Je gevel bepaalt de look van je woning

De gevel is het uithangbord van je woning. De keuze van je gevelstenen bepaalt dus in grote mate de look van je huis, want het is een van de zaken die bezoekers meteen in het oog springen wanneer ze de eerste keer langskomen.

Ruime keuze

Ben je een twijfelaar? Dan zal het ruime aanbod gevelstenen je beslissing niet vergemakkelijken. Bij Wijckmans Bouwmaterialen in Ham tref je een uitgebreid assortiment gevelstenen van verschillende leveranciers. Vandersanden, Terca, Olivier, Heylen, Vandemoortele en Nelissen zijn er daar alvast enkele van.  Ook wat betreft kleuren en stijlen is er keuze te over. Welke gevelsteen je ook kiest, de kwaliteit en de duurzaamheid ervan zijn altijd verzekerd!

Zie je echt door de bomen het bos niet meer? Doe dan de nodige inspiratie op in de referentielijsten van meerdere woningen en projecten. De lijsten zijn beschikbaar in onze toonzaal en bieden je een mooi overzicht van vele recente realisaties waarbij gevelstenen van bij Wijckmans werden gebruikt. Zo vergelijk je makkelijk stijlen en gevelstenen.

Formaten en voegen

Belangrijk om weten bij de selectie van je favoriete gevelsteen: het formaat van de baksteen die je kiest, bepaalt het aandeel baksteen-voegmortel. Hoe groter de baksteen, des te minder je er nodig hebt per vierkante meter. De metselwerken vorderen ook sneller en er is minder voegwerk. De voeg van je muren speelt een uiterst belangrijke rol in het eindresultaat van je gevel. Besteed daarom voldoende aandacht aan de juiste voegkleur. Anderzijds zit ook voegloos bouwen in de lift.

Duurzaam bouwen

Ga je voor gevelstenen? Dan kies je voor een duurzaam materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden en uiterst vochtbestendig is. Bovendien zijn bakstenen ook perfect recycleerbaar. Zo kies je met gevelstenen voor een perfect circulaire bouwoplossing.

Laat je verbazen door het grote aanbod gevelstenen

Ben je op zoek naar de gevelsteen die het best past bij jouw nieuwbouwproject? Kom dan zeker langs in de toonzaal van Wijckmans Bouwmaterialen in Ham. Onze ervaren medewerkers maken je graag wegwijs in het ruime gamma bakstenen en staan je bij met raad en daad.

Wil je alvast een kijkje nemen in onze showroom? Dan is onze virtuele tour helemaal iets voor jou!


Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning
Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning

De vloer in je leefruimte, keuken of inkomhal bepaalt de sfeer van je interieur. Daarom ga je beter niet over één nacht ijs. Welke vloer draagt jouw...

Lees meer
Voor elke ruimte een passende vloer
Voor elke ruimte een passende vloer

De sfeer van je interieur wordt voor een groot stuk bepaald door je vloer. Kies daarom een vloer die aansluit bij de stijl en het karakter van je woning....

Lees meer
Betonproducten van eigen makelij
Betonproducten van eigen makelij

Bouwmaterialen Wijckmans heeft een eigen betoncentrale waar betonnen putten en andere betonproducten worden gemaakt. Zo ben je als particulier,...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Binnenkijken: een eigentijds en luchtige nieuwbouwwoning
  Binnenkijken: een eigentijds en luchtige nieuwbouwwoning

  Voor het ontwerp van zijn woning keerde architect Jean-Yves Jehoulet het klassieke model om: de slaapkamers kwamen beneden en de leefkamers boven.

  Lees meer
 • Buiten schilderen: vermijd deze valkuilen
  Buiten schilderen: vermijd deze valkuilen

  Het seizoen voor buitenschilderklussen is opnieuw aangebroken. Maar voordat je aan de slag gaat, wijst een verfexpert je op de belangrijkste valkuilen.

  Lees meer
 • De tips van Johny: Veiligheid voor alles
  De tips van Johny: Veiligheid voor alles

  Een ongeval of een kleine misstap kan in een verbouwproject al gauw grote gevolgen hebben. Je begint maar beter goed voorbereid aan de werken.

  Lees meer
 • Help! Wat doet die witte sluier op mijn gevel? Zo pak je het aan
  Help! Wat doet die witte sluier op mijn gevel? Zo pak je het aan

  Heb je een witte sluier op je buitenmuur? Dat zijn waarschijnlijk zout- of gipsuitbloeiingen. Wat doe je eraan en hoe kan je ze vermijden?

  Lees meer