Concrete House - Open Wervendag 2023

Tijdens Open Wervendag op 7 mei 2023 kan je zien hoe Belgische bouwbedrijven duurzaamheid en energiezuinigheid combineren bij de bouw van nieuwe woningen, appartementen, publieke ruimten, openbare gebouwen, …  Ook tijdens deze editie kan je een Concrete House woning bezoeken. Meer nog, we heten jullie van harte welkom in 2 betonwoningen.

Compacte energiezuinige betonwoningen

De compactheid van het project en het doordacht benutten van de kelderruimtes hierbij maakte het mogelijk om het programma te lijmen met de woonparkvoorschriften. Deze compactheid samen met thermisch inerte betonwanden, de doorgedreven isolatie en toegepaste technieken maken deze woningen tot parels op gebied van energiezuinigheid.

Bezienswaardigheid

Beide woningen zijn toegankelijk voor een bezoek. Verken zelf deze moderne beton woningen met grote open leefruimtes en de leefkelder met kelderpatio. Kom met eigen ogen zien dat energiezuinigheid en een strak design hand in hand gaan.

Niet te missen

Elk project vertrekt vanuit een eigen benadering waarbij zeker bij deze opdracht de ontwikkelaar -Vexillum Real estate – een grote inbreng had. Deze had de opportuniteit om beide naast elkaar gelegen percelen te verwerven die gezegend waren met een diepe zuid gelegen tuin. De logica van deze ligging en oriëntatie respecterend werd met eenvoudige volumes getracht te komen tot een eerlijke architectuur zonder franjes. Hierbij stonden grote glaspartijen en een open zicht naar de tuin centraal in combinatie met een eerder gesloten voorgevel. Bij beide woningen werden de leefruimten geschakeld aan de buitenruimte waarbij de centrale trap tussen de verdiepingen daglicht doorheen de hele woningen filtert. Telkens werd een patio naar de kelder geïntegreerd die als zichtas voor het gelijkvloers daglicht filtert naar de kelderverdieping. Hierdoor worden de ruimtes gelegen langs deze patio in de kelder opgewaardeerd naar kwalitatieve leefruimten. Wat materialisatie betreft werd gekozen voor een vlakke pleister met betonlook in aardetint. In combinatie met de houtbekleding ontstaat hierdoor een natuurlijk zacht ogend geheel in harmonie met de grote raampartijen.

Waar?   Wezelsebaan 102 A en B – 2900 SCHOTEN

Wanneer?   Zondag 7 mei 2023 – 10u00 tot 17u00

Tot dan!


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Bezoek onze kijkwoning in Herent & in Olen

Bezoek onze kijkwoning in Herent & in Olen

Voor meer informatie over ons betonbouwsysteem en onze werkwijze staan wij u graag persoonlijk te woord in onze kijkwoning te Herent of Olen. Vrij te...

Lees meer

Een kelder als extra volwaardige leefruimte in je woning

Een kelder als extra volwaardige leefruimte in je woning

Concrete Base by ETIB is al 20 jaar toonaangevend in het uitvoeren van kelders in beton. De functie van een kelder in een woning is erg geëvolueerd....

Lees meer

Nieuwbouw met gevelafwerking naar keuze

Nieuwbouw met gevelafwerking naar keuze

De steeds strenger wordende EPB-eisen zetten bouwers meer en meer aan tot nadenken over de energiezuinigheid van hun nieuwbouwproject. Concrete House bouwt ...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Mag promotor de prijs van je nieuwbouwappartement zomaar aanpassen?

  Mag promotor de prijs van je nieuwbouwappartement zomaar aanpassen?

  Stel je kocht een tijd terug een appartement op plan en door de stijgende prijzen wil de projectontwikkelaar nu de prijs aanpassen. Mag dat zomaar?

  Lees meer
 • Inflatie duwt huurprijzen omhoog: wat betekent dit voor (ver)huurders?

  Inflatie duwt huurprijzen omhoog: wat betekent dit voor (ver)huurders?

  De torenhoge inflatie heeft ook een impact op de huurprijzen. Verhuurders mogen die doorrekenen. Wordt zo ook huren onbetaalbaar?

  Lees meer
 • Laadpalen verplicht bij nieuwe (ver)bouwprojecten

  Laadpalen verplicht bij nieuwe (ver)bouwprojecten

  Ga je bouwen of grondig renoveren en heeft je woning twee of meer parkeerplaatsen? Dan is het sinds 11 maart verplicht om laadpalen te voorzien.

  Lees meer
 • De stabiliteitsingenieur: onmisbare bouwpartner voor een veilige woning

  De stabiliteitsingenieur: onmisbare bouwpartner voor een veilige woning

  De stabiliteitsingenieur zorgt ervoor dat je woning niet scheurt, doorbuigt, verzakt of met een natte kelder kampt.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken