennenhout. Dankzij een vocht- en schimmelwerende behandeling is het dakraam duurzaam en kan je het ook in vochtige ruimtes zoals je badkamer gebruiken.

2. Goede isolatiewaarden

Met een isolatiewaarde van 1,0 W/m²K voldoen de dakvensters van Skylux aan de hoogste isolatie-eisen voor nieuwbouw en renovatie. Daarnaast is het raam ook uiterst luchtdicht waardoor er geen kostbare energie ontsnapt. Wil je verzekerd zijn van een goede nachtrust? Dan is het ook belangrijk dat je dakraam akoestisch isoleert. Een Skylux-dakraam is uitgerust met geluidsisolerend glas, zodat je geen last hebt van voorbijrijdend verkeer. Het beperkt ook contactgeluid veroorzaakt door hagel, regen en wind.

3. Brandveilig

Op vlak van brandveiligheid gelden er zeer strenge Europese normen. De Skylux-dakramen zijn uitvoerig getest en bieden een zeer goede prestatie op vlak van brandreactie. Zo leveren ze een vrij beperkte brandbijdrage en rookontwikkeling.

4. Inbraakveilig

Dakramen zijn vaak een gemakkelijke prooi voor inbrekers. Die weten hoe ze een gesloten dakraam snel van buitenaf kunnen openen. Daarom is een Skylux dakraam altijd vergrendeld, zelfs in ventilatiestand. Je kan het dakraam namelijk in verschillende verluchtingsstanden plaatsen met behoud van de driepuntsluitingsfunctie.

5. Bye insecten en storende zon

Andere ongewenste gasten zijn muggen en insecten. Bij een Skylux-dakraam is er standaard een muggenhor aan de buitenkant geïnstalleerd. Die houdt niet alleen insecten, maar ook stof, bladeren en zelfs regen tegen. Wil je ook de zon weren? Dan kan je de insectenhor combineren met een zonweringsdoek.

Meer weten over het kiepdakraam van Skylux? Surf naar www.skylux.eu/nl-be of download de brochure


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Wonen in landelijke stijl: dit authentieke dakraam vormt de perfecte match!

Wonen in landelijke stijl: dit authentieke dakraam vormt de perfecte match!

Wie dacht dat een dakraam niet past bij een hoeve of een woning met een landelijke uitstraling zit mis! Het rustieke kiepdakraam van Skylux met zijn...

Lees meer

SKYLUX

SKYLUX

+32 56 20 00 00

Artikels van onze redactie

 • Renovatiepremies worden verhoogd in Brussel

  Renovatiepremies worden verhoogd in Brussel

  Het Brussels Gewest is van plan het bedrag van de RENOLUTION-premies voor volgend jaar te verhogen. De prioriteiten: daken en warmtepompen.

  Lees meer
 • Aluminium voordeuren met een unieke afwerking

  Aluminium voordeuren met een unieke afwerking

  Met de nieuwe afwerking ThermoSafe Decoral lanceert Hörmann vijf nieuwe kleuren voor aluminium voordeuren. Van cement tot een grijze houtlook.

  Lees meer
 • Gespot: de 5 musthaves van januari

  Gespot: de 5 musthaves van januari

  Aan het einde van elke maand zet onze woonexpert enkele nieuwe producten in de kijker. Ontdek de musthaves van januari.

  Lees meer
 • Nieuwe ramen: in elke gevel ander glas?

  Nieuwe ramen: in elke gevel ander glas?

  Wist je dat je niet overal in huis voor hetzelfde glas moet kiezen? Door beglazingen te combineren, verzeker je in elke ruimte een aangenaam comfort.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken