Een torenhoge factuur voorkomen? Zo ga je slim om met energie

Energiezuinigheid en slimme oplossingen op het vlak van (intensieve) ventilatie en zonwering? Je ontdekt er alles over op Batibouw. Renson leert je er meer over het optimaal inzetten van gratis natuurelementen als lucht en licht. Zo kan jij slim omgaan met energie en een torenhoge factuur voorkomen.

Slimme energieoplossingen

Voorkomen is beter dan genezen. Zo denkt ook Renson. Al meer dan 110 jaar zet het Belgisch familiebedrijf in op het creëren van een gezond binnenklimaat en een comfortabel buitenleven. Dankzij hun duurzame producten en systemen als ventilatie, zonwering, gevelbekleding en outdoor oplossingen, kan ook jij slim omgaan met energie. Renson zet volop in op natuurelementen als lucht (ventilatie) en licht (zonwering) om zo te besparen op energie- en koelkosten.

Gezond binnenklimaat

Comfortabel wonen? Daar weet interieurarchitecte Anouk Taeymans alles van. Zij renoveerde een rijhuis in de Antwerpse binnenstad en legde daarbij een sterke focus op een gezond binnenklimaat en comfort. Het geheim van dat comfort zit hem in slimme ventilatie en zonnewering. In de woning van Anouk bleek een D+-ventilatiesysteem de meeste geschikte keuze. Zo’n systeem filtert de stadslucht waardoor je binnenshuis gerust kan genieten van een gezond klimaat. Daarnaast bleek ook buitenzonwering een goede keuze. Hierdoor wordt het tenslotte nooit echt te warm binnen en creëer je een aangenaam binnencomfort én -klimaat, op een energiezuinige manier, want je voorkomt dat de zon vrij spel krijgt op je ramen. Een geslaagde totaalverbouwing!

Batibouw

Ben je geprikkeld door slimme energieoplossingen op maat van jouw woning? Bezoek dan de Energy Solutions stand in Paleis 7 op Batibouw of ga langs bij Renson in Paleis 5 op stand 530. Renson geeft je meer info over hoe je natuurelementen als lucht en licht optimaal kan inzetten en zo bespaart op energiekosten. Je profiteert er bovendien van tijdelijke promo’s. Zin om inspiratie op te doen? Neem dan een kijkje in de gratis renovatiegids van Renson. Je ontdekt er alles over o.a. zonwering, ventilatie en gevelbekleding.

Voorjaarsactie

Door nu al in Renson zonwering te investeren, zorg je er niet alleen voor dat je woning de hele zomer lang fris blijft, je profiteert ook van 120 euro, excl. btw, korting per windvast screen. Registreer je van 1/03 t.e.m. 15/04 voor deze voorjaarsactie.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Verlengde voorjaarsactie op screens

Verlengde voorjaarsactie op screens

‘Wees nu al de hitte te slim af!’ Voorkomen blijft beter dan genezen. En dus is het kunst om te vermijden dat de zon rechtstreeks op je ramen schijnt en je ...

Lees meer

Verlengde voorjaarsactie op terrasoverkappingen

Verlengde voorjaarsactie op terrasoverkappingen

Every day on holiday! Het zalige vakantiegevoel op jouw terras of in jouw tuin, en dat het hele jaar door? Geniet deze zomer nog van dat gevoel, met een...

Lees meer

Voorjaarsactie ‘Every day on holiday!’

Voorjaarsactie ‘Every day on holiday!’

Outdoor living is booming. En of dat nu is om te barbecueën met vrienden, tijd te nemen voor jezelf of te ontspannen in de zon: dankzij de verschillende...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Hoe werkt een airco?

  Hoe werkt een airco?

  Airconditioning zorgt voor verkoeling. Welke toestellen bestaan er en hoe werken ze precies?

  Lees meer
 • Gespot: de musthaves van maart

  Gespot: de musthaves van maart

  Ontdek de musthaves: een platdakbedekking, een energiezuinige ventilatie, een recyclerende douche, een ecologische waterverzachter en een design dampkap.

  Lees meer
 • Ventilatie: welk ventilatiesysteem kiezen, hoe onderhouden en wat bepaalt de prijs?

  Ventilatie: welk ventilatiesysteem kiezen, hoe onderhouden en wat bepaalt de prijs?

  Een goede ventilatie is belangrijk. Maar waarom? Welke ventilatiesystemen zijn er? Welk systeem kies je het best? Wat met het onderhoud én de prijs?

  Lees meer
 • Hoe onderhoud je de technische installaties in huis?

  Hoe onderhoud je de technische installaties in huis?

  Het onderhoud van de technische installaties in je huis is verplicht maar ook nodig voor een optimale werking. Een overzicht.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken