Lindura – het antwoord op vragen rond houten vloeren

Veel mensen die gaan renoveren of nieuwbouw willen een houten vloerbedekking. Geen wonder, want niets brengt zo gemakkelijk natuurlijkheid en sfeer in huis als een hoogwaardige houten vloer. Tegelijkertijd zijn er echter ook bedenkingen: is een houten vloer niet ontzettend kwetsbaar en lastig te onderhouden, vooral in de keuken of in de gang? En hoe zit het met de beschikbaarheid gezien het huidige tekort aan hout? De Lindura houten vloer van MEISTER biedt een antwoord op veel van deze vragen.

Wat maakt Lindura zo bijzonder?

Lindura is een natuurlijke houten vloer met net dat beetje extra, want het is duurzaam, robuust en geschikt voor alledaagse uitdagingen. Dit is precies wat Lindura de houten vloer van de toekomst maakt. In vergelijking met standaard meerlaags parket wordt voor het Lindura-oppervlak slechts 1/8 van ons waardevolle hout als grondstof gebruikt. Hoe het werkt? Met een innovatief productieproces! Voor de productie van Lindura wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Wood-Powder-technologie. Wood Powder is een fijn poeder gemaakt van houtvezels en minerale componenten dat wordt versmolten met de toplaag van echt hout om een ​​extreem duurzaam oppervlak te vormen. Zo tovert een innovatieve technologie een natuurlijke houten vloer in een bijzonder slijtvaste high-tech houten vloer die veel belasting doorstaat en zeer eenvoudig te reinigen is.

Dit geldt vooral voor de ultramatte varianten. De speciaal ontwikkelde, innovatieve ultramatte lak Duratec Nature dringt tot diep in elke houtporie door en zorgt ervoor dat de vloer weinig onderhoud nodig heeft, terwijl hij een sterk verbeterde vlekbestendigheid met antivoetafdrukeffect en een hoge weerstand tegen microkrassen en slijtage verkrijgt. Tegelijkertijd ziet de vloer er niet gelakt uit - integendeel!

Lindura kan zwevend gelegd worden zonder lijm en is ook perfect te gebruiken op vloerverwarming. Door de speciale productopbouw heeft de vloer een zeer lage warmteweerstand. Dit betekent dat zelfs bij een zwevende installatie de warmte snel door de vloer de ruimte in dringt. Dat bespaart energie!

In welke varianten is Lindura verkrijgbaar?

Het nieuwe Lindura-assortiment omvat 24 kasteelplanken (waarvan 12 natuurgeolied en 12 ultramat gelakt) en 8 ultramat gelakte varianten voor een vloer in visgraatverband. Van alle plankformaten uit de vernieuwde collectie HD 400 (dekmaat 2200 x 270 mm en bij zes van de natuurgeoliede kleuren ook 2600 x 320 mm) worden de randen met onze AquaStop-impregnering bewerkt. Zo worden deze vloeren 24 h watervast en geschikt voor vochtige ruimtes. Alle oppervlakken – zowel ultramat gelakt als natuurgeolied – beschikken bovendien over een bewezen antibacteriële werking.

Kan Lindura ook geschuurd worden?

Voor veel klanten is de vraag of een houten vloer kan worden gerenoveerd een belangrijke factor bij de aanschaf. Vanwege de extreem harde Wood-Powder-laag kan de Lindura houten vloer niet op de klassieke manier worden afgeschuurd. Maar ook deze vloer kan worden gerenoveerd: bij natuurgeoliede oppervlakken simpelweg door ze opnieuw te oliën (ook gedeeltelijk), bij de mat gelakte varianten met behulp van het Bona Recoat System. Met dit systeem kan een op jaren gekomen vloer snel en voordelig worden gerenoveerd. Daarbij wordt de bovenste laklaag licht opgeschuurd en opnieuw verzegeld.  Zo worden resten van onderhoudsmiddelen, loopsporen en lichte krassen verwijderd, waarna de vloer de volgende dag alweer kan worden gebruikt.

Lindura aan de wand en als trap

Wie zegt er eigenlijk dat houten vloeren alleen op de vloer horen? Met een praktisch railsysteem kan Lindura eenvoudig in verticale positie worden bevestigd. Natuurlijk hout aan de wand verandert de sfeer van een ruimte op een unieke manier: het beïnvloedt het kamergeluid, de werking van het licht en creëert met zijn kleur en structuur een aangename, huiselijke sfeer. En het beste van alles, het ziet er gewoon geweldig uit. Het praktische en eenvoudig te monteren railsysteem van MEISTER - oorspronkelijk ontwikkeld voor klassieke wandpanelen - maakt wanddesign met Lindura houten vloeren eenvoudig te realiseren. Als de rails op hun plaats zitten, kunnen de Lindura vloerplanken met behulp van de bevestigingsclips zonder hamer en spijkers worden bevestigd. Dit betekent dat de hoogwaardige parketplanken op verschillende manieren kunnen worden gebruikt voor de vormgeving van wanden: ze kunnen verticaal of horizontaal worden geplaatst, of het nou een volledige muurbekleding betreft of een bijzondere accentmuur - creativiteit is vereist!

En met het juiste trapkantprofiel kan Lindura zelfs voor trappen worden gebruikt. Het type 11 profiel zorgt bovendien voor een extra stootvaste rand.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Meister Design. allround: de ecologische recyclingvloer met Lifetime-garantie

Meister Design. allround: de ecologische recyclingvloer met Lifetime-garantie

Met designvloer MeisterDesign. allround DD 700 S heeft MEISTERWERKE nu nog een gezondheidsvriendelijke designvloer in het assortiment. Maar ook op het...

Lees meer

MEISTER-akoestiekpaneel 'Acoustic Sense'

MEISTER-akoestiekpaneel 'Acoustic Sense'

Het zijn absolute eyecatchers en hebben een geweldig geluidsisolerend vermogen: de nieuwe akoestiekpanelen 'Acoustic Sence' van MEISTER geven de moderne...

Lees meer

MeisterParquet. longlife: parket voor het leven

MeisterParquet. longlife: parket voor het leven

Het nieuwe assortiment van MeisterParquet. longlife combineert de bewezen technische voordelen van HDF-parket met nieuwe technische functionaliteiten en...

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken