Zelf een laminaatvloer leggen? Zo begin je eraan

Laminaat is een van de meest verkochte harde vloerbedekkingen. Het is dan ook een stijlvolle allrounder die niet alleen robuust en krasbestendig is, maar die je ook eenvoudig zelf plaatst en makkelijk onderhoudt. Bovendien heb je keuze uit tal van trendy designs. Wil je zelf een laminaatvloer plaatsen? MEISTER helpt je op weg!

Laminaat bestaat uit een plaat, van onder hoge druk gecomprimeerde houtvezels (HDF-plaat), met daarop een decorpapier. Dankzij het gedrukte reliëf voelt het oppervlak aan als een houten vloer. Laminaat is bovendien erg sterk en bestand tegen allerlei soorten belasting. Maar ook tegen krassen en slijtplekken. Bovendien kan je vuil eenvoudig verwijderen.

Stap 1: kies de juiste vloer

Ben je overtuigd van een laminaatvloer? Dan moet je eerst het decor kiezen dat bij jouw interieur past. Val je voor het warme en authentieke karakter van hout? Dan heb je keuze uit een ruime selectie houtsoorten zoals esdoorn, eik, beuk en notelaar. Zie je liever een tegelformaat? Dan zijn er verschillende grijstinten met een moderne steen- of betonlook. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier alle laminaatvloeren van MEISTER.

Stap 2: aan de slag

Heb je het juiste design gekozen? Dan kan je de laminaatvloer eenvoudig zelf leggen dankzij een handig kliksysteem: je klikt de planken als het ware in elkaar. Zorg er wel voor dat je ze eerst laat acclimatiseren in de ruimte waar je de vloer wil plaatsen. Voordat je begint, moet je de planken ook op de juiste lengte zagen. Hiervoor kan je een decoupeerzaag, elektrische zaag of een laminaatsnijder gebruiken. Ben je klaar om aan de slag te gaan? Met dit stappenplan plaats je jouw laminaatvloer volgens de regels van de kunst.

Tip: ook voor je badkamer

De laminaatvloeren van MEISTER zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals je badkamer. Wil je in deze ruimte een laminaatvloer plaatsen? Dan is het wel belangrijk dat er geen vocht onder de vloer terechtkomt. Daarom zijn er enkele extra aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. We lijsten ze voor je op!

Meer weten?

Laat je de plaatsing toch liever over aan een professional? Zoek hier een MEISTER-vakhandel in je buurt. Zij helpen je graag verder. Wil je graag nog eerst wat inspiratie opdoen voor jouw nieuwe vloer? Surf naar www.meister.com/inspiratie en ontdek enkele mooie realisaties, handige tips en de laatste nieuwe trends.


MeisterParquet. longlife: parket voor het leven
MeisterParquet. longlife: parket voor het leven

Het nieuwe assortiment van MeisterParquet. longlife combineert de bewezen technische voordelen van HDF-parket met nieuwe technische functionaliteiten en...

Lees meer
Rigid Core: gezonde en makkelijk te plaatsen “nieuwe generatie” vinylvloer
Rigid Core: gezonde en makkelijk te plaatsen “nieuwe generatie” vinylvloer

De Rigid Core-vloeren van MEISTER zijn de nieuwste generatie vinylvloeren: ze zijn uiterst robuust, je kan ze eenvoudig en zwevend plaatsen, ze zijn...

Lees meer
Panelen: creatieve en akoestische designoplossingen voor je wand of plafond
Panelen: creatieve en akoestische designoplossingen voor je wand of plafond

Je wanden of plafond een nieuwe look geven, maar mag het eens iets anders zijn dan een standaard laagje verf of behang? MEISTER biedt een uitgebreid...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie