Maak van je thuis een duurzame woning

Verschillende media kondigden het al aan: elektriciteits- en gasfacturen worden steeds duurder. Om de prijsstijgingen te compenseren, raden we je aan om even stil te staan bij de duurzaamheid van jouw woning door maximaal te besparen op energie. FACQ geeft je enkele eenvoudige tips.

Zet alles uit

Het licht laten branden, gebeurt vaak in bedrijven maar ook in onze woningen is dat jammer genoeg het geval. Heb je kinderen of tieners in huis, dan weet je waarover we spreken. Denk eraan om het licht te doven wanneer je de ruimte verlaat. Gloeilampen, die geen ledlampen zijn, verbruiken namelijk veel energie. Hetzelfde geldt voor de verwarming! Ben je de hele dag van huis? Zet de verwarming dan uit via de thermostaat. Deze regelt op een intelligente manier de temperatuur in huis. Onnodig om de radiators zelf uit te zetten.

Isoleer zo veel mogelijk

Een woning isoleren heeft vaak een hoog prijskaartje maar is des te belangrijker om je energieverbruik te verminderen op lange termijn. Of het nu gaat om het dak, de muren of de vloer: isoleren is een must. De warmte blijft binnenshuis waardoor je heel wat kan besparen.

Gebruik regenwater

Gebruik regenwater om je tuinplanten water te geven, het toilet door te spoelen of je wagen te wassen. Regenputwater is gratis, aarzel dus niet! Voor het gebruik van leidingwater zijn er ook enkele oplossingen. Je bent ze vast wel al tegengekomen in restaurants, ziekenhuizen en andere openbare plaatsen, de elektronische of automatische kranen die het water maar net zolang laten stromen als nodig is om de handen nat te maken en nadien af te spoelen. Deze technologische hoogstandjes zijn nu ook beschikbaar voor bij je thuis. Je kan er tot 80% water mee besparen!

Wil je alles te weten komen over duurzaam wonen? Het Groene Huis van FACQ geeft een antwoord op al jouw vragen over duurzame, zuinige en milieuvriendelijke oplossingen voor jouw woning. Deze tool geeft niet enkel advies, maar stelt ook concrete oplossingen voor om te besparen op jouw energiefactuur.  Aarzel niet om één van de showrooms van FACQ te bezoeken of een afspraak te maken met één van de FACQ-experts.


Breng je droombadkamer tot leven dankzij de onweerstaanbare voorwaarden van Facq
Breng je droombadkamer tot leven dankzij de onweerstaanbare voorwaarden van Facq

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Je maakt je er 's ochtends klaar, ontspant er na een lange werkdag en je verfrist je er voordat ...

Lees meer
De badkamertrends voor 2023 zijn er! Welke stijl past het best bij jou?
De badkamertrends voor 2023 zijn er! Welke stijl past het best bij jou?

Het nieuwe jaar brengt een nieuwe reeks trends met zich mee voor je badkamer. Facq presenteert zeven verschillende stijlen voor 2023: Boho Chic, Landelijk, ...

Lees meer
Je badkamer (her)inrichten? In 5 stappen naar een nieuwe badkamer
Je badkamer (her)inrichten? In 5 stappen naar een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer kiezen? Dan ga je best niet over één nacht ijs. Naast de meubels die je nodig hebt en de sfeer die je wil creëren, zijn er ook...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie