Van afbraak tot afwerking

Hét grote voordeel van uw badkamer te laten renoveren door een ervaren badkamerrenovatiebedrijf? Zo’n specialist regelt echt álles, van de eerste voorbereidingen tot de laatste details. Met een strakke planning, een perfecte opvolging en een straf team van experts. Een renovatiespecialist zoals Steylaerts laat niets aan het toeval over. Wat komt allemaal kijken bij een badkamerrenovatie?

Stap 1: voorbereidende fase

Een professionele badkamerrenovatiespecialist denkt aan alles. De goede zorg begint al bij de voorbereiding: nog vóór de renovatiewerken beginnen, wordt het hele looppad naar de badkamer netjes afgedekt met beschermende folie. Daarna start het zware werk. Op één dag breekt een gespecialiseerd team uw oude badkamer zorgvuldig uit. Op het einde van de dag is de ruimte helemaal leeg en proper.

Stap 2: fundamenten van de nieuwe badkamer

Vanaf dag twee komen vakmannen langs om uw nieuwe badkamer stap voor stap op te bouwen. De loodgieter legt de basis: hij vernieuwt alle leidingen en afvoeren. De elektricien voorziet nieuwe elektriciteitskabels met aansluitingen voor licht en stopcontacten, waar u ze maar wenst. De bezetter maakt de wanden mooi recht met cementbezetting.

Stap 3: waterdichte onderlaag

Voor een perfecte afwatering van uw inloopdouche worden de leidingen licht hellend geplaatst. Aan het uiteinde komt een mooie douchegoot. De volledige vloer krijgt nu een stevige onderlaag van chape (zandcement). Geen enkel risico voor de natte zones: stevige waterdichtingsdoeken garanderen een 100% waterdichte ondervloer en wanden.

Stap 4: vloerverwarming en betegeling

Koos u voor vloerverwarming bij uw badkamerrenovatie? Dan worden nu over de chape de ontkoppelingsmatten en de verwarmingskabels geplaatst. Daarna betegelt de vloerder de vloer en wanden met de tegels die u koos. Ook het nieuwe plafond, als u daarvoor opteerde, wordt geplaatst. Na het betegelen ziet uw badkamer er plots een heel stuk mooier uit.

Stap 5: plaatsing van sanitair en meubelen

Eindelijk kan het nieuwe sanitair erin! Bad, kranen, douchescherm en badkamermeubel worden zorgvuldig geplaatst en/of aangesloten. De elektricien komt daarna opnieuw langs en werkt alles tot in de puntjes af: de stopcontacten voor de elektriciteit, de schakelaars en de spotjes in het plafond.

Stap 6: afwerking van de nieuwe badkamer

Koos u voor ingebouwde speakers? Moet een deur of raamkozijn worden bijgewerkt? Zijn er schilderwerken nodig? Alles wordt afgewerkt tot in de kleinste details, ook de stukken onbetegelde wand en het plafond worden geschilderd. De siliconenspecialist kit tenslotte alles mooi af. Even laten drogen en uw nieuwe badkamer is klaar!

Steylaerts regelt alles

Zoveel werk, daar hebt u veel bekwame experts voor nodig. Daarom doet u best beroep op een ervaren badkamerrenovatiespecialist zoals Steylaerts. Die regelt echt álles voor u: van het ontwerp en de planning tot en met álle renovatiewerken. Zo hoeft u zelf helemaal niets te doen en geniet u na 14 werkdagen van uw nieuwe badkamer.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Wat is een totale badkamerrenovatie?

Wat is een totale badkamerrenovatie?

Plant u uw badkamer volledig te renoveren? Dan zult u gauw merken dat er heel wat meer aan te pas komt dan enkel nieuwe tegels en nieuw sanitair. Ook...

Lees meer

Waarom u als vakman of aannemer best kiest voor een specialist in badkamerrenovatie

Waarom u als vakman of aannemer best kiest voor een specialist in badkamerrenovatie

Uw badkamer zelf renoveren kan flink wat kopzorgen teweegbrengen. Om nog maar te zwijgen van de mogelijke risico’s en een ellenlange renovatieperiode. Wilt ...

Lees meer

De inloopdouche: de beste keuze in uw nieuwe badkamer

De inloopdouche: de beste keuze in uw nieuwe badkamer

Bij de renovatie van uw badkamer komen uw mooiste dromen uit. Eindelijk zo’n handige moderne inloopdouche! Super praktisch, veilig, gezellig en ze ziet er...

Lees meer

Steylaerts renoveert uw badkamer

Steylaerts renoveert uw badkamer

+32 3 482 13 53

Artikels van onze redactie

 • 7 tips voor een badkamer voor alle leeftijden

  7 tips voor een badkamer voor alle leeftijden

  Gladde vloeren, een opstap voor je douche... de badkamer houdt een aantal hindernissen in voor jong en oud. Met deze tips hou je het veilig en praktisch.

  Lees meer
 • Trek je plan: Ontwerp voor een masterbedroom met badkamer op zolder (2/3)

  Trek je plan: Ontwerp voor een masterbedroom met badkamer op zolder (2/3)

  De zolder van Dominique en Pascal wordt omgetoverd tot een master bedroom met badkamer door de specialisten van ILO Interieur.

  Lees meer
 • Trek je plan: Ontwerp voor een masterbedroom met badkamer op zolder (3/3)

  Trek je plan: Ontwerp voor een masterbedroom met badkamer op zolder (3/3)

  Caroline Convertini tovert de zolder van Dominique en Pascal om tot een master bedroom met badkamer.

  Lees meer
 • Van badkamermeubel tot spiegel: zo richt je je badkamer in

  Van badkamermeubel tot spiegel: zo richt je je badkamer in

  Inspiratie om je badkamer in te richten, heb je nooit genoeg. Onze woonexpert geeft je de beste tips om je badkamer efficiënt en mooi in te richten.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken