Voldoen aan de EPB-eisen begint aan je voordeur

Ben je aan het renoveren, of sta je aan de start van de bouw van je nieuwe thuis? Dan heb je waarschijnlijk al van de hernieuwde EPB-eisen gehoord. Om de paar jaar worden deze energienormen herzien om op een doordachte manier energie te besparen bij het (ver)bouwen. Voldoende isoleren, verwarmen met hernieuwbare energie,… het zijn gekende maatregelen om te voldoen aan de huidige EPB-eisen. Maar wist je dat ook een kwalitatieve, isolerende voordeur het verschil kan maken? Hörmann, Europa's marktleider voor deuren en garagepoorten, helpt je met deuren die volstaan aan de EPB-eisen.

EPB-eisen, wat betekent dat voor mijn buitendeuren?  

De EPB-eisen, ook wel de energieprestatieregelgeving, worden door de Vlaamse regering opgelegd om op een duurzame manier energie te besparen bij het bouwen of verbouwen van een woning. De belangrijkste eis heeft te maken met de buitendeuren. Hier spelen de UD-waarden een cruciale rol. Daarnaast is de ventilatie van de ruimtes die beïnvloed wordt door binnendeuren belangrijk. Voor beiden haalt Hörmann deze voorwaarden ruimschoots. “Hoe doen ze het” vraag je je af? Hier een paar antwoorden:

De UD-waarden van voor-en achterdeuren 

Bij Hörmann dragen ze graag actief bij aan de realisatie van passiefhuizen. Om dit te behalen, zetten ze in op speciale doeltreffende isolatielagen, degelijke isolatiediktes en drievoudige beglazing in hun voordeuren.

Zo heb je bijvoorbeeld de ThermoCarbon- en ThermoSafe- lijn, die speciaal ontwikkeld is om een hogere isolatie, en dus een beter warmtecomfort en energiezuinigheid in je woning te verwezenlijken. De ThermoSafe deur is, zoals de naam al doet vermoeden, bovendien extra beveiligd tegen inbraken en beschikt over een UD-waarde tot 0,8W/(m2.K). De ThermoCarbon legt, op zijn beurt, nog extra nadruk op isolatie en maakt van je thuis een veilig passiefhuis. Met zijn negenvoudig veiligheidsslot en een UD-waarde van maximaal 0,47 W/(m2.K) voldoet deze voordeur aan alle eisen voor een lage-energiewoning.

De UD-waarden van functionele deuren

Het is belangrijk om ruimtes die een cruciale doorgang naar een huis verlenen (denk hier aan een kelder, garage of bijgebouw) te voorzien van een veilige en warmte-isolerende deur. Ook hier heeft Hörmann aan gedacht door hun universele MZ Thermo en MZ Thermo 65-deuren te ontwikkelen. Deze deuren blinken niet alleen uit door hun uiterst robuuste kwaliteit, dankzij hun thermische onderbreking bieden ze tot wel 49 % betere warmte-isolatie dan een gebruikelijke functionele deur.

Ben je benieuwd hoe Hörmann jou kan helpen met het behalen van de bouw- en renovatie eisen? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Hörmann en maak een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde verkooppunt.


Wat kan je doen als je garagepoort niet meer opent of sluit?
Wat kan je doen als je garagepoort niet meer opent of sluit?

Niets zo vervelend als een garagepoort die weigert te openen of te sluiten. Zeker als je thuiskomt na een lange dag of dringend ergens heen moet. Wat doe...

Lees meer
Hou inbrekers en koude buiten met de aluminium voordeuren van Hörmann
Hou inbrekers en koude buiten met de aluminium voordeuren van Hörmann

Nog nooit was het zo belangrijk om de temperatuur in huis op peil te houden. Niet altijd even gemakkelijk, maar Hörmann helpt je een handje met hun...

Lees meer
Aluminium huisdeuren
Aluminium huisdeuren

Hörmann huisdeuren uit hoogwaardig aluminium met unieke kwaliteit en uitrusting worden nu al geleverd met het in 2009 vereiste CE-label.

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie