Ook toe aan een nieuw interieur? Vergeet dan zeker jouw binnendeuren niet

Klussen in de tuin en in huis: het leek onze favoriete bezigheid tijdens de voorbije Corona-periode. Er was plots tijd, we zaten met z’n allen meer thuis en dan valt ons sneller op welke ruimtes aan verfrissing toe zijn. Heel wat leefruimtes werden voorzien van een likje verf en er werd in menig huishouden de ‘grote kuis’ gedaan. Maar stond je ook al eens stil bij jouw binnendeuren? Deze worden nogal snel over het hoofd gezien, hoewel ze een wezenlijk verschil kunnen maken in het vernieuwen of moderniseren van de woning. Hörmann, dé toonaangevende aanbieder in Europa voor alles wat garagepoorten, deuren en aandrijvingen betreft, geeft tips bij het maken van de ideale keuze! 

Multifunctioneel en toch stijlvol  

Het lijkt vanzelfsprekend, maar binnendeuren kunnen zowel functioneel als stijlvol zijn. Een goedgeplaatste binnendeur zorgt er namelijk voor dat er geen warmte verloren gaat. Bovendien kan je de ruimtes kleiner maken, en zo besparen op (hoge) energiekosten. Een afgesloten ruimte is namelijk sneller opgewarmd.

Daarnaast dragen goedgekozen binnendeuren bij aan een gezellig en stijlvol interieur. Door ruimtes af te sluiten, creëer je de nodige privacy en rust. Mooie binnendeuren zijn daarbij een ware eyecatcher en zetten jouw interieur extra in de verf. Denk bijvoorbeeld aan een stalen deur voor een industriële loftstijl of een perfect ingewerkte deur voor een minimalistische woonstijl.

Kies de perfecte deur 

Binnendeuren hebben duidelijk een praktische en esthetische meerwaarde, maar hoe kies je nu het perfecte model dat 100% bij jouw woning past?

 • Sta stil bij het ideale model. Kies niet meteen voor een klassieke deur, maar kijk ook naar andere modellen die beschikbaar zijn. Misschien geeft een dubbele deur wel meer karakter aan de ruimte, of zorgt een schuifdeur voor de nodige plaatsbesparing. Elk type deur heeft zijn voor- en nadelen, afhankelijk van de ruimte en de stijl die je in huis wil. 

 • Denk na over de stijl die je graag ziet. Ga je voor een modern, minimalistisch design waar de deur perfect opgaat in de ruimte? Of liever toch een echte eyecatcher, zoals een statige dubbele deur of een stoer stalen exemplaar?

 • Een deur die mee opgaat in de kleur van de muur is het meest voorkomend, maar heb je ook al eens gedacht aan een contrastkleur voor jouw binnendeuren? Op deze manier voeg je op een originele manier kleur toe aan de verschillende ruimtes. Hörmann zet volop in op de nieuwe trendkleur ‘Dusty Grey’, een discrete en rustige kleur die toch dat tikkeltje extra meegeeft aan jouw woning. Kies daarbij eerder voor een gelakte deur in plaats van een verfdeur. Deze is iets duurder in aankoop, maar je hebt geen verfkosten en geen gedoe met alles af te plakken!

 • Besteed voldoende aandacht aan details. De juiste keuze van klink is belangrijk maar ook de keuze van motief of soort glas bijvoorbeeld kan een heel andere look creëren. Hörmann heeft matzwart beslag beschikbaar, ideaal om jouw binnendeuren een moderne en industriële look te geven! 

 • Ga voor een binnendeur die tegen een stootje kan en kies voor kwaliteit. Zeker als je kinderen in huis hebt, zij kunnen tijdens hun spel al eens wild tegen de deur botsen met een autootje bijvoorbeeld. Ook poetswater kan schade aanrichten aan binnendeuren die van onvoldoende kwaliteit zijn. De binnendeuren van Hörmann nemen geen water op en zwellen dus niet op. 

 • Hou rekening met het klimaat. Een binnendeur die voldoende isoleert, is uiteraard belangrijk om te besparen op jouw energiekosten. Daarnaast is ook een duurzame productie mooi meegenomen voor onze planeet. Voor het vervaardigen van een deel van zijn producten gebruikt Hörmann 100% groene stroom. Op lange termijn wil de producent dit voor alle producten gaan doen. De resterende uitstoot compenseert het bedrijf door klimaatbeschermingsprojecten te bevorderen in samenwerking met ClimatePartner.

Wil je meer inspiratie bij het kiezen van de juiste binnendeuren? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Hörmann en maak een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde verkooppunt!


Wat kan je doen als je garagepoort niet meer opent of sluit?
Wat kan je doen als je garagepoort niet meer opent of sluit?

Niets zo vervelend als een garagepoort die weigert te openen of te sluiten. Zeker als je thuiskomt na een lange dag of dringend ergens heen moet. Wat doe...

Lees meer
Hou inbrekers en koude buiten met de aluminium voordeuren van Hörmann
Hou inbrekers en koude buiten met de aluminium voordeuren van Hörmann

Nog nooit was het zo belangrijk om de temperatuur in huis op peil te houden. Niet altijd even gemakkelijk, maar Hörmann helpt je een handje met hun...

Lees meer
Garagepoort- en inrithekaandrijvingen
Garagepoort- en inrithekaandrijvingen

Alle Hörmann aandrijvingen zijn TÜV-getest en voldoen aan de Europese veiligheidsnorm 13241-1. De gepatenteerde, in de geleidingsrail geïntegreerde...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Arlu Divina: glazen binnenwanden voor meer cachet
  Arlu Divina: glazen binnenwanden voor meer cachet

  Divina, de nieuwe glazen binnenwand van Arlu, vormt met zijn zwarte aluminium structuur een echte blikvanger in je interieur.

  Lees meer
 • “Al doende leer je enorm veel bij”: koppels uit 'Huis Gemaakt' delen hun verbouwtips
  “Al doende leer je enorm veel bij”: koppels uit 'Huis Gemaakt' delen hun verbouwtips

  Livios sprak met Eline en Younes, Cedric en Anaïs en Emiel en Alexia. “Tijdens een deadlineweekend ben je klussenier van hier tot in Tokio.”

  Lees meer
 • Tussen deze soorten binnendeuren kan je kiezen
  Tussen deze soorten binnendeuren kan je kiezen

  Op zoek naar nieuwe deuren? Denk dan goed na over het totaalplaatje: een deur kies je niet alleen op basis van stijl.

  Lees meer
 • 4 easy-doe-het-zelf-klusjes voor je interieur
  4 easy-doe-het-zelf-klusjes voor je interieur

  Een vrije dag in het vooruitzicht en niet onmiddellijk iets om handen? Het ideale moment om te klussen. Leuk om te doen en met instant effect in huis.

  Lees meer