Wonen als een echte royalty? Het kan met deze stylingtips voor je huis

Jammer genoeg zijn we niet allemaal geboren met blauw bloed. Toch kan ook jij leven als een echte koning of koningin. Benieuwd hoe? Met deze vorstelijke tips van vtwonen waan jij je binnen de kortste keren in jouw eigen paleis.

Palazzo allure

Nu kun je natuurlijk voor the whole package kiezen, à la het paleis van Versailles - met ravissante kroonluchters, spiegelende vloeren en rijk gedecoreerde deuren. Die mensen verwijzen we door naar handelaars in oude bouwmaterialen en antiek. De rest raden we het volgende aan: meubels en accessoires in organische vormen en de juiste dosis luxe materialen als marmer, messing, fluweel en notenhout. Dat roept een vorstelijk gevoel op zonder dat het protserig wordt.

Een Rembrandt aan de muur

Heb je zelf geen barokke muren met lambrisering? Kies dan voor een trompe-l’oeil behang. Niemand die het verschil ziet! En wat betreft de vermaarde kunstverzameling van de royals? Copy Paste. Want laat fotoprintbehang nog steeds een grote trend zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van een ‘doek’ van wel drie bij drie meter met werk van een kunstschilder uit het Rijksmuseum in Amsterdam. Zo haal je doodleuk je eigen Rembrandt in huis. Wat betreft behang met een rijkdomsprikkel, zoals een fluwelig gevoel of een delicate glitter,zit je ook helemaal goed. Het is een van dé trends.

Butler-style

Geen butler-budget? Doe de domotica-truc, huisautomatisering voor een ‘smart home’. Met één druk op de knop regel je alles in huis, van het aanzetten van de verwarming en thuiskomen in een verlicht huis tot het dichtdoen van de gordijnen. Superhandig, met een app op je smartphone. Weg stomme taakjes, hallo vrije tijd!

Met een gouden randje

Zelfs al doe je er alleen maar kraanwater in: in een glas met eentouch of gold ziet je drankje er net even wat feestelijker uit. Die kleur toevoegen aan tafel is sowieso een slimme manier om een simpele eettafel koninklijke allure te geven. Denk aan: gouden bestek, borden, serveerschaal en zelfs ijsemmer. Zo krijgt elke doordeweekse dag een gouden randje.

Geen pottenkijkers

Paparazzi krijgen bij ons koningshuis geen kans om naar binnen te gluren. Daar zorgt niet alleen de lange oprijlaan voor, ook gordijnen maken het koninklijk paleis pottenkijkersproof. Welk soort gordijnen? Tja, da’s eh... moeilijk te zien. In je eigen paleisje zit je alleszins goed met in between-gordijnen. Die laten het licht naar binnen, maar houden nieuwsgierige blikken buiten, terwijl je zelf wél kunt zien wat er buiten gebeurt. Gevoerde gordijnen houden alle doorkijk en tocht tegen. En verbeteren bovendien de akoestiek; ook prinsessenfeestjes-proof dus.

Meer lezen? Bekijk hier stylingtips voor een modern rococo-interieur. Of laat je inspireren door de Scandinavische woonstijl, als je het toch liever houdt bij een moderne en simpele look.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Alles wat je moet weten over kleur in je interieur

Alles wat je moet weten over kleur in je interieur

Houd jij van kleur? Met deze tips van vtwonen breng je naar eigen wens je favoriete kleuren in je interieur. Daar word je toch gelukkig van? Wij in ieder...

Lees meer

Souvenirs: zo geef je reisherinneringen een plek in huis

Souvenirs: zo geef je reisherinneringen een plek in huis

Ga jij tijdens je vakantie ook altijd op zoek naar de mooiste souvenirs in kleine winkeltjes? Voor je het weet heb je een grote verzameling souvenirs in...

Lees meer

S.O.S waar laat je al die boeken?

S.O.S waar laat je al die boeken?

“Hoe meer boeken hoe meer vreugd”, is een quote waar elke boekenliefhebber bij zweert. Maar wat als die collectie inmiddels zo groot is dat je niet meer...

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken