Een betaalbaar en sterker alternatief voor parket? Ontdek de Lindura-vloeren van MEISTER

Ben je op zoek naar een ecologische houten vloer die tegen een stootje kan? De Lindura-vloer van MEISTER lijkt op parket, maar biedt nog méér voordelen: ze is sterk, ecologisch, schokbestendig én betaalbaar. Bovendien kan je deze vloer zelf plaatsen dankzij een handig kliksysteem.

Extra stevig

De Lindura-vloer is een ecologisch alternatief voor parket: uit 5,5 m³ hout worden gemiddeld 95 m² massief houten planken en 850 m² kant-en-klare parket gemaakt, maar tot wel 3.600 m² Lindura-vloer. Ze bestaat uit een ultradunne houten toplaag zonder aan kwaliteit in te boeten. Sterker nog: bovenop de toplaag wordt houtpoeder gestrooid en samengeperst met de houten toplaag waardoor de vloer extra verstevigd wordt. Laat je een zwaar voorwerp vallen? Dan zie je nauwelijks de impact omdat de schok opgevangen wordt. Ook met hakken mag je probleemloos op de vloer lopen. Kortom: een Lindura-vloer is ideaal voor wie een vloer zoekt die tegen een stootje kan.

XXL-formaat

Kies je voor een Lindura-vloer? Dan heb je keuze uit twee XXL-formaten: 220 op 27 cm of 260 op 32 cm. Deze extra lange houten planken geven je interieur een luxueuze uitstraling. Hierbij heb je keuze uit vier houtsorteringen: natuur, levendig, authentic en rustic. Bij natuur bevat de vloer weinig knoesten terwijl ze bij levendig een paar knoesten bevat. Ga je voor authentic, dan zijn er meer scheuren aanwezig waardoor de vloer authentieker oogt. En bij rustic krijg je een meer landelijk effect. Ontdek hier alle houtsoorten en sorteringen.

Onderhoudsvriendelijk

Je onderhoudt een Lindura-vloer op dezelfde manier als parket. Ook bij de Lindura-vloer kan je dus kiezen uit een natuur geoliede of mat gelakte afwerking. Een natuur geoliede vloer heeft een natuurlijk uitzicht, maar vraagt iets meer onderhoud. Als de vloer bij intensief gebruik slijtplekken vertoont, kan je hem wel lokaal bijwerken. Wil je liever een onderhoudsvriendelijke vloer? Kies dan voor de mat gelakte afwerking. Dankzij de toplaag met zeven laklagen blijft je vloer er lang als nieuw uitzien. Zie je na tientallen jaren slijtplekken? Met het Bona Recoat System kan je vloer snel gerenoveerd worden. Daarbij wordt niet het hele oppervlak verwijderd, maar wordt alleen de bovenste laklaag licht geschuurd en opnieuw verzegeld.

Eenvoudige plaatsing

Ben je een handige harry? Dan kan je de Lindura-vloer zelf plaatsen dankzij het handige kliksysteem. Je hebt verschillende opties: je kan de vloer verlijmen of kleven op de ondervloer of zwevend plaatsen. Wil je een uniek effect bekomen? Laat je vloer dan doorlopen tegen een wand. Zo creëer je een verrassende accentmuur in je woon- of slaapkamer.

Meer weten?

De Lindura-vloeren van MEISTER zijn verkrijgbaar vanaf 55 euro/m² bij een MEISTER-vakhandelaar. Vind hier een vakhandel in je buurt. Wil je nog meer inspiratie opdoen voor jouw interieur? Lees dan meer over de laatste vloertrends of kijk binnen op enkele verrassende locaties.


MeisterParquet. longlife: parket voor het leven
MeisterParquet. longlife: parket voor het leven

Het nieuwe assortiment van MeisterParquet. longlife combineert de bewezen technische voordelen van HDF-parket met nieuwe technische functionaliteiten en...

Lees meer
Lindura-vloeren: luxueuze XXL houten vloeren aan een betaalbare prijs
Lindura-vloeren: luxueuze XXL houten vloeren aan een betaalbare prijs

Zoek je een exclusieve houten vloer met de charme van parket maar die ook tegen een stootje kan? De Lindura-vloer van MEISTER is een houten vloer met een...

Lees meer
Designvloer: een ecologisch alternatief voor vinyl
Designvloer: een ecologisch alternatief voor vinyl

Ben je op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer, maar hecht je ook veel belang aan een gezonde lucht in huis? De ecologische designvloer van MEISTER...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie