De badkamertrends voor 2023 zijn er! Welke stijl past het best bij jou?

Het nieuwe jaar brengt een nieuwe reeks trends met zich mee voor je badkamer. Facq presenteert zeven verschillende stijlen voor 2023: Boho Chic, Landelijk, Tijdloos Modern en nog veel meer. Maar wat betekenen al deze namen? Maak je geen zorgen! Facq legt alle trends gedetailleerd uit, zodat je gemakkelijker  de stijl vindt die het best bij je past.

Boho Chic

Waan jij je ook graag op een Mediterraans eiland?, dan is deze stijl echt iets voor jou. Boho Chic combineert natuurlijke materialen zoals hout en riet, mozaïekvloeren en terracotta kleuren om een zuidelijke sfeer op te roepen. De buitenwereld naar binnen brengen, staat centraal bij BOho Chic. Door natuurlijk licht uit te nodigen en een opbouwwastafel te gebruiken met een ruwe en getextureerde afwerking, creëer je deze look gemakkelijk zelf in je badkamer.

Industrial Chic

De Industrial Chic-stijl is heel anders dan de Boho Chic-stijl. Deze stijl kenmerkt zich door robuuste eenvoud. De onvolkomenheden van de ruwe textuur, de donkere kleuren en het gebruik van baksteen creëren een sfeervolle badkamer. Ideaal voor wie op zoek is naar een badkamer met karakter.

Landelijk

De landelijke badkamer heeft een meer rustieke uitstraling. Gekenmerkt door onbewerkte houtsoorten, een reeks beige- en grijstinten en zeer gedetailleerde accessoires, brengt deze stijl een warme sfeer in je badkamer.

Design

Net zoals bij de Industrial Chic, vind je ook minimalisme terug in de De Design-stijl. Alleen streef je hier naar meer soberheid. Alles heeft een specifieke functie, zoals de integratie van verlichting in meubels. De inrichting is zo minimalistisch mogelijk, met matte afwerkingen in zwart, goud of antraciet. Maar het ontwerp is strakker en gedetailleerder. De perfecte onvolmaaktheid van een marmeren wastafel, de elegante afwerking van een gouden kraan of de subtiele accenten van een spiegel.  Deze extra aandacht voor details maakt  deze stijl uniek .

Tijdloos Modern

Op zoek naar een praktische badkamer? Zoek niet verder! De Tijdloos Moderne stijl is de oplossing. Het gebruikt gedempte kleuren, eenvoudige elementen en nuttige accessoires. Niets meer, niets minder. Dit is een badkamer die praktisch is, terwijl deze toch elegant en esthetisch blijft.

Scandinavische soberheid

Met lichtere kleuren en warm hout is de Scandinavische stijl een zachtere vorm van minimalisme. Het combineert soberheid en warmte door het gebruik van planten, harmonieuze pastelkleuren en afgeronde hoeken. Maak van je badkamer een ruimte van welzijn en rust. De functionele ontwerpen van Facq zijn perfect om deze stijl in je huis te laten weerspiegelen.

Vintage romantiek

De Romantische Vintage stijl maakt gebruik van elementen uit de romantische stijl, zoals ton sur ton kleurenpaletten en vergulde kranen met sierlijsten, om een charmante en intieme badkamer te creëren. Deze stijl roept de verfijning in al zijn pracht op.

Nog niet overtuigd?

Heb je nog steeds moeite om de ideale badkamer voor jezelf te vinden? Doe de snelle online test van Facq en ontdek jouw droomstijl.


Breng je droombadkamer tot leven dankzij de onweerstaanbare voorwaarden van Facq
Breng je droombadkamer tot leven dankzij de onweerstaanbare voorwaarden van Facq

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Je maakt je er 's ochtends klaar, ontspant er na een lange werkdag en je verfrist je er voordat ...

Lees meer
Je badkamer (her)inrichten? In 5 stappen naar een nieuwe badkamer
Je badkamer (her)inrichten? In 5 stappen naar een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer kiezen? Dan ga je best niet over één nacht ijs. Naast de meubels die je nodig hebt en de sfeer die je wil creëren, zijn er ook...

Lees meer
Minder warm water verbruiken zonder in te boeten aan comfort?
Minder warm water verbruiken zonder in te boeten aan comfort?

De vraag die iedereen zich momenteel stelt... Je warmwaterverbruik verminderen is een van de belangrijkste manieren om je rekening te verlagen, ook in de...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie