Waar vind ik de juiste hulpmiddelen om warmteverliezen, terugverdientijd en subsidies te berekenen?

Desco lanceert online berekeningstools

Handige hulpmiddelen om warmteverliezen, terugverdientijd en subsidies te berekenen

Kwaliteitsproducten is één, een goede service twee. Om professionals nog beter bij te staan, heeft sanitair- en verwarmingsspecialist Desco maar liefst vier nieuwe online tools uitgewerkt. Zo kan iedereen voortaan heel eenvoudig berekenen welk vermogen je nodig hebt om een woning of kamer te verwarmen. Zelfs een handig overzicht van alle actuele subsidies in één muisklik, is mogelijk.

De website van Desco bundelde al enkele nuttige berekeningstools, onder meer om zelf een badkamer te tekenen of een circulatiepomp te kiezen. Voortaan vind je er nog meer praktische tools terug. Desco ontwikkelde vier online modules, volledig gedocumenteerd via pop-ups:

• warmteverliezen woning:

Heb je een appartement, rijhuis of open bebouwing? Grote raampartijen? En is er een boiler voor sanitair warm water? Tal van factoren spelen een rol om het vermogen van de cv-installatie te berekenen. Deze tool zoekt uit hoe groot de ketel of warmtepomp moet zijn.

• warmteverliezen per ruimte:

Hoe groot zijn de verschillende ruimtes? Liggen ze boven een onverwarmde kelder? Of gaat het om een sterk geïsoleerde nieuwbouw? Met deze tool kan je het nodige vermogen per ruimte berekenen, zodat je concreet weet welke radiator de beste oplossing is.

• subsidies:

De postcode ingeven volstaat om een helder overzicht te krijgen van alle mogelijke actuele subsidies van de verschillende instanties.

• terugverdientijd warmtepompboiler:

Een vraag die, terecht, heel vaak gesteld wordt: ‘Wanneer zal de investering van een warmtepompboiler zichzelf terugbetalen?’. De tool van Desco maakt het mogelijk om gemakkelijk een systeem te kiezen (elektrische boiler, boiler op aardgas, boiler op stookolie) waarmee je de terugverdientijd van een warmtepompboiler kan vergelijken.


Craft, een stukje Scandinavië in huis
Craft, een stukje Scandinavië in huis

In de badkamerreeks Craft van Desco is de Europese eik de hoofdrolspeler.

Lees meer
Catalano New Green: gebogen oppervlakken en dunne randen
Catalano New Green: gebogen oppervlakken en dunne randen

Helemaal gewonnen voor een ingetogen badkamer zonder franje? De wastafels van New Green hebben een hedendaags karakter waar je jarenlang kan van genieten....

Lees meer
Zacht, zuiver en gefilterd water
Zacht, zuiver en gefilterd water

De oplossing tegen kalk en de drinkwaterfilter oplossing: d-soft en d-pure. Vijand nummer één van onze sanitaire installatie is hard water. Het bevat veel...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie