Keramische tegels, natuursteen, laminaat of parket? Zo maak je de juiste keuze voor je vloer

Zoek je vloerbekleding voor je bouw- of verbouwproject, of is je huidige vloer aan vervanging toe? Dan sta je voor een moeilijke keuze. Je vloeren moeten er niet alleen mooi uitzien maar ook lang meegaan, terwijl ze wel wat te verduren krijgen. De experts van Hendrickx bouwmaterialen helpen je graag op weg en belichten elk type vloerbekleding.

Tegels: de stevige keuze

Keramische tegels bestaan in heel wat uiteenlopende stijlen en het aanbod is enorm. Een keramische tegelvloer is gemakkelijk te onderhouden en dus perfect voor je keuken en badkamer, maar ook voor in je woonkamer is het een prima keuze. Je kan keramische tegels op de chape plaatsen én op bestaande tegelvloeren met speciale tegellijm, als je de oude tegels goed ontvet en er geen oneffenheden of losliggende tegels zijn.

Natuursteentegels zijn natuurproducten met unieke kleuren en structuren. De meest gekende zijn blauwe hardsteen en graniet, maar bij Hendrickx bouwmaterialen vind je ook kalksteen, leisteen, basalt en kwartsiet. Elk van deze materialen heeft een eigen uitzicht en specifieke kenmerken op het vlak van slijtvastheid, drukbestendigheid en porositeit. De natuursteen die je kiest, moet dan ook goed afgestemd zijn op de ruimte waarin je hem zal plaatsen. Laat je hierover goed adviseren.

Warm parket of laminaat

Parket en laminaat zorgen voor een warme sfeer in je woning. Houten parket is een natuurproduct, laminaat is de kunststof imitatie. Beiden hebben zo hun voor- en nadelen.

Houten parket is duurzaam en heeft een lange levensduur. Je kan kiezen uit massief, samengesteld of fineer, en uit verschillende houtsoorten. Je werkt het parket af met olie of vernis. Parket heeft een authentieke uitstraling maar vereist regelmatig onderhoud met aangepaste producten. In vergelijking met laminaat vraagt de plaatsing meer tijd en is het duurder.

In laminaat is er een ruimer aanbod dan in echt parket. Je kan de laminaatplanken verlijmen of je kan kiezen voor kliklaminaat, dat gemakkelijk en snel geplaatst is. Onder laminaatparket moet je wel een ondervloer leggen, het beste met een dampdichte folie eronder.

Ook je wanden willen wel een nieuw kleedje

Ga je aan de slag met tegels, parket of laminaat om je vloeren te bekleden? Dan kan je misschien meteen je wanden aanpakken. Bij Hendrickx bouwmaterialen is er een uitgebreid gamma wand- en mozaïektegels. Vooral in de keuken, badkamer en toilet is dit een handige wandbekleding omdat ze vochtbestendig en makkelijk te onderhouden zijn.

Inspiratie en gratis advies

Om inspiratie op te doen voor je vloer- en wandbekleding ben je altijd welkom in de toonzaal van Hendrickx bouwmaterialen. Maak gerust een afspraak. De experten staan voor je klaar met gratis advies, zodat jij de juiste keuze kan maken voor elke ruimte in je woning. Ook voor een vrijblijvende offerte kan je bij Hendrickx terecht.


Een degelijke isolatie, daar geniet je op elk moment van
Een degelijke isolatie, daar geniet je op elk moment van

De stijgende energieprijzen en de BEN-normen die vanaf 2021 de standaard zijn voor nieuwbouwwoningen vragen meer dan ooit om een degelijke woningisolatie....

Lees meer
Vloer- en wandbekleding voor de juiste sfeer in huis
Vloer- en wandbekleding voor de juiste sfeer in huis

Ruwbouw, check. Dakbekleding check. Chapewerken check. Dan wordt het nu hoog tijd om de juiste vloer- en wandbekleding te kiezen om je interieur af te...

Lees meer
Gevelstenen: het visitekaartje van je gebouw
Gevelstenen: het visitekaartje van je gebouw

Je gevel is het visitekaartje van je woning dus die wil je natuurlijk volledig afstemmen op jouw stijl. Een rustieke uitstraling of eerder een modern...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie