Hörmann stelt inbraakpreventie voorop

Hörmann achterdeuren weerstandsklasse 3 houden dieven buiten. In 2019 stelde de politie maar liefst 47.021 woninginbraken vast in België. Dat zijn er zo'n 128 per dag. Dit cijfer maakt van huisbraak de grootste vorm van criminaliteit in ons land. Om een woninginbraak bij jou thuis te voorkomen, of om jouw woning extra te beveiligen na huisbraak, zijn verschillende opties mogelijk. Kiezen voor veilige deuren en ramen is daar één van. De achterdeuren met weerstandsklasse 3 van Hörmann beschermen jouw woning tegen inbraakpogingen. Gemiddeld 22% van de inbraakpogingen vindt immers plaats via de achterdeur.

Verlies van veiligheid 

Wanneer je slachtoffer werd van een woninginbraak, heeft dit vaak een enorme weerslag. Als eerste is er de financiële impact. Hoewel de grootste kost van een inbraak bij de gestolen goederen ligt, is ook de schade aan je huis een aanzienlijke kostenpost. Daarnaast wordt ook jouw veiligheidsgevoel aangetast, waarna het extra beveiligen van de woning een noodzakelijke volgende stap is.  Het is een cliché, maar ook hier geldt, voorkomen is beter dan genezen. Toch schieten de meeste Belgen pas in actie na een inbraak in eigen woning. Stel samen met Hörmann inbraakpreventie voorop!

Weerstandsklasse RC3 

De politie raadt veiligheidsklasse RC2 aan als standaard, maar Hörmann gaat nog een stapje verder om te voldoen aan jouw veiligheidsbehoefte. Dankzij de achterdeuren van Hörmann met weerstandsklasse RC3 vormt de geoefende gelegenheidsinbreker zo goed als zeker geen gevaar meer. Of het gaat om volle deuren of volledige of gedeeltelijk glazen deuren, maakt hierbij geen verschil. Onafhankelijke testen tonen aan dat deze deuren ten minste vijf minuten inbraakwerend zijn bij inbraakpogingen met zwaar gereedschap zoals onder andere schroevendraaiers, een koevoet, een kleine hamer en een handboormachine.

Hoogwaardig design

Deuren dragen in belangrijke mate bij aan het totaalbeeld van je woning, zo ook de achterdeur. Dankzij een ruime keuze in het gamma, zowel op gebied van kleur als deurbeslag, heeft Hörmann ook een deur die bij jouw woning past. De combinatie tussen aluminium deurpanelen en glas, zorgt ervoor dat een optimale lichtinval gewaarborgd blijft.

Iedereen wil een gevoel van geborgenheid in eigen huis. En het is in deze basisbehoefte dat Hörmann wil voldoen.


Hou inbrekers en koude buiten met de aluminium voordeuren van Hörmann
Hou inbrekers en koude buiten met de aluminium voordeuren van Hörmann

Nog nooit was het zo belangrijk om de temperatuur in huis op peil te houden. Niet altijd even gemakkelijk, maar Hörmann helpt je een handje met hun...

Lees meer
Garagepoort- en inrithekaandrijvingen
Garagepoort- en inrithekaandrijvingen

Alle Hörmann aandrijvingen zijn TÜV-getest en voldoen aan de Europese veiligheidsnorm 13241-1. De gepatenteerde, in de geleidingsrail geïntegreerde...

Lees meer
Garagepoorten
Garagepoorten

Hörmann levert kantelpoorten en sectionaalpoorten in talrijke motieven met stalen of houten vullingen, in bijna alle RAL-kleuren, met optisch aangepaste...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Raam beveiligen
  Raam beveiligen

  Een raam is een kwetsbaar punt in je huis. Met deze tips maak je het inbrekers heel wat moeilijker.

  Lees meer
 • Combinatie van bedieningspaneel, deurbel en slot maakt je voordeur veiliger
  Combinatie van bedieningspaneel, deurbel en slot maakt je voordeur veiliger

  Verisure biedt een complete oplossing aan om jouw voordeur beter te beveiligen tegen inbraak: een bedieningspaneel, slimme deurbel en slim slot.

  Lees meer
 • Kies je boven voor ramen van vloer tot plafond? Dit zijn de opties voor je veiligheid
  Kies je boven voor ramen van vloer tot plafond? Dit zijn de opties voor je veiligheid

  Om te voorkomen dat je naar beneden zou vallen, moet je afhankelijk van het soort raam doorvalveilige beglazing of valbeveiliging voorzien.

  Lees meer
 • Tien jaar na installatie zonnepanelen: “Dag na dag zie ik de winst”
  Tien jaar na installatie zonnepanelen: “Dag na dag zie ik de winst”

  De familie Vandewal investeerde in zonnepanelen, een thuisbatterij en slimme oplaadinstallatie. “En dat loont zeker de moeite. Elke dag zien we de winst."

  Lees meer