Zorgeloos je dak isoleren met COMFI

Heb je renovatieplannen en wil je graag zelf je zolder verbouwen? Dan raden we je aan om eerst je hellend dak van binnenuit isoleren. Want met een goede dakisolatie kan je tot 30 procent op je energiefactuur besparen. Dit is dus stap 1 voor elke energetische renovatie!

Een geïsoleerd dak verhoogt ook je wooncomfort omdat de warmte langer in huis blijft. Tijdens de zomer wordt de hitte dan weer veel beter buiten gehouden. Gedaan met puffen op hete zomerdagen!

Klaar om zelf aan de slag te gaan? Dat kan! Als expert in isolatieproducten staan we je bij. We ontwikkelden speciaal voor doe-het-zelvers de totaaloplossing ISOVER COMFI. Dankzij dit assortiment wordt zelf isoleren haalbaar én betaalbaar. COMFI geeft je alle elementen die je nodig hebt en een overzichtelijk stappenplan. Zo kan je zorgeloos aan de slag voor een maximaal comfort. Bovendien ben je steeds zeker van de betrouwbare ISOVER kwaliteit. De eerste stap is het bepalen van je daktype…

Ken je daktype 

Heeft je hellend dak een dakstructuur met verticale balken en regelmatige keperafstanden? Dan kan je COMFI ALU – samen met de COMFI Tape – inzetten als totaaloplossing voor jouw dak.

Heb je een dak dat uit horizontale en/of verticale balken is opgebouwd, dan isoleer je met COMFI UNI. Dit glaswoldeken is speciaal ontwikkeld voor het isoleren tussen kepers of regelwerk. De elastische dakisolatie past zich aan alle tussenafstanden aan. Zo schiet de plaatsing snel op.   Nu deze keuze is gemaakt, kan je eraan beginnen. Vier elementen zijn essentieel: het isolatiemateriaal, het dampscherm, het ophangsyteem en de dichtingskit. Met ISOVER COMFI krijg je alles in een pakket, perfect aangepast aan jouw isolatieklus.

Het isolatiemateriaal: thermisch en akoestisch 

Wie een isolatiemateriaal kiest, kijkt waarschijnlijk meteen naar de thermische waarde. Toch zijn ook de akoestische prestaties niet onbelangrijk, zeker as je bijvoorbeeld naast een drukke straat of dichtbij een luchthaven woont. Terwijl de meeste isolatiematerialen alleen thermisch isoleren, zorgt ISOVER glaswolisolatie voor een perfect geïsoleerde én stille woning.

Het dampscherm: voor een droog en gezond binnenklimaat 

Dit scherm maakt je isolatie volledig damp- en luchtdicht. Dat is nodig om vochtproblemen te voorkomen. Het vochtregulerend COMFI Screen zorgt voor een droog en gezond binnenklimaat. In de winter werkt het als dampscherm, in de zomer laat het de houten structuur van je dak drogen. Je brengt deze folie makkelijk aan op je COMFI UNI dakisolatie. Met COMFI Tape kan je daarna de naden tussen de COMFI SCREEN lucht- of dampschermbanen luchtdicht afplakken.

Slim ophangsysteem voor luchtdicht resultaat 

Hoe je COMFI UNI dakisolatie en het COMFI Screen dampscherm vastmaken onder je hellend dak? Dat gaat vlot met het COMFI STIXX ophangsysteem in gewapend composiet. Je vergrendelt het met speciale PlaGyp®-doppen voor een luchtdicht resultaat. Zo worden ongecontroleerde luchtstromen vermeden, wat een positief effect heeft op het warmtecomfort én op de energie-efficiëntie. Dit laat bovendien ook toe om af te werken met een Gyproc® gipsplaatsysteem.

Dichtingskit voor een betrouwbare hechting 

Om het COMFI Screen dampscherm vast te maken aan de muren, de schouw, het plafond en de vloer gebruik je COMFI Kit. Met deze dichtingskit ben je zeker van een luchtdichte en betrouwbare hechting. Je kan hem zowel binnen als buiten gebruiken, op allerlei soorten materiaal. De kleefkracht is altijd top.

Zoals je ziet, je bijstaan om zorgeloos te isoleren staat voor ons centraal. We begeleiden je in het hele isolatieproces, van idee tot realisatie. Zo maken we een optimaal wooncomfort voor iedereen bereikbaar!

Wil je meer weten over slim en eenvoudig isoleren? Bezoek dan https://comfi.isover.be/. Je vindt er alle info terug over de voordelen van COMFI UNI en je kunt er een praktische tutorial bekijken.

Om handige informatie te ontvangen over onder meer ons assortiment en onze webinar en trainingen, Klik hier


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Je woning energiezuiniger maken was nooit eenvoudiger

Je woning energiezuiniger maken was nooit eenvoudiger

Als bouwer of verbouwer is het je vast niet ontgaan: de winter van 2022 was een woelige periode. Inflatie en stijgende energieprijzen zorgden voor vele...

Lees meer

COMFI PANEL - voor het isoleren van scheidingswanden

COMFI PANEL - voor het isoleren van scheidingswanden

GESCHIKT VOOR VOOR HET ISOLEREN VAN SCHEIDINGSWANDEN Graag een goede geluidsisolatie in de diverse ruimtes van je woning? Isoleer dan zeker je...

Lees meer

COMFI ALU - voor het isoleren van een hellend dak

COMFI ALU - voor het isoleren van een hellend dak

GESCHIKT VOOR HET ISOLEREN VAN EEN HELLEND DAK MET REGELMATIGE KEPERAFSTANDEN Je woning grondig isoleren begint met het isoleren van je dak, want langs die ...

Lees meer

ISOVER COMFI

ISOVER COMFI

+32 3 360 22 11

Artikels van onze redactie

 • Dakisolatie: hellend dak na-isoleren langs binnen

  Dakisolatie: hellend dak na-isoleren langs binnen

  Tot maar liefst een derde van de warmte in je woning gaat verloren via je dak. Het loont dus zeker de moeite om te investeren in (extra) dakisolatie.

  Lees meer
 • Klus: hellend dak isoleren in 5 stappen

  Klus: hellend dak isoleren in 5 stappen

  Via een ongeïsoleerd dak gaat enorm veel warmte verloren. Je dak isoleren is de boodschap! Wij leggen uit hoe je zelf een hellend dak kan isoleren.

  Lees meer
 • Hoe een hellend dak isoleren?

  Hoe een hellend dak isoleren?

  Een hellend dak kan je op verschillende manieren isoleren: via je zoldervloer, tegen het dak, met behulp van geprefabriceerde dakelementen, ...

  Lees meer
 • Welke premies zijn er voor dakisolatie?

  Welke premies zijn er voor dakisolatie?

  Een goede dakisolatie drukt de energiefactuur. Maar op welke premies heb je recht? En hoe vraag je ze aan? We zoeken het voor je uit.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken