De zomertrend van 2023: Antracietgrijze zwembaden

De zomer van 2023 moet nog van start gaan, maar de trend voor deze zomer is al bekend want antracietgrijze zwembaden zijn enorm in aantrek. Er zijn diverse redenen waarom deze kleur de afgelopen tijd zo in opkomst is in en buiten de zwembadbranche. In dit artikel delen we vier redenen waarom antracietgrijze zwembaden de perfecte keuze zijn voor de aankomende zomer en de jaren erop.

Een zwemvijver look met vele voordelen

In de afgelopen jaren zijn zwemvijvers steeds populairder geworden. Maar voor diegenen die op zoek zijn naar een hygienisch en onderhoudsvriendelijk alternatief van een zwemvijver, dan is een zwembad in antracietgrijs een geweldige oplossing dat zelfs vele voordelen biedt. In tegenstelling tot een zwemvijver biedt een Monoblock® zwembad meer controle over de waterkwaliteit. Daarnaast is een Monoblock, met zijn ingebouwde verwarmingssysteem, altijd in staat om het water op de gewenste temperatuur te houden. De kleur Amazing Graphite is bij Starline verkrijgbaar in veel verschillende zwembadmoddellen en is de perfecte keuze voor liefhebbers van een natuurlijke uitstraling.

Een harmonieus geheel

Een ander voordeel van antracietgrijze zwembaden is dat ze zorgen voor een harmonieus geheel tussen het zwembad en de omgeving. Het donkergetinte zwembad valt namelijk minder op dan traditionele witte of blauwe zwembaden, waardoor deze subtiel opgaan in de omgeving. Voor iedereen die niet wilt dat hun zwembad te veel opvalt in de tuin, kan dit een belangrijke overwegingsfactor zijn. Het antracietgekleurde water zorgt tevens voor een ontspannen uitstraling, wat zal bijdragen aan een rustgevende sfeer. Dit is vooral handig als u het zwembad wilt gebruiken om tot rust te komen in de tuin.

De veelzijdigheid van antracietgrijze zwembaden

Antracietgrijs is een neutrale en veelzijdige kleur. Dit zorgt ervoor dat de kleur gemakkelijk te combineren is met verschillende materialen en kleuren. Hierdoor is een antracietgrijs zwembad ook instaat om zich gemakkelijk aan te passen aan de stijl van uw woning en/of tuin. Combineer het bijvoorbeeld met moderne materialen zoals beton en staal voor een strakke en minimalistische look, of met natuurlijke materialen zoals hout en steen voor een meer organische en warme uitstraling. Bij Starline vindt u een breed assortiment aan antracietgrijze zwembaden in verschillende maten en uitvoeringen. Of u nu op zoek bent naar een groot of klein zwembad, een rechthoekig of rond model, u zult ongetwijfeld iets vinden dat bij uw persoonlijke smaak en omgeving past.

Een uniek karakter

Tot slot zorgt een antracietgrijs zwembad voor een speciale sfeer in de gehele omgeving. Een bijzondere sfeer die moeilijk te evenaren is met andere zwembadkleuren. De strakke lijnen en donkere kleur geven het zwembad een eigentijds uiterlijk dat perfect past bij de hedendaagse architectuur en designstijlen. Ze zijn ook een goede match voor minimalistische en landelijke huizen, en kunnen zelfs een vleugje moderniteit toevoegen aan traditionele huizen. Bovendien creëert de donkere kleur een spiegeleffect in het water, wat bijdraagt aan een luxe en speciale uitstraling. De Nova Line, Infinity Line, Dynamic Line en Urban Active zijn enkele strakke zwembadmodellen die deze moderne uitstraling versterken.


Het geheim van een goed monoblock zwembad
Het geheim van een goed monoblock zwembad

Wist u dat bij veel producenten van monoblock zwembaden de zijwanden van het bad schuin zijn? Dit resulteert niet alleen in een zwembad met een minder...

Lees meer
Op zoek naar een energiezuinig en duurzaam zwembad?
Op zoek naar een energiezuinig en duurzaam zwembad?

In onze moderne samenleving is energiezuinigheid en duurzaamheid een belangrijke prioriteit geworden. We willen allemaal ons steentje bijdragen aan het...

Lees meer
Configureer je droomzwembad en bereid je voor op volgende zomer!
Configureer je droomzwembad en bereid je voor op volgende zomer!

Altijd al van een eigen zwembad gedroomd? Vakanties worden steeds duurder en bij ons worden de zomers ieder jaar warmer. Een tendens die niet te stoppen...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Snel geleverd en geplaatst: dit kost een zwemcontainer
  Snel geleverd en geplaatst: dit kost een zwemcontainer

  Wil je deze zomer nog een zwembad in je tuin? Helaas, die deadline haal je niet meer. Maar er is een trendy alternatief: de zwembadcontainer.

  Lees meer
 • 7 nieuwigheden voor jouw tuin of terras
  7 nieuwigheden voor jouw tuin of terras

  Wij selecteerden enkele leuke nieuwigheden voor je tuin en terras. Van een vlinderhotel tot een barbecue met ingebouwde houtopslag.

  Lees meer
 • Zwembad plaatsen voor de zomer: welke stappen onderneem je best nu al?
  Zwembad plaatsen voor de zomer: welke stappen onderneem je best nu al?

  De vraag naar zwembaden stijgt weer. Onderneem dus tijdig stappen om deze zomer een frisse duik te kunnen nemen. Lees hier wat je alvast kan doen.

  Lees meer
 • Een zwembad (ver)huren? Dat kan via deze app
  Een zwembad (ver)huren? Dat kan via deze app

  Via de app of website Swimmy kan je bij iemand zijn thuis een zwembad huren. Maar je kan er ook je eigen zwembad verhuren aan anderen.

  Lees meer