Beton rechtstreeks van de bron

Sinds 2019 beschikt Bouwmaterialen Wijckmans over een nieuwe betoncentrale en productieloods. Wanneer je dus betonproducten bestelt bij Wijckmans ben je zeker dat ze rechtstreeks van de bron komen.

Meer dan 100 jaar betonspecialist

Al meer dan 100 jaar en vier generaties lang biedt Wijckmans bouwmaterialen aan. Als betonspecialist verwerkt het team dagelijks zo’n 473.000 kg stortklaar beton. Van betonnen putten of balken tot stortbeton, het wordt allemaal in eigen productie gemaakt door veertien ervaren experts. Door de stijgende vraag naar oplossingen voor waterrecuperatie en -infiltratie werd er enkele jaren geleden een volledig nieuwe betoncentrale geïnstalleerd waar de betonproducten nu efficiënt en milieuvriendelijk kunnen worden geproduceerd.

Levering ter plaatse

De eigen transportdienst van Wijckmans levert betonproducten, zoals betonnen putten, tot op de werf. Jij bepaalt in overleg met de transportplanner wanneer de levering moet plaatsvinden. Zo ben je zeker van een tijdige bezorging. Ook het stortbeton wordt ter plaatse geleverd met één van de zeven betonmixers en twee betonpompen. Gaat het om een grotere werf? Dan kan Wijckmans een beroep doen op enkele vaste partners om een handje te helpen.

Milieuvriendelijke betonproductie

In de nieuwe fabriek voert Wijckmans alle grondstoffen via het kanaal aan. Dat bespaart tot 75% CO2-uistoot ten opzichte van het transport per vrachtwagen. Bovendien vangen zelfgemaakte waterputten tot 220.000 liter regenwater op voor gebruik tijdens het productieproces en wordt zowel het gezuiverd materiaal als het water aan het einde van de productie gerecupereerd en opnieuw ingezet.

Lees meer over de betoncentrale van Wijckmans
Vind een antwoord op je vragen over beton
Vraag een offerte aan voor je betonproducten


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning

Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning

De vloer in je leefruimte, keuken of inkomhal bepaalt de sfeer van je interieur. Daarom ga je beter niet over één nacht ijs. Welke vloer draagt jouw...

Lees meer

Voor elke ruimte een passende vloer

Voor elke ruimte een passende vloer

De sfeer van je interieur wordt voor een groot stuk bepaald door je vloer. Kies daarom een vloer die aansluit bij de stijl en het karakter van je woning....

Lees meer

Betonproducten van eigen makelij

Betonproducten van eigen makelij

Bouwmaterialen Wijckmans heeft een eigen betoncentrale waar betonnen putten en andere betonproducten worden gemaakt. Zo ben je als particulier,...

Lees meer

Artikels van onze redactie

  • Grondsondering: een must voor elke nieuwbouw

    Grondsondering: een must voor elke nieuwbouw

    Op zoek naar een bouwgrond? Dan heb je vast al eens gehoord van een grondsondering en/of stabiliteitstudie. Maar wat houden die termen precies in?

    Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken