Vind de juiste bouwplaat voor elke klus

Wanneer je wilt gaan klussen kom je veel verschillende bouwplaten tegen. Of je nu een wand, plafond of vloer wilt plaatsen, ieder plaat heeft andere eigenschappen, wat ze vaak geschikt maakt voor een of meerdere specifieke toepassing(en). Denk bijvoorbeeld aan vochtbestendige, vuurvaste, stootvaste, of designplaten. Wil je weten welke plaat het beste bij jouw klus past? Neem dan gerust contact op of bekijk de handige klusadviezen op Afwerkingshop.be.

Fermacell platen: de beste gipsvezelplaten

Met de wand- en plafondplaten van Fermacell sta je garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Deze gipsvezelplaten zijn een all-in-one alternatief voor gipsplaten. Dit betekent dat de platen een hogere brand-, geluids- en stootweerstand bieden.

Voor vloeren heeft Fermacell speciale vloerplaten ontwikkeld. Deze vloerelementen zijn geschikt voor het leggen van een geluidsisolerende ondervloer en bieden dezelfde voordelen als de Fermacell wand- en plafondplaten.

Wil je weten hoeveel materialen jij nodig hebt voor jouw Fermacell project? Bekijk dan de handige calculatoren op Afwerkingshop.be

OSB platen

OSB is een houten plaat die door haar stevigheid erg geschikt is voor vele wand-, vloer-, plafond- of dakprojecten. Denk bijv. aan wandbeplating bij voorzet- en scheidingswanden en ondergronden voor dakconstructies, vloeroppervlakken en houtskeletbouw. Bij Afwerkingshop vind je OSB platen altijd tegen de scherpste prijs!

Waterbestendige platen

Voor waterbestendige platen heb je de keuze uit platen van Wedi, Knauf of Omnex. De cementglasvezelplaten van Wedi zijn geschikt voor de constructie van vloeren, wanden én plafonds in vochtige ruimtes. De platen zijn 100% waterdicht, bieden een goede thermische isolatie en zijn een perfecte ondergrond voor afwerkingen als tegels of pleister.

Knauf Aquapanel zijn cementplaten die weerstand bieden tegen extreem natte ruimtes. Je kan de platen plaatsen als voorzet-, scheidings- en gebogen wanden of plafonds. Je hebt de keuze tussen platen voor zowel binnen- als buitengebruik. Dit kan omdat de platen volledig schimmelbestendig, vochtwerend en onbrandbaar zijn.

Omnex glasvezelplaten zijn geschikt voor wand- en plafondconstructies voor zowel binnen als buiten. Door de stevigheid zijn de platen erg geschikt als drager voor afwerkingsmaterialen. Daarnaast zijn de platen geluidsabsorberend en volledig buigzaam.

Vuurvaste platen

Voor klussen die veel vragen qua brandbescherming, kies je voor de vuurvaste platen van Promat. Door de verhoogde brandweerstand (tot wel 1000°C) zijn deze vuurvaste platen de beste oplossing voor de omkasting van een haard of brandwerende wanden, plafonds of daken.

Panidur wand- en plafondpanelen

De wand- en plafondpanelen van Panidur geven iedere ruimte een strakke afwerking. Deze panelen zijn eenvoudig te plaatsen op een houten frame. Wil je de wand zelf schilderen? Kies dan voor de SharpClick serie. Wil je liever een nette textuur (bijv. hout)? Dan is de Plano serie meer geschikt voor jou.

Faay panelen voor slanke scheidingswanden

Faay wanden zijn slanke maar toch stootvaste scheidingswanden. Alle materialen die je nodig hebt om een wand te zetten (regelwerk, eindbeplating en spouwvulling) zijn in de wand verwerkt. Enorm handig!

Naast de hierboven benoemde bouwplaten zijn er nog meer bouwplaten te vinden op Afwerkingshop. Wil je weten welke plaat het beste bij jouw klus past? Neem dan contact op of bekijk de handige klusadviezen op Afwerkingshop.be.

Ontdek alle bouwplaten op Afwerkingshop.be
Bekijk alle OSB platen op Afwerkingshop.be
Bekijk alle Fermacell platen op Afwerkingshop.be


Transformeer jouw badkamer eenvoudig met de badkameroplossingen van Wedi
Transformeer jouw badkamer eenvoudig met de badkameroplossingen van Wedi

Klussen in de badkamer is een uitdagende taak om uit te voeren. Het is dan ook van groot belang dat je gebruik maakt van kwalitatieve materialen die je...

Lees meer
Profiteer nu van voordeel bij PIR platen van Idelco: dé oplossing voor jouw isolatieklus
Profiteer nu van voordeel bij PIR platen van Idelco: dé oplossing voor jouw isolatieklus

Ben je op zoek bent naar een duurzaam isolatieproduct wat energiekosten verlaagt en de energie-efficiëntie verbeterd van jouw woning? En wil je ook nog...

Lees meer
De veelzijdigheid van Fermacell: onmisbaar in elk bouwproject .
De veelzijdigheid van Fermacell: onmisbaar in elk bouwproject .

Fermacell platen zijn revolutionaire platen voor de bouw die uitstekende prestaties bieden in termen van duurzaamheid, sterkte en comfort. Deze platen zijn ...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Je woning afkoelen via je verwarming: dit zijn je opties
  Je woning afkoelen via je verwarming: dit zijn je opties

  De temperatuur in huis onder controle houden in de zomer wordt een probleem. Kijk eens of je verwarmingssysteem je te hulp kan schieten.

  Lees meer
 • Je muur of plafond schilderen? Maak deze fouten niet!
  Je muur of plafond schilderen? Maak deze fouten niet!

  Ga je je binnenmuren of plafonds verven? En kan je wel nog wat advies gebruiken? Emiel Balliauw van Akzo Nobel legt uit waar je op moet letten.

  Lees meer
 • In 3 stappen naar het perfecte plafond
  In 3 stappen naar het perfecte plafond

  Je plafond maakt of kraakt een ruimte. Is jouw plafond puur estehtisch? Gebruik je het als technische ruimte? Of laat je daglicht binnen via je plafond?

  Lees meer
 • De tips van Johny: Waarheen met je leidingen?
  De tips van Johny: Waarheen met je leidingen?

  Een woning telt honderden meters kabels en leidingen. In Boortmeerbeek zaten ze er heus mee in de knoop. Johny geeft tips bij een goede plaatsing.

  Lees meer