Lumo - moderne aluminium carport met strak design

De Lumo carport van Exterior Living is opgebouwd uit een stevige aluminium constructie en dakplaten uit polycarbonaat. Deze carport heeft een moderne uitstraling dankzij het gebruik van duurzame materialen en een innovatieve opbouwmethode.

Carport met plat dak 
De strakke omkadering aan de buitenzijde van de carport zorgt ervoor dat de minimale buiging in het dak nauwelijks te zien is. Deze is nodig om regenwater naar beneden te laten sijpelen. Het waterafvoersysteem werd esthetisch weggewerkt in de aluminium structuur. Ook de andere schroefverbindingen zijn onzichtbaar.

Duurzame materialen
Aluminium is niet alleen een sterk en onderhoudsvriendelijk materiaalsoort, het is ook zeer geschikt voor buitentoepassingen. Het aluminium van deze carport kreeg een extra beschermende voorbehandeling volgens de normen van Qualicoat Seaside en krijgt daarna een RAL 9004 zwarte kleur.

Massieve polycarbonaat is uitermate sterk en kent een lange levensduur. De 4mm dikke platen houden zelfs stand bij extreme weersomstandigheden. De platen zijn bestand tegen sneeuwlast tot 50kg/m² en hebben een preventieve UV-beschermlaag tegen vergeling. Beschikbaar in opaal (20-30% doorschijnend) en helder (80-90% doorschijnend)

Verschillende modellen 
Deze carport is beschikbaar in een breedte van 2,93 m en 5 verschillende lengtes. De plaats van de carportpalen is vrij te kiezen. Dit kan zowel op de hoek als onder de ligger. Je kan de Lumo zowel vrijstaand installeren, als aangebouwd aan je woning. De maximum overspanning tussen twee palen mag niet groter zijn dan 3 polycarbonaat dakplaten. Ook komt de eerste paal op maximum 1 plaat van de hoek. Platen hebben een lengte van 77 cm.

100% Belgisch
De Lumo carport is de nieuwste carport van Exterior Living. Zowel het concept, de uitwerking, als het ontwikkelen van de carports op maat gebeurt in-house bij het familiebedrijf in Gits. Je kan dus rekenen op 100% Belgische innovatie en vakmanschap.

Meer info over de Lumo carport
Hoe wordt een Lumo carport opgebouwd? Bekijk hier de instructievideo.
Vind hier een verdeler voor uitgebreid advies en een complete offerte op maat.Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Box in duurzaam thermowood

Box in duurzaam thermowood

Een praktische bergruimte in je tuin, een moderne pool house bij je zwembad of dé ideale BBQ- spot? Kies voor een oogstrelend design in een trending...

Lees meer

Waarom is de Box tuinconstructie de favoriet?

Waarom is de Box tuinconstructie de favoriet?

De Box herken je aan zijn minimalistisch en tijdloos design. De strakke lijnen integreren perfect in elke tuin. Deze moderne constructies zijn tot in de...

Lees meer

Maluwi: aluminium overkapping in combinatie met hout

Maluwi: aluminium overkapping in combinatie met hout

De Maluwi terrasoverkappingen van Exterior Living zijn opgebouwd uit een aluminium constructie in combinatie met houten wanden. Deze overkapping heeft een...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Checklist garage en carport

  Checklist garage en carport

  Twijfel je nog tussen een garage of carport? Of heb je de knoop al doorgehakt, maar wil je niets over het hoofd zien? Deze checklist brengt redding!

  Lees meer
 • Garage of carport: wat kies jij?

  Garage of carport: wat kies jij?

  Twijfel je tussen een garage en een carport? Om je keuze wat makkelijker te maken, zetten we de voor- en nadelen van beide opties op een rijtje.

  Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken
Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen
Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken
Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag
Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken