Pleisterwerken zijn overbodig bij betonbouw. Hoe kan dat?

Wanneer mensen bouwen, kan het niet snel genoeg vooruitgaan. De ruwbouw gaat vaak in een snel tempo vooruit. Echter na deze fase wordt er op verschillende manieren extra vocht in de woning binnengebracht. De bijhorende droogtijden zorgen er mee voor dat bouwen als een langzaam proces ervaren wordt. Maar wat als je een deel van deze droogtijden kunt vermijden?

Er zijn verschillende technieken om een woning te bouwen. Ze werken allemaal op een andere manier, maar één ding hebben ze gemeenschappelijk: ze hebben allemaal pleisterwerken nodig. Of toch bijna allemaal, want CONCRETE HOUSE kan deze fase uitschakelen. Onze ruwbouw bestaat uit geprefabriceerde gladde holle betonwanden. Omdat de wanden glad zijn, kunnen deze meteen overschilderd en/of behangen worden. Geen droogtijden en bijgevolg minder lang wachten.

Betonbouw als een sneltrein!

Een ander leuk voordeel aan ons innovatief bouwsysteem is dat ook de algemene bouwtijd erg gereduceerd kan worden: de ramen worden op plan besteld, de binnenmuren worden niet gemetst maar bestaan uit gyproc wanden (wat aanpasbaar bouwen mogelijk maakt) en de voorzieningen voor elektriciteit en andere leidingen zijn reeds aanwezig in de holle wanden waardoor slijp- en kapwerken overbodig geworden zijn.

Heb je bouwplannen en hou je van een moderne en energiezuinige woning, maar heb je weinig geduld? Kom dan eens langs in onze kijkwoningen en kom meer te weten over ons bouwsysteem.

Kijkwoning Herent

Mechelsesteenweg 1094 - 3020 Herent

Kijkwoning Olen

Stadsestraat 24 - 2250 Olen

www.concretehouse.be


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Bezoek onze kijkwoning in Herent & in Olen

Bezoek onze kijkwoning in Herent & in Olen

Voor meer informatie over ons betonbouwsysteem en onze werkwijze staan wij u graag persoonlijk te woord in onze kijkwoning te Herent of Olen. Vrij te...

Lees meer

Concrete House - Open Wervendag 2023

Concrete House - Open Wervendag 2023

Tijdens Open Wervendag op 7 mei 2023 kan je zien hoe Belgische bouwbedrijven duurzaamheid en energiezuinigheid combineren bij de bouw van nieuwe woningen,...

Lees meer

Een kelder als extra volwaardige leefruimte in je woning

Een kelder als extra volwaardige leefruimte in je woning

Concrete Base by ETIB is al 20 jaar toonaangevend in het uitvoeren van kelders in beton. De functie van een kelder in een woning is erg geëvolueerd....

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Bouwen met kelder, kruipkelder of op volle grond?

  Bouwen met kelder, kruipkelder of op volle grond?

  De oppervlakte van je woning vergroten met een (kruip)kelder? Of liever de prijs drukken door op volle grond te bouwen? Dit zijn de voor- en nadelen.

  Lees meer
 • Onze tips voor Open Wervendag

  Onze tips voor Open Wervendag

  Zit je met bouwvragen? Of heb je bouwplannen en kan je een dosis inspiratie wel gebruiken? Bezoek dan op zondag 7 mei Open Wervendag.

  Lees meer
 • Vastgoed 2023: wat zijn de trends?

  Vastgoed 2023: wat zijn de trends?

  Wat met ons vastgoed in 2023? We vroegen het aan vastgoedspecialist Kim Ruysen. Samen met hem spotten we vijf trends in de vastgoedmarkt.

  Lees meer
 • Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat aan de slag op de werf: mag dat?

  Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat aan de slag op de werf: mag dat?

  Neem je zelf (een deel van) de werken voor je rekening, dan breng je het liefst zo veel mogelijk vrije uren door op je werf. Maar mag dat zomaar?

  Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken
Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen
Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken
Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag
Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken