Welke dakpan past bij de stijl van jouw huis?

Keramische dakpannen zijn duurzaam en veelzijdig en passen op elk dak. Rustiek & landelijk of modern & strak, ontdek hier welke dakpan bij jouw woningstijl past.

1.      Een eigentijdse woning

Eigentijdse woningen bestaan uit een mix van moderne en traditionele elementen. Een mooi evenwicht dus. Heb jij zelf strakke gevelvlakken in combinatie met een hellend dak (een zadel- of piramidedak), dan woon je eigentijds. Deze bouwstijl heeft heel wat mogelijkheden. Zowel een vlakke dakpan als een gegolfde dakpan passen perfect bij je huis.

2.      Modern

Hou je van strakke lijnen, dynamische vlakken en veel glas, dan is modern jouw stijl. Bij je strakke woning past een vlakke pan het best. Zij wordt vaak gekozen in zwart of grijs.

3.      Fermette

Na de Tweede Wereldoorlog werden heel wat kleine boerderijtjes opgeknapt als woning, de fermettestijl was geboren. Later werden ook nieuwe huizen in de gezellige hoevestijl opgetrokken. Huizen in fermettestijl hebben vaak een zadeldak en een of meerdere dakkappelen. En de materialen zien er liefst authentiek of verouderd uit. Een dak met traditionele gegolfde pannen en holle pannen past perfect bij je woning, ze hebben een authentieke ‘look’ en geven je woning zo een landelijk karakter. Zo krijgt je huis nóg meer charme.

4.      Pastorijwoning

Inspiratie voor dit type woning werd gehaald bij de oorspronkelijke pastoorswoningen. Rustiek is een kernwoord en vaak wordt er gewerkt met een traditionele baksteen. Elk traditioneel dak past prima bij deze woning.

5.      Bungalow

In een bungalow bevinden alle kamers zich op één verdiep. Een zadeldak of ander hellend dak is daarom zeker aan te raden voor extra opbergruimte. De stijl van de bungalow kan heel divers zijn: van de fermettestijl tot een eerder moderne look. Daarom werkt zo goed als iedere dakpan bij dit type woning.

6.      Klassieke bouwstijl

De architectuur van de klassieke villa is geïnspireerd op de bouwtradities van het begin van de vorige eeuw. Denk aan Parijs, aan sierlijke details, dakkappelen en symmetrie. Een kleitegelpan straalt de luxe uit die bij je woning past.

En dan ook nog… 

  • Keramische dakpannen gaan generaties mee, daarom is het de meest duurzame keuze. Ze worden aan heel hoge temperaturen gebakken zodat ze extra stevig zijn en bestand tegen vorst. Door de hoge breuksterkte en lage vochtabsorptie weerstaan ze de meest gure weersomstandigheden.
  • Bij keramische dakpannen horen even kwalitatieve accessoires. Ook je nok-, gevel- en shedpannen worden uit dezelfde kwalitatieve klei vervaardigd.
  • Ieder dak heeft een andere grootte en een dakpan slijpen kan je beter vermijden. Kies daarom voor pannen met een groot schuifbereik, zo kunnen de pannen in de lengte en breedte aangepast worden aan de maat van elk dak.
  • De diepte van je sluiting is van belang: diepe sluitingen garanderen een optimale waterafvoer en zorgen dat vuil niet binnendringt.

Van dakplannen naar dakpannen


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Verassende feiten over keramische dakpannen

Verassende feiten over keramische dakpannen

De keuze van je dakpannen is belangrijker dan je denkt. Want wist jij al het volgende over dakpannen?

Lees meer

Wat is een onderdak?

Wat is een onderdak?

Of je nu een nieuw dak bouwt of ervoor kiest om te renoveren, het onderdak mag zeker niet ontbreken. Maar wat is zijn functie? Welk materiaal kies je het...

Lees meer

Wat is nu het verschil tussen betonnen en keramische dakpannen?

Wat is nu het verschil tussen betonnen en keramische dakpannen?

Bij het leggen van een nieuw dak moet je verschillende keuzes maken. Kies je nu voor betonnen dakpannen of voor keramische dakpannen en waarom? Wij hebben...

Lees meer

CREATON TERREAL Benelux

CREATON TERREAL Benelux

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken