Een bijkeuken zorgt voor maximaal comfort en orde

De wasplaats -eindelijk- op orde

Je kent ze wel, de traditionele wasplaats waar de wasmachine en droogkast zich bevinden tussen losstaande rekken, borstelstelen en misschien zelfs schoenen en rugzakken. Een rommeltje, op zijn zachtst gezegd, waarvan je de deur liever dicht houdt zodat bezoekers het niet zouden zien. Bovendien is de wasplaats – of bijkeuken – voor velen de ruimte waar je zelf binnenkomt. Hoog tijd dus om deze ruimte een extreme make over te geven. Bij DSM MORE ben je hiervoor aan het juiste adres.

Serieuze meerwaarde

De wasplaats of berging bevindt zich in veel woningen in het verlengde van de keuken. Zeg dus niet langer wasplaats, maar bijkeuken! Door deze bijkeuken uit te rusten met de juiste kasten zorg je voor een veel beter overzicht, wordt opruimen een stuk makkelijker en je kan er ook nog je rug mee sparen. Bovendien kan je dezelfde stijl van je keuken doortrekken, wat dan weer zorgt voor meer eenheid in je interieur en -niet onbelangrijk- een serieuze meerwaarde voor je woning. En je hoeft ook geen rode kaken meer te hebben als er iemand je rommelige berging te zien zou krijgen.

Als je de bijkeuken optimaal wil benutten, is een optimale indeling maken de opdracht. Bij DSM Keukens hebben we hiervoor al veel leuke projecten mogen uittekenen. Door te werken met wandkasten tot het plafond en hoekkasten creëer je een pak meer opbergruimte dan op dat oude metalen of houten rekje. Door de wasmachine en droogkast naast elkaar te plaatsen en te combineren met een uitschuifbaar werkblad voor je wasmand, wordt ook aan ergonomie gedacht. Zo kan je jouw rug eindelijk wat sparen!

Heel functioneel

De bijkeuken is samen met de keuken het hart van je dagelijkse bezigheden. Het doet dienst als voorraadkast voor conservenblikken, sportvoeding, water, wijn, leeggoed en toiletpapier. Bovendien is het de opbergruimte voor de stofzuiger, bezems, emmers en dweilen, laarzen en sportkleding. Ook een extra koelkast, diepvries of wijnkoelkast worden vaak geïntegreerd in de bijkeuken.

En het is ook de plek waar je kleding wordt gewassen, gedroogd en gestreken. Dat is natuurlijk een stuk aangenamer in een ruimte waarin alles mooi zit opgeborgen en je vrij kan bewegen.

Opbergruimte en werkplaats in één

Voor een bijkeuken hoef je helemaal geen grote berging of wasplaats te hebben, ook de garage doet in veel huizen dienst als bijkeuken. Ben je iemand die graag in alle comfort aan je auto of fiets sleutelt? Of iemand die de garage gebruikt om binnen te sporten of je hobby uit te oefenen? Dat kan alleen als je genoeg plaats hebt. Voldoende kastruimte is hier dus van groot belang. Ook is een aanrecht met spoelbak en kraan dan zeker geen overbodige luxe. Door te kiezen voor een laminaat keukenblad kan je de stijl van je keuken behouden, zonder de kosten te laten oplopen.

Eet je graag verse frietjes maar zie je er tegen op van die in je leefruimte te bakken voor de geur? Door een dampkap te voorzien in je bijkeuken is dit probleem ook opgelost!

Kom je idee bespreken

Bij een bijkeuken is het zaak van de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Zo creëer je het maximum aan ruimte in je berging en/of garage en hou je ook het budget binnen de perken. Onze binnenhuisarchitecten helpen je graag verder in één van onze toonzalen om je project te bespreken en je heel wat informatie te bieden over de verschillende mogelijkheden. Maak vrijblijvend een afspraak in een DSM toonzaal in je buurt. 


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Een keuken kopen: de weg van A tot Z

Een keuken kopen: de weg van A tot Z

Het kopen van een nieuwe keuken is een spannende en uitdagende onderneming. Van het plannen en ontwerpen tot het vinden van de juiste materialen en...

Lees meer

Deze 4 kastindelingen zijn een must voor een optimale keukenflow

Deze 4 kastindelingen zijn een must voor een optimale keukenflow

Een goed georganiseerde keuken is een genot om in te werken, of je nu een ervaren hobbykok bent of iemand die net begint. Het geheim van een opgeruimde...

Lees meer

Spot de laatste trends en grootste kortingen op Batibouw 2023!

Spot de laatste trends en grootste kortingen op Batibouw 2023!

Aangezien Batibouw de grootste bouwbeurs is van België, is het een niet te missen beurs voor iedereen die (ver)bouwplannen heeft. Ook degenen die toe zijn...

Lees meer

DSM Keukens

DSM Keukens

+32 9 371 51 93

Artikels van onze redactie

 • Interieurexpert Kelly Claessens spot de trends voor dit najaar

  Interieurexpert Kelly Claessens spot de trends voor dit najaar

  Nog op zoek naar inspiratie voor je interieur? Samen met interieurexpert Kelly Claessens werpen we een blik op de trends voor dit najaar.

  Lees meer
 • Woontrends volgens architect Virginie: “Een goede balans tussen verbeelding en noodzaak”

  Woontrends volgens architect Virginie: “Een goede balans tussen verbeelding en noodzaak”

  Wat zijn de (ver)bouw- en interieurtrends op dit moment? En welke trends mogen we nog verwachten? We vroegen het aan architect Virginie Jacobs.

  Lees meer
 • Klein wonen: 8 tips om je woning groter te laten lijken

  Klein wonen: 8 tips om je woning groter te laten lijken

  Heb je een kleine woning gekocht, maar snak je toch naar meer ruimte? Met deze tips laat je kleine ruimtes groot aanvoelen, zonder je woning uit te breiden.

  Lees meer
 • Beton in je interieur: 5 voordelen

  Beton in je interieur: 5 voordelen

  Beton is een materiaal met veel creatieve mogelijkheden. Ook voor je interieur kan beton een interessante keuze zijn. Ontdek hier waarom.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken