Ga voor een stevig dak boven je hoofd

Een huis zonder degelijk dak is als een café zonder bier. Bij Wijckmans Bouwmaterialen vind je alles voor je huis onder één … dak.

Dak als sfeeraspect

Een dak is meer dan de kers op de taart van je woning. Je dakbedekking maakt integraal deel uit van de sfeer die je woning uitstraalt. Bovendien hangt ook het comfort van je woning voor een groot stuk af van de kwaliteit van je dakbedekking. Hellend of plat dak? Werk altijd met de beste materialen voor het allerbeste resultaat.

Pannen of leien?

Wie dakbedekking zegt, moet het al gauw hebben over het type waarvoor hij kiest. In ons land zijn vele daken nog altijd opgebouwd uit dakpannen. Die bewijzen al vele decennia hun deugdelijkheid. Wie dakpannen wil, heeft daarbij de keuze tussen kleidak- of betonpannen. Kleidakpannen zijn gemaakt van gebakken rivierklei, terwijl betonpannen geproduceerd worden op basis van cement, zand en toeslagstoffen.

De populariteit van dakpannen schuilt voor een groot stuk in de lange levensduur en de onderhoudsvriendelijkheid. Met dakpannen maak je dus een duurzame dakbedekkingskeuze.

Leien vormen een tweede waardevolle optie voor dakbedekking. Ze zijn weliswaar duurder dan dakpannen, maar zijn ook beter geschikt voor een lichte dakstructuur. Ook wie voor leien kiest, kan kiezen tussen twee types: natuur- of kunstleien. Die laatste zijn dan wel wat goedkoper, maar tegelijk ook iets minder duurzaam dan natuurleien. Die worden gemaakt uit natuurlijke leisteen en blinken uit in een lange levensduur en een grote milieuvriendelijkheid.

Plat dak met EPDM-bedekking

Kies je voor een plat dak? Dan is een kwalitatieve EPDM-bedekking een must. Die zorgt voor een perfecte afdichting tot in de kleinste hoeken en kieren. En verzekert een prima aansluiting met de dakisolatie. Een plat dak is populair bij moderne woningen, maar vormt ook vaak de dakbedekking voor garages, tuinhuizen en poolhouses.

Voor elk wat wils

Ga je voor een authentieke natuurlijke uitstraling van je woning met duurzaam materiaal? Dan zijn natuurleien het overwegen waard. Dakpannen vormen dan weer een waardevol alternatief voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke dakbedekkingsoplossing met een ruime keuze aan kleuren en formaten. Maar ook een plat dak behoort natuurlijk tot de vele mogelijkheden.

Bij Bouwmaterialen Wijckmans zit je goed voor alle constructiematerialen voor je huis. Van dakbedekking en isolatie, tot welfsels, gevelstenen en vloeren: Wijckmans is jouw allround bouwpartner met kennis van zaken. Ontdek ons ruime assortiment dakbedekkingen en andere materialen!


Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning
Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning

De vloer in je leefruimte, keuken of inkomhal bepaalt de sfeer van je interieur. Daarom ga je beter niet over één nacht ijs. Welke vloer draagt jouw...

Lees meer
Een totaalservice voor je volledige ruwbouw
Een totaalservice voor je volledige ruwbouw

Van isolatiematerialen, betonproducten of snelbouwstenen tot gevelstenen, dakbedekking en buitenafwerking, je vindt het allemaal onder één dak bij...

Lees meer
Beton rechtstreeks van de bron
Beton rechtstreeks van de bron

Sinds 2019 beschikt Bouwmaterialen Wijckmans over een nieuwe betoncentrale en productieloods. Wanneer je dus betonproducten bestelt bij Wijckmans ben je...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie