Zo kies jij het juiste schakelmateriaal!

Ben je op zoek naar het juiste schakelmateriaal maar weet je niet waar te beginnen? Met de Schakelmateriaal Keuzehulp van Elektramat vind je ongetwijfeld wat je zoekt. Zo krijg je meteen keuze uit merken als Niko, Legrand, EMhub, Schneider-Merten en Kopp, in diverse kleuren. In drie eenvoudige stappen stel jij alles samen met de Schakelmateriaal Keuzehulp!

Welke soorten schakelmateriaal bestaan er? 

Onder schakelmateriaal verstaan we elementen die je in of op de muur kan bevestigen. Met deze elementen bedien je op een veilige manier jouw elektra in huis. We geven je een overzicht van alle soorten schakelmateriaal:

 • Stopcontacten
  Met een stopcontact maak je een aansluitpunt op het lichtnet. Door middel van de stekker kan je dan apparaten voorzien van spanning.
 • Schakelaars
  Met een schakelaar kan je eenvoudig elektrische apparaten, verlichting en installaties in- en uitschakelen.
 • Dimmers
  Met een dimmer kan je de lichtsterkte van je verlichting regelen.
 • Afdekramen en blindplaten
  Door middel van afdekramen en blindplaten kan je stopcontacten, schakelaars en dimmers netjes, en vooral veilig, afwerken.

-

De Schakelmateriaal Keuzehulp

De Schakelmateriaal Keuzehulp van Elektramat helpt je bij het selecteren en bestellen van het juiste schakelmateriaal in slechts 3 eenvoudige stappen! We lichten ze hier even voor je uit:

Schakelmateriaal
De eerste stap in jouw zoektocht naar het juiste schakelmateriaal is het selecteren van welke soort schakelmateriaal jij nodig hebt. In de Schakelmateriaal Keuzehulp-tool kan je kiezen uit:

 • Stopcontacten met insteekklemmen of schroefklemmen
 • Schakelaars met insteekklemmen of schroefklemmen
 • Dimmers met schroefverbinding
 • Afdekplaten
 • Afdekramen
 • En overige onderdelen

Bij het bekijken van alle schakelmaterialen vind je een informatiebutton per product. Deze helpt je om te weten wat het product net is en waarvoor je het gebruikt. Tijdens het selecteren wordt ook duidelijk welke andere onderdelen je nog meer nodig hebt.

Merken en kleuren

Na het samenstellen van je gewenste schakelmateriaal, gaan we over naar de tweede stap: het kiezen tussen merken en kleuren. Aan de hand van de door jou gekozen materialen worden de beschikbare merken en kleuren getoond. We raden je wel aan om niet verschillende merken te combineren. Dit kan lastig worden bij het monteren aangezien verschillende merken een eigen vorm en bevestigingsmethode hebben.

Natuurlijk heb je ook keuze uit diverse kleuren:

 • Zwart (mat en glans)
 • Wit (mat en glans)
 • Crème
 • Grijs
 • Brons
 • Antraciet

Houd je gewenste interieur in je achterhoofd bij het kiezen van de kleuren. Denk hierbij aan de kleuren van je muren, vloeren, etc.

Bestellen en afronden

Als laatste krijg je een duidelijk overzicht van jouw resultaten. Je vindt er een samenstelling van al je producten zodat je alles nog één keer kan controleren. Vervolgens kan je de producten eenvoudig in je winkelmandje plaatsen en jouw schakelmateriaal bestellen!

-

Vind jouw schakelmateriaal

Vind ook snel en eenvoudig jouw gewenste schakelmateriaal met de Schakelmateriaal Keuzehulp van Elektramat!


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Zo plaats je veilig jouw rookmelders.

Zo plaats je veilig jouw rookmelders.

Een rookmelder (ook wel brandalarm genoemd) helpt bij het zo snel mogelijk detecteren van rook. Het installeren hiervan is dan ook sinds 1 januari 2020...

Lees meer

Hoe kies je een goede wifi versterker?

Hoe kies je een goede wifi versterker?

Een wifi versterker wordt ook wel een wifi repeater, wifi extender of wifi booster genoemd. Een wifi versterker werkt als een soort tussenstation voor je...

Lees meer

Niko Home Control: de juiste keuze voor je smart home

Niko Home Control: de juiste keuze voor je smart home

Comfort, veiligheid en tegelijkertijd energie besparen: dat is waar Niko Home Control voor staat. Dit intelligente systeem zorgt ervoor dat je alle...

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken