MeisterParquet. longlife: parket voor het leven

Het nieuwe assortiment van MeisterParquet. longlife combineert de bewezen technische voordelen van HDF-parket met nieuwe technische functionaliteiten en assortimentbrede moderne en natuurlijke kleuren.

Vijf collecties, drie sorteringen, assortimentsbrede kleuren:

de nieuw Parquet-collectie van MEISTER biedt overzichtelijkheid zonder in te boeten aan diversiteit. Met PD 450 en PD 400 kan worden gekozen uit twee collecties landhuisdelen, in kasteelplankenformaat van 2400 x 255 mm (PD 450 /ultramat gelakt) en het klassieke landhuisdeelformaat van 2200 x 180 mm (ultramat gelakt of natuurgeolied). De visgraatcollectie PS 500 (formaat: 710 x 142 mm) en collectie korte planken PS 300 (1187 x 142 mm) zijn verkrijgbaar in acht ultramat gelakte kleurstellingen. Het assortiment wordt gecompleteerd door de scheepsvloercollectie PC 200, die ook in de onderhoudsarme ultramat gelakte variant verkrijgbaar is. De drie geselecteerde sorteringen zijn zowel authentiek, levendig als harmonieus. In de collectie ligt de focus op eiken, maar ook essen-, beuken- en notenhout spelen een belangrijke rol in het assortiment.

De vijf moderne en natuurlijke kleurstellingen crèmewit, crème, pure, natuur en greige vinden we (naast een aantal collectiespecifieke kleuren) assortimentsbreed terug in de gezamenlijke collectie, waardoor vloeren in verschillende ruimten mooi op elkaar kunnen worden afgestemd en ook het geven van advies hieromtrent en heel stuk eenvoudiger wordt.

Nieuwe ultramatte lak 'Duratec Nature'

Voor het nieuwe MeisterParquet. longlife-assortiment wordt gebruik gemaakt van de speciaal ontwikkelde, innovatieve ultramatte lak Duratec Nature. Deze dringt tot diep in elke houtporie door en zorgt ervoor dat de vloer weinig onderhoud nodig heeft, terwijl een sterk verbeterde vlekbestendigheid met antivoetafdrukeffect en een hoge bestendigheid tegen microkrassen en slijtage wordt gewaarborgd. Tegelijkertijd beschikt Duratec Nature over een unieke ultramatte, open look, waardoor een aangename voelbare structuur ontstaat en de vloer zeer natuurlijk aanvoelt. Bij deze laktechniek worden geen matteringsmiddelen gebruikt, waardoor een unieke dieptewerking en natuurlijke uitstraling ontstaat.

Alle parketvloeren, met of zonder ultramatte lak, beschikken over een natuurlijke antibacteriële toplaag zonder chemische additieven. Dankzij impregnering van de randen met AquaStop is MeisterParquet. longlife officieel vier uur watervast (m.u.v. PS 500).

Technische voordelen van de HDF-tussenlaag 

De technische structuur van MeisterParquet. longlife is onveranderd gebleven. Opnieuw heeft MEISTER gekozen voor een stabiele tussenlaag van HDF, die tal van voordelen met zich meebrengt, onder andere op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Voor een toplaag van edel hout is een dikte van 2,5 mm voldoende, omdat Longlife-parket een bijzonder goede indrukstabiliteit heeft en daardoor zeer duurzaam is. De geringe warmtegeleidingsweerstand van 0,12 m²K/W (in combinatie met dempende onderlaag MEISTERSilence 25 DB) ligt nog onder de grenswaarde van 0,15 m²K/W van de BVF, de Duitse vereniging voor oppervlakteverwarming en -koeling. Daarmee is MeisterParquet. longlife zelfs bij zwevende plaatsing ideaal voor vloerverwarming, omdat de warmte snel en zonder verlies in de ruimte wordt verspreid. Door het hogere eigengewicht dankzij het HDF zijn de planken bovendien bijzonder geluidsarm.

www.meister.comPanelen: creatieve en akoestische designoplossingen voor je wand of plafond
Panelen: creatieve en akoestische designoplossingen voor je wand of plafond

Je wanden of plafond een nieuwe look geven, maar mag het eens iets anders zijn dan een standaard laagje verf of behang? MEISTER biedt een uitgebreid...

Lees meer
Laminaatvloer: dé allrounder
Laminaatvloer: dé allrounder

Wist je dat laminaat een van de meest verkochte harde vloerbedekkingen is? Dit type vloer is niet alleen makkelijk te leggen, maar is ook zeer robuust,...

Lees meer
Rigid Core: gezonde en makkelijk te plaatsen “nieuwe generatie” vinylvloer
Rigid Core: gezonde en makkelijk te plaatsen “nieuwe generatie” vinylvloer

De Rigid Core-vloeren van MEISTER zijn de nieuwste generatie vinylvloeren: ze zijn uiterst robuust, je kan ze eenvoudig en zwevend plaatsen, ze zijn...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidiesZoeken
MagazinesAanvragen
Zoek een partnerZoeken
Vraag en antwoordZoeken

Artikels van onze redactie

 • Luxueuze XL-planken met de look van parket
  Luxueuze XL-planken met de look van parket

  Met de nieuwe XL-END-collectie pakt COREtec Floors uit met XL-planken die voor een luxueus effect zorgen.

  Lees meer
 • De grootste fouten bij het plaatsen van keramische tegels
  De grootste fouten bij het plaatsen van keramische tegels

  Een nieuwe vloer leggen? Om je optimaal voor te bereiden, overlopen we de zeven meest voorkomende fouten bij het plaatsen van tegels.

  Lees meer
 • Laminaat: betaalbaar alternatief voor parket
  Laminaat: betaalbaar alternatief voor parket

  Laminaat is een makkelijk te onderhouden en budgetvriendelijk alternatief voor parket. Het is beschikbaar in tal van dessins.

  Lees meer
 • Tyles presenteert keramische tegels in extra groot formaat
  Tyles presenteert keramische tegels in extra groot formaat

  Met de Full Body- en Ultra Marmi-collectie van Ariostea biedt tegelfabrikant Tyles keramische tegels in een zeer groot formaat aan.

  Lees meer