Welke zekeringkast heb je nodig? Stel het zelf samen met deze configuratietool!

Bij het vervangen van een zekeringkast dien je rekening te houden met een aantal zaken. Elk huis heeft een correcte zekeringkast nodig, passend bij jouw situatie. Hiervoor kun je gebruik maken van de zekeringkast generator van Elektramat.

Zekeringkast 

De zekeringkast is het hart van je elektrische installatie. De zekeringkast stuurt stroom naar alle stopcontacten en lichtpunten in je woning. Een zekeringkast bestaat uit een aantal belangrijke onderdelen:

  • De hoofddifferentieel; hiermee kan je de stroom van je hele woning aan- of uitzetten.
  • De verliesstroomschakelaar (differentieelschakelaar); voor de veiligheid bij verliesstroom.
  • De zekeringen; deze vormen de beveiliging tegen mogelijke overbelasting of kortsluiting.

Er zijn verschillende soorten merken zekeringkasten. Bij Elektramat hebben we zekeringkasten in de volgende merken: Vynckier, Schneider, Legrand en EMAT. Hieronder worden deze merken toegelicht:

Vynckier zekeringkasten 

Vynckier staat met de zekeringkasten garant voor degelijke kwaliteit. Je kan deze naar eigen wens samenstellen. Vynckier zekeringkasten zijn geschikt voor opbouwinstallaties en beschikken over 4 rijen met elk 18 modules. In de zekeringkasten kunnen in totaal 72 modules worden gemonteerd. Verder is deze type zekeringkast voorzien van een IP waarde van 40. Hiermee is de zekeringkast spatwaterdicht.

Schneider zekeringkasten 

Schneider zekeringkasten zijn samen te stellen met minimaal 13 modules en maximaal 72 modules. De Schneider zekeringkast is volledig afgestemd op gebruik van modulaire componenten. Verder staat deze zekeringkast bekend om de snelle montage en een hoge mate van veiligheid.

Legrand zekeringkasten

Legrand maakt gebruik van zekeringkasten met doorzichtige en niet doorzichtige deuren. Legrand staat bekend om de hoge betrouwbaarheid en de zorgvuldigheid tijdens het in elkaar zetten. Deze zekeringkasten zijn samen te stellen met minimaal 13 modules en maximaal 72 modules. De standaard zekeringkasten van Legrand zijn voor residentiële en tertiaire toepassingen.  

EMAT zekeringkasten 

EMAT is een onafhankelijk merk dat zich de laatste jaren steeds meer heeft geprofileerd binnen de zekeringkasten branche. EMAT zekeringkasten zijn samen te stellen met minimaal 12 modules en maximaal 72 modules. Sinds 1990 is EMAT al actief op de Europese markt.  

Welke zekeringkast heb ik nodig?

Het type zekeringkast dat jij nodig hebt is afhankelijk van welke apparaten er allemaal worden gebruikt. Je zekeringkast doet er alles aan om je veilig te houden. Het is dus slim om te investeren in een kwalitatieve zekeringkast. Bij Elektramat.be vind je alle onderdelen die nodig zijn voor een zekeringkast. Met behulp van de zekeringkast generator kun je jouw zekeringkast naar wens samenstellen. Voor vragen over onze zekeringkasten kun je bellen naar 011 98 84 42 of mailen naar klantenservice@elektramat.be


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Zo plaats je veilig jouw rookmelders.

Zo plaats je veilig jouw rookmelders.

Een rookmelder (ook wel brandalarm genoemd) helpt bij het zo snel mogelijk detecteren van rook. Het installeren hiervan is dan ook sinds 1 januari 2020...

Lees meer

Zo kies jij het juiste schakelmateriaal!

Zo kies jij het juiste schakelmateriaal!

Ben je op zoek naar het juiste schakelmateriaal maar weet je niet waar te beginnen? Met de Schakelmateriaal Keuzehulp van Elektramat vind je ongetwijfeld...

Lees meer

Hoe kies je een goede wifi versterker?

Hoe kies je een goede wifi versterker?

Een wifi versterker wordt ook wel een wifi repeater, wifi extender of wifi booster genoemd. Een wifi versterker werkt als een soort tussenstation voor je...

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken