De veelzijdigheid van Fermacell: onmisbaar in elk bouwproject .

Fermacell platen zijn revolutionaire platen voor de bouw die uitstekende prestaties bieden in termen van duurzaamheid, sterkte en comfort. Deze platen zijn gemaakt van hoogwaardig gipsvezel. Dit zorgt ervoor dat ze voor meerdere projecten toepasbaar zijn; zowel in droge als vochtige ruimtes.

Meer weten over Fermacell?
Ontdek alle Fermacell producten op Afwerkingshop.be

Een plaat voor elke toepassing

Met Fermacell platen zit je goed bij verschillende constructies. Zo is er voor elke toepassing wel een juiste plaat te vinden. Bij plafonds en daken zijn de platen voorzien van 4 afgeschuinde kanten (4xaba) voor een nette afwerking.

Ontdek alle Fermacell platen voor plafond

Voor wanden zijn de platen voorzien van een rechte of 2 afgeschuinde kanten (aba). Een rechte kant is sneller afgewerkt, maar vergt meer precisie dan platen met 2 afgeschuinde kanten. De keuze tussen deze platen hangt dus af van jouw voorkeur.

Ontdek alle Fermacell platen voor wanden

Voor vloeren zijn er verschillende Fermacell vloerplaten beschikbaar, waarbij de keuze afhankelijk is van het type vloer en persoonlijke voorkeuren. Hoewel alle platen isolerend zijn, varieert de isolatiewaarde tussen platen met wol of vilt. Platen met vilt bieden iets betere isolatie, terwijl platen met minerale wol beter scoren op brandwerendheid.

Ontdek alle Fermacell platen voor vloerenEnkele voordelen van Fermacell


Uitstekende sterkte en duurzaamheid:
Fermacell platen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die sterk en duurzaam zijn. Ze zijn bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, vuil en stof, en bieden een uitstekende levensduur. De stootvastheid van Fermacell zorgt er ook voor dat de platen geschikt zijn voor intensief gebruik.

Comfort: Fermacell platen bieden een uitstekend comfort. Dankzij de hoge dichtheid van de platen wordt trillingen en geluid tegengehouden, wat een ruimte comfortabel en aangenamer maakt.

Vochtwerend: Fermacell platen zijn waterdicht en vochtwerend. Dit betekent dat ze geen water opnemen en daardoor geen schimmel en vochtschade kunnen veroorzaken.

Geluidsisolerend: Fermacell platen hebben uitstekende geluidsisolerende eigenschappen vanwege hun dichte massa. Ze verminderen de geluidstrillingen wat zorgt voor het tegenhouden van geluidshinder. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te installeren en te combineren met andere geluidsisolerende materialen voor nog betere resultaten.Bereken jouw Fermacell klus

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van Fermacell platen voor jouw project? Op Afwerkingshop.be vind je handige calculatoren voor het berekenen van de benodigde platen, profielen, schroeven en meer voor jouw Fermacell-klus.

In samenvatting bieden Fermacell platen uitstekende prestaties en voordelen voor jouw projecten. Of je nu een nieuw huis bouwt of een bestaand gebouw renoveert, Fermacell platen zijn een uitstekende oplossing voor jouw behoeften.Heb je na het lezen van dit artikel nog meer vragen over Fermacell? Neem dan contact op met Afwerkingshop.be. Wij helpen je met al jouw vragen zodat jij jouw klus snel kan beginnen.


Transformeer jouw badkamer eenvoudig met de badkameroplossingen van Wedi
Transformeer jouw badkamer eenvoudig met de badkameroplossingen van Wedi

Klussen in de badkamer is een uitdagende taak om uit te voeren. Het is dan ook van groot belang dat je gebruik maakt van kwalitatieve materialen die je...

Lees meer
Profiteer nu van voordeel bij PIR platen van Idelco: dé oplossing voor jouw isolatieklus
Profiteer nu van voordeel bij PIR platen van Idelco: dé oplossing voor jouw isolatieklus

Ben je op zoek bent naar een duurzaam isolatieproduct wat energiekosten verlaagt en de energie-efficiëntie verbeterd van jouw woning? En wil je ook nog...

Lees meer
Welke isolatie heb ik nodig voor mijn klus? Alle soorten isolatie op een rij
Welke isolatie heb ik nodig voor mijn klus? Alle soorten isolatie op een rij

Wanneer je van plan bent om isolatie te plaatsen is het altijd de vraag welke isolatie het beste past bij jouw klus. Elke isolatiemateriaal heeft zijn...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Hoe draagmuren aanpassen als je renoveert?
  Hoe draagmuren aanpassen als je renoveert?

  Voor je de sloophamer bovenhaalt, is het zeer belangrijk dat je eerst alle draagmuren in kaart brengt. Die kan je immers niet zomaar weghalen.

  Lees meer
 • Trek je plan: Nieuw ontwerp voor twee modulaire kinderkamers (2/3)
  Trek je plan: Nieuw ontwerp voor twee modulaire kinderkamers (2/3)

  Matthias en zijn partner willen van één grote kamer twee kinderkamers maken. Frank Hooghe Architectuur maakt een ontwerp voor hen.

  Lees meer
 • Na-isolatie via de binnenmuur
  Na-isolatie via de binnenmuur

  Er zijn verschillende manieren om je muren langs binnen te isoleren. Waarom kiezen voor deze techniek? Hoe en waar hou je best rekening mee?

  Lees meer
 • Huis Gemaakt: de 5 grootste moeilijkheden van onze verbouwers
  Huis Gemaakt: de 5 grootste moeilijkheden van onze verbouwers

  Huis Gemaakt zit erop. Samen met Johny blikken we terug op de vijf grootste moeilijkheden uit het programma en tipt hij hoe je voorbereid aan de slag gaat.

  Lees meer