Op zoek naar je ideale vloer: wegwijs doorheen de mogelijkheden

Je vloer bepaalt mee de sfeer van je interieur. Laminaat, parket, keramische tegels of natuursteen: elk vloertype heeft een eigen uitstraling die jouw woning een bepaald karakter geeft. Bovendien leg je een vloer doorgaans maar één keer. Het is dan ook erg belangrijk dat je meteen de juiste keuze maakt. In dit bericht vind je alles wat je moet weten over de populairste vloeren.

Tegels: veelzijdig en onderhoudsvriendelijk

Een tegelvloer is erg geliefd door zijn veelzijdige karakter. Daarom volgen we bij Wijckmans in Ham de allerlaatste trends en designs. Want tegels zijn er echt in alle maten, kleuren en stijlen. Bovendien heb je de keuze tussen natuursteentegels en keramische tegels. Die laatste worden vervaardigd uit klei en onder zeer hoge temperaturen gebakken. Natuursteentegels komen recht uit de natuur en hebben een uniek uiterlijk.

Tegels bieden je tal van voordelen. Ze zijn erg onderhoudsvriendelijk: met een natte doek verwijder je vlekken en vuil. Daarnaast zijn tegels een duurzaam materiaal dat gemakkelijk geplaatst wordt. Daarvoor doe je natuurlijk een beroep op een vakman, zoals Wijckmans. Dan geniet je je hele leven van je prachtige tegelvloer.

Laminaat: gemakkelijk en praktisch

Ook laminaat is een populaire vloer doordat dit materiaal duurzaam, gemakkelijk en praktisch is. Laminaat bestaat uit een harde kern bedekt met een kunststoflaag. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en motieven: houtimitaties, natuursteenimitaties, … Zo past jouw vloer perfect in je interieur. Bij Wijckmans vind je laminaat van het merk Quick-Step, geschikt voor elke ruimte in je huis – zelfs de keuken en badkamer.

Laminaat is net als de tegelvloer erg onderhoudsvriendelijk. Bovendien kun je dit veelzijdige materiaal gewoon zelf leggen dankzij het eenvoudige kliksysteem. Kies je favoriet in de webshop van Wijckmans en ga aan de slag!

Parket: stijlvol en natuurlijk

Tot slot zoomen we in op parket – een absolute topper onder de vloertypen. Parket bestaat uit hout en heeft daardoor een unieke, natuurlijke look. Het past in elke interieurstijl en creëert een gezellige sfeer dankzij zijn warme uitstraling. Let bij je keuze vooral ook op de bestemming van de vloer. Komt de parket in een druk belopen ruimte? Ga dan voor een hardere houtsoort die sterker is.

Parketvloer kan perfect in de badkamer als je een houtsoort kiest die bestand is tegen vocht en temperatuurschommelingen. Hou er sowieso rekening mee dat je parket het best behandelt zodat die langer mooi blijft. Denk daarbij aan lak, vernis of speciale parketolie.

Deze korte introductie van de populairste vloeren zet je alvast op weg om je ideale vloer te kiezen. Toch nog vragen? Bij Wijckmans helpen we je graag verder.


Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning
Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning

De vloer in je leefruimte, keuken of inkomhal bepaalt de sfeer van je interieur. Daarom ga je beter niet over één nacht ijs. Welke vloer draagt jouw...

Lees meer
Voor elke ruimte een passende vloer
Voor elke ruimte een passende vloer

De sfeer van je interieur wordt voor een groot stuk bepaald door je vloer. Kies daarom een vloer die aansluit bij de stijl en het karakter van je woning....

Lees meer
Betonproducten van eigen makelij
Betonproducten van eigen makelij

Bouwmaterialen Wijckmans heeft een eigen betoncentrale waar betonnen putten en andere betonproducten worden gemaakt. Zo ben je als particulier,...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie