Je badkamer (her)inrichten? In 5 stappen naar een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer kiezen? Dan ga je best niet over één nacht ijs. Naast de meubels die je nodig hebt en de sfeer die je wil creëren, zijn er ook technische aspecten waar je rekening mee moet houden. Steven Gallez en Pauline Deleu, showroom advisors bij Facq, delen hun ultieme tips voor een succesvolle zoektocht naar je nieuwe badkamer.

1. Zet je wensen op papier

Voor je een badkamer gaat kiezen, is het goed om alles op een rijtje te zetten. Wil je enkel een douche of een bad of een combinatie? Wat mag er zeker niet ontbreken? Welke zaken zijn nice to have, maar niet essentieel? Hoeveel opbergruimte heb je precies nodig? “Weet je niet zeker wat je wil of nodig hebt, denk dan eens na over wat je (minder) goed vindt aan je huidige badkamer. Wat mis je, en wat vormt er een dagelijkse doorn in je oog?”, adviseert Steven Gallez. Bepaal ook meteen je budget en denk al eens na over welke stijl je badkamer moet hebben of welke sfeer de ruimte moet uitstralen. Verzamel eventueel wat voorbeelden of maak een moodboard.

Alvast inspiratie opdoen? Ontdek een greep uit de nieuwigheden van 2023:

 • Meubelreeks Frame Origin: deze nieuwe collectie biedt verschillende combinaties voor een badkamer in de boho chic-stijl. Ontdek alle mogelijkheden.
 • Walk-in douche A16 8 mm: een inloopdouche met een veiligheidsglas van 8 mm. De kleur van de profielen en accessoires kan je zelf bepalen en laten matchen met je meubels.
 • Bad D-Neo: dit vrijstaande bad in DuraSolid is ontworpen door de Belgische designer Bertrand Lejoly.
 • Wastafelkranen Tulum: deze nieuwe serie kranen in chroom en mat zwart zijn een ontwerp van Philippe Starck.
 • Kit Select+: met deze accessoires voor je walk-in douchewand creëer je het perfecte opbergsysteem voor je shampooflessen of handdoeken.

2. Breng de ruimte in kaart

Een douche of bad kan je niet om het even waar zetten. Er moet natuurlijk een afvoer en waterleiding voorzien zijn. Om een goede indeling van je badkamer te bepalen, teken je de ruimte best uit op papier. Noteer daarbij niet alleen de afmetingen van de muren, ramen en deuren, maar duid ook de locatie van de waterleidingen, afvoeren en stopcontacten aan. Ook handig om te noteren: de draairichting van de deur en informatie over je warmwatersysteem. Zo kan je perfect nagaan of jouw meubels in je badkamer passen en of er technische aanpassingen nodig zijn. “Op basis van een plaatsbezoek kan een installateur snel een goed beeld scheppen van de mogelijkheden en beperkingen. Zo voorkom je problemen in het verdere proces”, tipt Pauline Deleu.

3. Laat je inspireren in een showroom

Met je wensenlijst en grondplan kan je vervolgens langsgaan in een showroom. In de 16 showrooms van Facq staan er adviseurs voor je klaar: ze tonen je de verschillende mogelijkheden, denken mee over de inrichting en geven advies over stijl en materialen. “Een bezoek aan een showroom neemt al snel één à twee uur in beslag. Maak online een afspraak om lange wachttijden te vermijden”, adviseert Pauline Deleu.

4. Bevestig je keuzes

De keuzes die je maakt worden in een offerte gegoten, die je thuis nog eens op je gemak kan doornemen. Van zodra je jouw bestelling hebt geplaatst, gaan we bij Facq aan de slag om alle meubels en accessoires te verzamelen. Terwijl kan jij de planning afstemmen met je installateur en kan je andere aannemers zoals de vloerder al laten starten met de voorbereidende werken. Zodra je bestelling geleverd wordt, kan de installateur je badkamer plaatsen. Ben je handig en heb je de nodige kennis van zaken? Dan kan je ook zelf aan de slag gaan.

5. Zorg voor de finishing touch

Na plaatsing kan je meteen genieten van je nieuwe badkamer. Met de juiste accessoires, decoratie en badkamertextiel maak je het plaatje compleet. “Het is verleidelijk om meteen bij je eerste showroombezoek ook al accessoires te bestellen, maar daar kan je best nog even mee wachten. Leef eerst een paar weken in je nieuwe badkamer. Je merkt dan vanzelf welke accessoires nog ontbreken”, zegt Steven Gallez.

Klaar om de badkamer van je dromen samen te stellen? Tot en met 30 april shop je bij Facq je badkamer met 10% korting. Ontdek meer over deze actie of kom langs in een showroom in je buurt.


De badkamertrends voor 2023 zijn er! Welke stijl past het best bij jou?
De badkamertrends voor 2023 zijn er! Welke stijl past het best bij jou?

Het nieuwe jaar brengt een nieuwe reeks trends met zich mee voor je badkamer. Facq presenteert zeven verschillende stijlen voor 2023: Boho Chic, Landelijk, ...

Lees meer
Minder warm water verbruiken zonder in te boeten aan comfort?
Minder warm water verbruiken zonder in te boeten aan comfort?

De vraag die iedereen zich momenteel stelt... Je warmwaterverbruik verminderen is een van de belangrijkste manieren om je rekening te verlagen, ook in de...

Lees meer
“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand” welke kies je voor in de badkamer?
“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand” welke kies je voor in de badkamer?

Ovaal, rond, vierkant, rechthoekig, ... met of zonder verlichting, de spiegel is een onmisbaar accessoire in elke badkamer. Een spiegel is niet alleen...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Renovatie Mechelse rijwoning: “Veel licht en ruimtegevoel zonder de oppervlakte te vergroten”
  Renovatie Mechelse rijwoning: “Veel licht en ruimtegevoel zonder de oppervlakte te vergroten”

  Sander en Saskia willen hun smalle rijwoning niet per se uitbreiden. Wel willen ze meer ruimtegevoel en daglicht.

  Lees meer
 • Hoeveel kost een renovatie? Zo maak je zelf een ruwe schatting
  Hoeveel kost een renovatie? Zo maak je zelf een ruwe schatting

  Nieuwbouw kost 1.600 à 1.700 euro/m². Bij renovatie is het moeilijker om hier een getal op te plakken. Met deze tips maak je zelf een schatting.

  Lees meer
 • Creëer een drempelloze douche op maat met deze nieuwe doucheplaten
  Creëer een drempelloze douche op maat met deze nieuwe doucheplaten

  Met de Newforce- en Tailor-doucheplaten van Desco creëer je gemakkelijk een doucheruimte op maat, zonder vervelend opstapje.

  Lees meer
 • Van badkamer tot spa: dit zijn je opties
  Van badkamer tot spa: dit zijn je opties

  Heerlijk ontspannen in je badkamer? Met deze opties kom je volledig tot rust en plan je wat me-time in. Van een regendouche tot een massagebad.

  Lees meer