Echt duurzaam bouwen? Met dit innovatief bouwsysteem kan het!

De toekomst vraagt om energiezuinige en goed geïsoleerde woningen met eigen stroomvoorzieningen. Door de opgelegde normen rond energiezuinigheid zal de manier waarop we bouwen drastisch moeten veranderen. C.V.C. Bouwgroep biedt hier met hun duurzame bouwtechniek een pasklaar antwoord op.

C.V.C. Bouwgroep bouwt energieneutrale woningen, en kan met de nodige toepassingen zelfs een negatief E-peil bereiken. Dat komt omdat ze bouwen volgens het ICF-systeem, wat staat voor Insulated Concrete Forms. Net zoals je legoblokjes stapelt, werkt dit systeem met bouwblokken van EPS. Die worden opgestapeld op de werf en dienen als bekisting. Daarna worden ze volgestort met beton.

Snel en licht

Ook als het beton is uitgehard, blijft de EPS-bekisting gewoon zitten. EPS is namelijk een uitstekend isolatiemateriaal. Zo kan C.V.C. Bouwgroep een constructie zonder bouwknopen realiseren. Een bijkomend voordeel is ook het lichte gewicht van de bouwblokken. Dat zorgt voor een snelle bouwtijd van je woning, zelfs 30 tot 50 procent sneller dan als je zou bouwen met traditioneel metselwerk.

Binnenmuur en isolatie in één

Al van in de fundering heeft C.V.C. Bouwgroep extra aandacht voor isolatie. Daarvoor gebruiken ze een vorstrandbekisting. Die wordt vervolgens verder bekist met een U-vormige isolatiebekisting van 12.5 cm dik, om elke vorm van koudebruggen te vermijden. Ook de EPS-bouwblokken zelf zijn zowel je binnenmuur als isolatie. Van zodra de eerste rij blokken is geplaatst, gaat de rest van de opbouw heel snel vooruit. Rij per rij worden de blokken op mekaar gestapeld. Een handige tand- en groefverbinding zorgt voor een goede aansluiting van alle blokken. Doordat de ruimte tussen de isolatieplaten ter plaatse vol beton wordt gestort, krijg je een uiterst stevige constructie.

Architecturale vrijheid

Denk je dat je bij dit bouwsysteem beperkt bent in de architectuur van je woning? Mis! Bij C.V.C. Bouwgroep heb je geen beperktingen qua vorm, afmetingen of oppervlakte van je woning. Je hebt ook vrije keuze tussen een plat en hellend dak. En voor je buitengevel zijn er heel wat opties: pleisterwerk, gevelplaten, hout, steenstrips... Om je woning helemaal duurzaam te maken, voorziet de bouwfirma vloerverwarming, een lucht-waterwarmtepomp en zonnepanelen. Zo geniet je het hele jaar door van een aangename én zuinige woning.

Meer weten over deze unieke bouwmethode? Ontdek er alles over op www.cvcprojecten.be.


Artikels van onze redactie

 • Hoe zit het met de wachttijd voor een airco? Expert biedt antwoord

  Hoe zit het met de wachttijd voor een airco? Expert biedt antwoord

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Maar hoe zit het met de wachttijd?

  Lees meer
 • Funderingen: uit deze soorten kan je kiezen

  Funderingen: uit deze soorten kan je kiezen

  Afhankelijk van het type constructie en de eigenschappen van de bouwgrond, kunnen verschillende soorten funderingen toegepast worden.

  Lees meer
 • Natuurlijk bouwen als oplossing voor hoge bouwprijzen?

  Natuurlijk bouwen als oplossing voor hoge bouwprijzen?

  Door de prijsstijging van grondstoffen en materialen gaan kandidaat-(ver)bouwers op zoek naar alternatieven. Natuurlijk bouwen kan een oplossing zijn.

  Lees meer
 • De stabiliteitsingenieur: onmisbare bouwpartner voor een veilige woning

  De stabiliteitsingenieur: onmisbare bouwpartner voor een veilige woning

  De stabiliteitsingenieur zorgt ervoor dat je woning niet scheurt, doorbuigt, verzakt of met een natte kelder kampt.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken