Een keuken kopen: de weg van A tot Z

Het kopen van een nieuwe keuken is een spannende en uitdagende onderneming. Van het plannen en ontwerpen tot het vinden van de juiste materialen en apparatuur, het aankoopproces van een keuken vereist zorgvuldige overweging en besluitvorming. In dit artikel nemen we een kijk op de stappen die betrokken zijn bij het kiezen en kopen van een keuken, zo krijg je alvast een beter zicht op het aankoopproces.

1.   Doe inspiratie op in een showroom

Vooraleer je een keuze kan maken welke keuken je gaat kopen, is het zaak om alle verschillende opties te bekijken. Een bezoek aan een toonzaal is hierbij van onschatbare waarde. Je ziet niet alleen welke keuzes er mogelijk zijn qua keukenstijl, maar ook het verschil in materiaal en kwaliteit valt er meteen op. Verder krijg je een goed zicht op wat er allemaal mogelijk is: verschillende handgrepen, werkbladen, kastindelingen en nog veel meer. Je kan in een showroom ook meteen bij een keukenadviseur of binnenhuisarchitect terecht voor al je vragen. Zin om eerst online wat inspiratie op te doen? Dan is een inspiratiegids altijd een goed idee!

2.   Krijg advies op maat

Weet je niet goed hoe je jouw favoriete stijl omzet in een concreet ontwerp? Dan staan er in elke showroom steeds keukenadviseurs en binnenhuisarchitecten klaar om je te helpen bij de verschillende keuzes. Leg je noden en wensen in geur en kleur uit, zodat je advies op maat krijgt. Op het einde van een gesprek met een keukenadviseur weet je waarschijnlijk welke richting je wilt uitgaan met je keuken. Zo’n gesprek plan je best op voorhand in, zo heeft de keukenadviseur ruim de tijd om je te helpen. Maak hier alvast je afspraak.

3.   Laat je keuken uittekenen

Yes, je weet hoe je jouw nieuwe keuken wilt inrichten! Laat je ideeën door een keukenadviseur in de showroom omzetten naar een concreet ontwerp. Je ziet je nieuwe keuken zo tot leven komen. Nadat je keuken uitgetekend is weet je ook meteen het prijskaartje van je nieuwe keuken. Na enkele dagen krijg je ook een 3D-ontwerp van je keuken in je mailbox. Probeer je liever zelf eerst je keukenidee in een 3D-ontwerp om te toveren? Met een online 3D-keukenplanner is het in enkele stappen mogelijk.

4.   Laat je ruimte opmeten

Eens je akkoord gaat met het keukenontwerp en het prijskaartje wordt er een datum geprikt waarop een binnenhuisarchitect je ruimte thuis komt opmeten. Zo ben je 100% zeker dat je keuken perfect aansluit op de voorziene ruimte.

5.   Doe een finale bespreking

Na de opmeting wordt er nog een finale bespreking ingepland. Hier kan je eventueel nog wijzigingen doorgeven. Je wilt misschien toch liever voor goudkleurige handgrepen gaan in plaats van matzwarte? Je hebt dus in ieder geval nog ruimte om je keukenontwerp aan te passen vooraleer je keuken in productie gaat.

6.   Laat je keuken installeren

Je keuken is inmiddels geproduceerd en klaar om geïnstalleerd te worden. De montage van je keuken neemt, afhankelijk van de grootte van je keuken, zo’n 1 à 2 dagen in beslag. De monteurs hebben je keuken al na 1 à 2 dagen gebruiksklaar geïnstalleerd. De keukenapparaten, zoals oven en vaatwasser, worden ook meteen aangesloten, zodat je direct kan genieten van je nieuwe keuken. Cheers!

Zin (of nood) om de zoektocht naar je nieuwe keuken te beginnen? Kom dan zeker langs in één van de toonzalen van DSM Keukens. Ons ruim aanbod en onze ervaren adviseurs helpen je graag op weg in dit proces. Maak online alvast een afspraak.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Deze 4 kastindelingen zijn een must voor een optimale keukenflow

Deze 4 kastindelingen zijn een must voor een optimale keukenflow

Een goed georganiseerde keuken is een genot om in te werken, of je nu een ervaren hobbykok bent of iemand die net begint. Het geheim van een opgeruimde...

Lees meer

Spot de laatste trends en grootste kortingen op Batibouw 2023!

Spot de laatste trends en grootste kortingen op Batibouw 2023!

Aangezien Batibouw de grootste bouwbeurs is van België, is het een niet te missen beurs voor iedereen die (ver)bouwplannen heeft. Ook degenen die toe zijn...

Lees meer

Welk werkblad past bij mij?

Welk werkblad past bij mij?

Hoe kies je het juiste werkblad voor je keuken? Het werkblad is de meest gebruikte zone van je keuken. Daarom is de keuze van je werkblad ook een van de...

Lees meer

DSM Keukens

DSM Keukens

+32 9 371 51 93

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken