Van terrasje doen naar terrasje maken

Zomertijd is terrasjestijd. Wie houdt er niet van om gezellig bij te praten op een mooi terras met wat vrienden en een lekker drankje. Is jouw terras aan vervanging toe of heb je er nog geen? Dan helpt Bouwmaterialen Wijckmans in Ham je graag bij de realisatie ervan!

Praktisch stappenplan

De eerste stap voor de plaatsing van je terras? Een concreet stappenplan waarin je alles op een heldere manier uitgelegd krijgt. In dit blogartikel deelt de bouwspecialist zijn professionele kennis op een toegankelijke manier.

Ontdek ons tuintoonpark

Het oog wil ook wat. Daarom besteed je maar beter voldoende tijd aan de keuze van je terrasklinkers of terrastegels. Om die selectie uiterst vlot te doen verlopen, investeerde Wijckmans in een uitgebreid tuintoonpark dat recent werd vernieuwd. Je ziet en voelt alle materialen terwijl je rustig rondkuiert en je laat inspireren door alle materialen die je rond je ziet. Heb je al enkele ideeën in je hoofd? Dan ervaar je meteen hoe die er in de praktijk uitzien. Bovendien geven de verschillende formaten die staan uitgestald in het klinkerpark je meteen ook een goed beeld van hoe een terras er bij jou zal uitzien.

Goede basis met stabilisé

Na de keuze van de klinkers, tegels of combinatie van beiden die het best beantwoorden aan jouw vereisten, is het tijd om aan het werk te gaan. De fundering van je terras bepaalt de stabiliteit ervan. Het is dus onnodig om het belang van een goed fundament te onderstrepen. Goede stabilisé maken is niet altijd eenvoudig wanneer je geen voorkennis hebt. Daarom is de klaargemaakte stabilisé die Wijckmans aanbiedt een goede optie voor wie snel en efficiënt wil werken.

Waak over een goede hellingsgraad

Met een stabilisébed van 15 centimeter dik beschik je over een solide basis voor de aanleg van je terras. Belangrijk om te weten: zorg ervoor dat de stabilisélaag een hellingsgraad heeft van ongeveer 1 procent richting je tuin. Zo garandeer je een goede afwatering van overtollig regenwater naar je tuin.

Ook bij het plaatsen van klinkers op het stabilisébed is het uiterst belangrijk om een verval van 1 à 2 centimeter te respecteren: de beste garantie voor een terras dat niet wordt omgedoopt in een vijver na een fikse regenbui.

Aan de slag!

Overtuigd om zelf aan de slag te gaan? Kom dan zeker even langs bij Bouwmaterialen Wijckmans in Ham. Je vindt er alles wat je nodig hebt om je droomterras te creëren. Van stabilisé tot klinkers en andere materialen: onze medewerkers staan je bij met raad en daad bij de keuzes die moet maken én bieden je bovendien professioneel advies voor een plaatsing volgens de regels van de kunst.

Maak vandaag nog werk van jouw gezellige terras en boek snel een afspraak bij Wijckmans Bouwmaterialen!


Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning
Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning

De vloer in je leefruimte, keuken of inkomhal bepaalt de sfeer van je interieur. Daarom ga je beter niet over één nacht ijs. Welke vloer draagt jouw...

Lees meer
Voor elk bouwmateriaal het juiste transport
Voor elk bouwmateriaal het juiste transport

Vaak zijn bouwmaterialen zwaar of hebben ze afwijkende vormen. Niet ideaal om te transporteren dus, zeker als je geen aangepast vervoer hebt....

Lees meer
Beton rechtstreeks van de bron
Beton rechtstreeks van de bron

Sinds 2019 beschikt Bouwmaterialen Wijckmans over een nieuwe betoncentrale en productieloods. Wanneer je dus betonproducten bestelt bij Wijckmans ben je...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Tuinexpert tipt: deze tuinklussen staan op de planning voor februari
  Tuinexpert tipt: deze tuinklussen staan op de planning voor februari

  Het groeiseizoen laat nog wat op zich wachten, maar voor februari staan er al andere tuinklussen op de planning. Tuinexpert Bart Verelst legt uit welke.

  Lees meer
 • Tuininspiratie: 7 tips voor een gezellige tuin
  Tuininspiratie: 7 tips voor een gezellige tuin

  Groene vingers of niet, met een paar kleine ingrepen tover je je tuin om tot een uitnodigende ruimte waar het fijn is om te vertoeven.

  Lees meer
 • Deze tuinklussen staan op de planning in november: van composteren tot snoeien
  Deze tuinklussen staan op de planning in november: van composteren tot snoeien

  Zeker nu de zachte temperaturen nog even aanhouden, is er nog werk in de tuin. Bart Verelst legt uit hoe de tuinkalender voor november er precies uitziet.

  Lees meer
 • Maak van je voortuin een echte blikvanger
  Maak van je voortuin een echte blikvanger

  De ruimte voor je woning is te waardevol om alleen te gebruiken als parking en om je huis te betreden en te verlaten. Zo maak je er een echte voortuin van.

  Lees meer