Zacht, zuiver en gefilterd water

De oplossing tegen kalk en de drinkwaterfilter oplossing: d-soft en d-pure. Vijand nummer één van onze sanitaire installatie is hard water. Het bevat veel kalk, die zich na verwarming in de buizen afzet. Hoe hoger de temperatuur, hoe groter de afzetting. De kalkneerslag wordt dikker en dikker, zodat de diameter van de waterleiding langzaam vernauwt. Dat kan je duur te staan komen. De oplossing is d-soft. Dankzij d-pure is het gedaan met flessen sleuren en het leeggoed recycleren. Niets is zo fijn als fris leidingwater. Waarom nog filteren? Het drinkwater dat onze leidingen circuleert, neemt onderweg vaak partikels mee uit die leiding.

d-soft

Je huishoudtoestellen (wasmachine, koffie­zet,…) raken verstopt en moeten hersteld of vervangen worden. De kalkneerslag doet je kranen lekken. Kalksporen uit je bad verwijderen is een zware klus. De boiler lijdt een belangrijk energieverlies, met als gevolg de verhoging van je energiefactuur. Reden genoeg om hard water te behandelen.

Verzachten! Maar hoe?

Een chemische ontharder werkt met zout. De calcium- en magnesiumionen, die verantwoordelijk zijn voor de hardheid, worden uitgewisseld in een harsbed door een equivalente hoeveelheid natriumionen uit zout.

Waarom een ontharder?

 • geeft zacht water
 • comfort én besparing
 • zacht water beschermt je toestellen
 • schoonmaken wordt stukken makkelijker
 • een besparing tot 50% aan waspoeders
 • de levensduur van je wasgoed wordt gemiddeld met één derde verlengd

d-pure

De d-pure filter, die geplaatst wordt op de koudwaterleiding van de keukenkraan verwijdert bezinksel, roest, kleur, geur en chemische resten, zoals bv. chloor. Lekker extra gefilterd kraantjeswater is ook super om lekker te koken.

Deze filter is snel te installeren met behulp van de meegeleverde montagebeugel, schroeven en 3/8” flexibel voor aansluiting op het hoekstopkraantje.

Filteren! Maar hoe?

De filtratie gebeurt dankzij het meegeleverde filterelement van 0,7 µm. Dit element vervang je om de 6 maanden of vroeger in functie van het gebruik.

Waarom een koudwaterfilter?

 • minder afval voor het milieu
 • geen zware boodschappen meer
 • verbetert de smaak van leidingwater

Bekijk hier de D-Soft en D-Pure folder
Bekijk hier de d-soft producten
Bekijk hier de d-pure producten


Craft, een stukje Scandinavië in huis
Craft, een stukje Scandinavië in huis

In de badkamerreeks Craft van Desco is de Europese eik de hoofdrolspeler.

Lees meer
Catalano New Green: gebogen oppervlakken en dunne randen
Catalano New Green: gebogen oppervlakken en dunne randen

Helemaal gewonnen voor een ingetogen badkamer zonder franje? De wastafels van New Green hebben een hedendaags karakter waar je jarenlang kan van genieten....

Lees meer
Tailor Top: wastafel met oneindige mogelijkheden
Tailor Top: wastafel met oneindige mogelijkheden

XonYX solid surface Tailor Top collection met geïntegreerde wastafel biedt alle luxe en comfort van minstens een vijfsterrenhotel. De naadloze afwerking...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Hoe snel heb je een waterontharder terugverdiend? En wat zijn de voordelen?
  Hoe snel heb je een waterontharder terugverdiend? En wat zijn de voordelen?

  Kalkaanslag in je leidingen, koffiezetapparaat, wasmachine of vaatwasser kosten een flinke duit. Maar waarom is kalk zo schadelijk? En hoe verhinder je het?

  Lees meer