Een badkamerrenovatie in amper 14 dagen

De badkamer is technisch de meest complexe ruimte in uw woning. Als u op eigen houtje uw badkamer vernieuwt, doet u er wellicht weken of zelfs maanden over. Een badkamerrenovatiespecialist kan het veel sneller. Die renoveert uw volledige badkamer in gemiddeld slechts 14 dagen tijd.

Veel verschillende specialisten

Geen uitdagender bouwproject in uw woning dan een bestaande badkamer vernieuwen. Tenminste: als u het zelf allemaal regelt. Want er zijn daarbij heel wat verschillende specialisten nodig. Een opmeter, een binnenhuisarchitect, een breker, een loodgieter, een elektricien, een bezetter, een vloerder, een installateur ... Eventueel zelfs een schilder, een schrijnwerker en een dakwerker. Hoe haalt u de juiste vakmensen in huis, op het juiste moment?

Een badkamerrenovatiespecialist regelt alles

Een badkamerrenovatiespecialist regelt alles voor u. Zo’n gespecialiseerd bedrijf verzorgt álle badkamerwerken, van afbraak tot afwerking. Dat kan ze vaak dankzij een eigen netwerk aan betrouwbare vakmensen. U hoeft die vaak onmogelijke puzzel niet meer zelf te leggen om de agenda’s van alle specialisten op elkaar af te stemmen. Dat doet de renovatiefirma voor u. Zij blijft ook het enige aanspreekpunt voor al uw vragen. Handig!

Waterdichte planning

Omdat een renovatiespecialist de volledige badkamerrenovatie beheert, bewaakt ze ook de strikte planning. Zo kent u ruim op voorhand de precieze startdatum van de werken. U blijft tijdens de renovatie ook uitstekend op de hoogte van de voortgang van de werken, dankzij de waterdichte planning die u nog voor de werken krijgt. Dankzij een grondige voorbereiding volgen alle werken elkaar vlot op.

Renovatie op 14 dagen tijd

Met haar enorme expertise en jarenlange ervaring heeft badkamerrenovatiespecialist Steylaerts een uiterst efficiënt renovatieproces uitgewerkt, en ook een breed netwerk aan professionele vakmensen opgebouwd. Daardoor krijgt Steylaerts het voor elkaar de volledige renovatie van een gemiddelde badkamer uit te voeren op op amper 14 dagen tijd! Van afbraak tot afwerking, met voor élke klus de juiste vakman.

Van afbraak tot afwerking

Een volledige badkamerrenovatie verloopt in drie fasen:

 1. Eerst wordt de oude badkamer uitgebroken. Op één dag gaan het sanitair en de oude apparaten eruit, net als de wanden en de vloer. Op het einde van de dag is de ruimte helemaal klaar voor de opbouw.

 2. Daarna wordt de nieuwe badkamer opgebouwd. Denk aan nieuwe leidingen en elektrische aansluitingen, watervaste bezetting en zorgvuldige waterdichting. Er komt ook een stevige onderlaag met eventueel vloerverwarming. Ervaren vloerders garanderen een perfecte betegeling, Steylaerts regelt zelfs een nieuwe plafond.

 3. Daarna mag het nieuwe sanitair erin. Het bad, douchescherm en badkamermeubel worden geïnstalleerd, de thermostaten en kranen netjes aangesloten. De stopcontacten voor de elektriciteit worden geplaatst, net als de schakelaars en de spotjes in het plafond. Eventueel komt ook de schilder of de schrijnwerker nog even langs. De siliconenspecialist kit tenslotte alles mooi af. Even laten drogen en u kunt heerlijk genieten van uw nieuwe badkamer!

De planning is heilig

Omdat bij de renovatie zoveel verschillende specialisten betrokken zijn, is de planning heilig. De projectmanager van Steylaerts volgt uw badkamerrenovatie nauwgezet op, van dag tot dag, om ervoor te zorgen dat alles loopt zoals gepland.

Ook achter de schermen staat Steylaerts niet stil. De projectassistenten staan voortdurend in contact met de verschillende vakmensen. Ze voorzien zelfs backup mocht er plots iets voorvallen. Zodat u zich van alle werken helemaal niets hoeft aan te trekken, en na 14 dagen van een tiptop afgewerkte badkamer geniet.


De inloopdouche: de beste keuze in uw nieuwe badkamer
De inloopdouche: de beste keuze in uw nieuwe badkamer

Bij de renovatie van uw badkamer komen uw mooiste dromen uit. Eindelijk zo’n handige moderne inloopdouche! Super praktisch, veilig, gezellig en ze ziet er...

Lees meer
Showrooms: 4.500 m2 aan inspiratie voor uw nieuwe badkamer
Showrooms: 4.500 m2 aan inspiratie voor uw nieuwe badkamer

Droomt u van een nieuwe badkamer? Dan kunt u vandaag alle kanten uit. Nooit eerder was het gamma aan tegels, sanitair en toestellen zo breed. Maar wat is...

Lees meer
Totaalrenovatie van uw badkamer? Laat het over aan een gespecialiseerd bedrijf
Totaalrenovatie van uw badkamer? Laat het over aan een gespecialiseerd bedrijf

De Belg heeft een baksteen in de maag. Ervaren vakmannen vinden met een snelle beschikbaarheid is dan ook een huzarenklus. Een totaalrenovatie van uw...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • 5 manieren om energie te besparen met een smarthomesysteem
  5 manieren om energie te besparen met een smarthomesysteem

  Domotica is veel meer dan een handvol leuke technische snufjes. Ontdek vijf manieren waarop je met slimme technieken energie bespaart.

  Lees meer
 • De tips van Johny: Ogen open in de badkamer
  De tips van Johny: Ogen open in de badkamer

  Elektriciteit, vocht, verluchting... bij de renovatie van de badkamer kan er heel wat mis lopen. Johny gidst onze koppels er vlot doorheen.

  Lees meer
 • Badkamerverlichting: van lichtplan tot afwerking
  Badkamerverlichting: van lichtplan tot afwerking

  Hoe puzzel je zelf een verlichting voor je badkamer in elkaar? Ontdek hier het antwoord.

  Lees meer
 • Trek je plan: Badkamerontwerp met oog voor de toekomst (2/3)
  Trek je plan: Badkamerontwerp met oog voor de toekomst (2/3)

  Hilde en Peter willen hun badkamer renoveren met oog voor de toekomst. Ontdek het ontwerp van Marge architecten.

  Lees meer