Waarom een regenwaterput een verstandige keuze is

Wie een concrete bijdrage wil leveren aan een duurzaam leefmilieu kan dat dankzij de plaatsing van een regenwaterput op een relatief eenvoudige manier. In dit artikel kom je alles te weten over het belang van een regenwaterput.

Spaarzaam omspringen met drinkwater

Nu we almaar vaker worden geconfronteerd met kurkdroge zomers wordt een regenwaterput nuttiger dan ooit. Elke regenwaterdruppel die valt, kan zo worden opgevangen om te worden gebruikt in tijden van droogte. Bovendien verlaag je op die manier ook het verbruik van leidingwater dat de laatste jaren ook merkelijk duurder werd.

Regenwaterput op maat

Wie kiest voor een de plaatsing van een betonnen regenwaterput heeft de keuze uit verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners van je huis is het aangewezen om de goede keuze te maken op het vlak van capaciteit. Twijfel je over de wenselijke grootte van je regenwaterput? Dan staan de ervaren medewerkers van Wijckmans je maar al te graag te woord. Op basis van jouw persoonlijke situatie adviseren ze je bij de keuze voor de meest geschikte regenwaterput.

Regenwater voor wasmachine en toilet

Regenwater is bruikbaar voor vele toepassingen in en om je woning. Zo is het perfect mogelijk om je wasmachine te laten draaien met regenwater. Het zachte regenwater is meer dan geschikt om je kleding te wassen en je bespaart een aanzienlijk bedrag op je drinkwaterfactuur.

Je trekt meerdere keren per dag je toilet(ten) door in huis. Heb je er al eens over nagedacht hoeveel leidingwater je kunt besparen wanneer je voortaan regenwater gebruikt om je wc’s door te spoelen? Ook hiervoor is regenwater dus uiterst geschikt.

Waarom nog wachten met de plaatsing van een regenwaterput?

Het loont dus meer dan de moeite om vandaag nog te kiezen voor de plaatsing van een regenwaterput. Je bespaart niet alleen ettelijke eurootjes op je jaarlijkse drinkwaterfactuur, maar draagt ook een belangrijk steentje bij tot een duurzamer gebruik van leidingwater dankzij regenwaterrecuperatie.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een regenwaterput bij jou thuis? Neem dan zeker contact op met Bouwmaterialen Wijckmans in Ham voor concreet advies!


Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning
Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning

De vloer in je leefruimte, keuken of inkomhal bepaalt de sfeer van je interieur. Daarom ga je beter niet over één nacht ijs. Welke vloer draagt jouw...

Lees meer
Een totaalservice voor je volledige ruwbouw
Een totaalservice voor je volledige ruwbouw

Van isolatiematerialen, betonproducten of snelbouwstenen tot gevelstenen, dakbedekking en buitenafwerking, je vindt het allemaal onder één dak bij...

Lees meer
Voor elk bouwmateriaal het juiste transport
Voor elk bouwmateriaal het juiste transport

Vaak zijn bouwmaterialen zwaar of hebben ze afwijkende vormen. Niet ideaal om te transporteren dus, zeker als je geen aangepast vervoer hebt....

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie