Je tuin afsluiten is niet enkel mooi, maar ook een pak veiliger

Met jonge kinderen of loslopende huisdieren geniet je dankzij een tuinafsluiting pas echt zorgeloos van je tuin. Het is de ideale oplossing om je tuin veilig af te sluiten en de nodige privacy en rust te creëren. Houd voortaan nieuwsgierige ogen op afstand en geef je tuin meteen ook een esthetische uitstraling met tuinschermen van Exterior Living!

Creëer veiligheid en privacy met een afsluiting
Wil je met een gerust hart de kinderen of huisdieren buiten laten spelen zonder schrik te moeten hebben dat ze naar de drukke baan kunnen lopen? Met een duurzame tuinafsluiting en tuinpoort scherm je je tuin veilig af. Bestaat er nog een beter gevoel dan zorgeloos kunnen genieten van je tuin?

Kiezen voor een open of gesloten tuinscherm? 
Ben je gesteld op je privacy? Dan zijn gesloten tuinschermen meer jouw ding! Niemand zal tussen de latten heen kunnen piepen. Woon je nabij open velden of plaatsen waar het hevig kan waaien? Houd dan rekening met de wind die je omheining zal moeten opvangen. Hier opteer je dus best voor een open tuinscherm zodat de wind wel nog steeds door de schermen heen kan waaien. Zo creëer je ook een semi beperkt zicht vanuit je tuin. Met houten lamellen of aluminium lamellen behoud je dezelfde luchtigheid als open schermen, maar verminder je het zicht dankzij de afgeschuinde beplanking.

 Doorlopende tuinwanden creëren een visueel geheel
Naast de gekende tuinschermen kan je ook opteren voor een doorlopende tuinwand, zoals de Toba of Eterno van Exterior Living. Tuinwanden zijn enorm geliefd in de architectuur en tuinarchitectuur door hun strakke uitstraling. De palen zitten weggewerkt achter de beplanking, waardoor je een visuele eenheid creëert. Het oogt een pak rustiger dan een onderbroken tuinafsluiting en is prachtig te combineren met het groen in je tuin.

Hout is een populaire keuze bij tuinafsluitingen 
Hout is zeer populair voor tuinafsluitingen. Bij Exterior Living is het Noords Hout vooraf behandeld voor ons klimaat. Een eerste behandeling wordt gedaan in eigen beheer. Het hout wordt geïmpregneerd om het beter te beschermen tegen schimmels, verrotting en insecten. Ook Thermowood is zeer populair tegenwoordig. Dit hout onderging een hitteproces die de samenstelling van het hout verandert en de levensduur wordt verlengd.

Hout kan wel gaan verkleuren bij veel zonlicht. Om vergrijzing af te remmen is oliën, verven of beitsen nodig, maar op zich is het een esthetische kwestie. Hout als materiaalsoort vraagt iets meer onderhoud, maar geeft een extra warme toets aan je tuin.

Onderhoudsvriendelijke materiaalsoorten
Aluminium en wpc hebben dan weer een strakke, moderne uitstraling. Beide materiaalsoorten vergen amper onderhoud. Ideaal wanneer je langs een drukke weg of in een bebost gebied woont. WPC volgt de natuurlijke eigenschappen van hout, maar is waterresistent en biedt heel wat mogelijkheden. Ontdek de Curtis tuinschermen van Exterior Living bijvoorbeeld. Ook beschikbaar met LED-verlichting.

De tuinschermen uit aluminium krijgen bij Exterior Living eerst een beschermlaag volgens hoge kwaliteitsnormen. Dit zorgt voor een sterkere weerstand in agressieve milieus zoals de kuststreek en industriegebieden. Klaar om jouw tuin af te schermen met een tuinafsluiting van Exterior Living? Contacteer vrijblijvend een verdeler in jouw buurt voor alle nodige info, advies en prijzen op maat!

Ontdek de tuinafsluitingen van Exterior Living
Vind hier een verdeler voor uitgebreid advies en een complete offerte op maat.Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Box in duurzaam thermowood

Box in duurzaam thermowood

Een praktische bergruimte in je tuin, een moderne pool house bij je zwembad of dé ideale BBQ- spot? Kies voor een oogstrelend design in een trending...

Lees meer

Waarom is de Box tuinconstructie de favoriet?

Waarom is de Box tuinconstructie de favoriet?

De Box herken je aan zijn minimalistisch en tijdloos design. De strakke lijnen integreren perfect in elke tuin. Deze moderne constructies zijn tot in de...

Lees meer

Maluwi: aluminium overkapping in combinatie met hout

Maluwi: aluminium overkapping in combinatie met hout

De Maluwi terrasoverkappingen van Exterior Living zijn opgebouwd uit een aluminium constructie in combinatie met houten wanden. Deze overkapping heeft een...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Terrasoverkappingen van a tot z

  Terrasoverkappingen van a tot z

  Terrasoverkappingen zijn er in verschillende vormen en afmetingen. We geven je een overzicht van de verschillende systemen.

  Lees meer
 • Wat bepaalt de prijs van een terrasoverkapping?

  Wat bepaalt de prijs van een terrasoverkapping?

  Met een terrasoverkapping geniet je het hele jaar door van je tuin en terras. Maar hoeveel kost een terrasoverkapping? We zetten de prijsbepalers op een rij

  Lees meer
 • Creëer meer comfort met een terrasoverkapping: ontdek alle mogelijkheden

  Creëer meer comfort met een terrasoverkapping: ontdek alle mogelijkheden

  Kom meer te weten over de prijs, de verschillende soorten terrasoverkappingen, het onderhoud en de voordelen van dit handige zonweringsysteem.

  Lees meer
 • Gezellige tuin in de zomer: 5 tips voor lange zomeravonden

  Gezellige tuin in de zomer: 5 tips voor lange zomeravonden

  Naast gezellig meubilair, zijn er nog heel wat andere mogelijkheden om je tuin en terras klaar te maken voor gezellige zomeravonden. Onze 5 beste tips!

  Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken
Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen
Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken
Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag
Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken