Wat kan je doen als je garagepoort niet meer opent of sluit?

Niets zo vervelend als een garagepoort die weigert te openen of te sluiten. Zeker als je thuiskomt na een lange dag of dringend ergens heen moet. Wat doe je als je garagepoort blokkeert en met welke problemen kan je te maken krijgen? Hörmann geeft advies.  

Issues met loopwielen 

Hoor je een krakend of piepend geluid bij het openen en sluiten van je garagepoort? Dat komt doordat de looprollen of wieltjes te droog zijn. Op tijd ingrijpen is de boodschap, want de kans zit erin dat de loopwielen breken door slijtage en intensief gebruik waardoor de garagepoort niet goed meer functioneert. Gelukkig kan je dit probleem zelf oplossen door de wielen opnieuw in te smeren met olie. Let er wel op dat je de stroom uitschakelt vooraleer je aan deze klus begint. Geen last meer van gekraak of gepiep als je de poort opent of sluit!

Technische storingen 

Bij technische storingen is het essentieel dat je eerst de zekering checkt. Staat die nog aan? Dan valt het defect niet te wijten aan een storing van het algemene elektriciteitsnetwerk of aan bepaalde weeromstandigheden zoals een blikseminslag. In dit geval is het belangrijk dat je niet zelf begint te klussen, maar je Hörmann-dealer contacteert om je garagepoort te herstellen.

Is de stroom wel uitgevallen? Goed nieuws, dan is jouw garagepoort niet stuk. Je kan hem zelf opnieuw activeren door de garagepoort te resetten. Als dat niet lukt, kan je steeds de motoren ontgrendelen via de noodontgrendeling waardoor je de poort manueel kan openen.

Doet de handzender het niet meer? Check eerst of de batterij niet leeg is en vervang die indien nodig. Lichten de lampjes op bij het indrukken van een toets, maar reageert de poort nog steeds niet? Dan kan je de handzender opnieuw inlezen. Als de poort het hierna nog niet doet, kan je de motor ontgrendelen en voorlopig manueel openen. De handzender vervangen is dan aan te raden.

Veerbreuk en foute veerspanning 

Bij een veerbreuk sluit de garagepoort niet veilig meer af. Als de poort scheef hangt of niet volledig sluit, is de kabeltrommel of -lager waarschijnlijk verdraaid of verwrongen door spanning op de kabels of is er een probleem met de veren. In dit geval is het mogelijk om de veren opnieuw aan te spannen, maar dat is best een complexe en gevaarlijke opdracht. Het is aangeraden om je poort tijdelijk niet meer te gebruiken om verdere schade te voorkomen en het klusje voor je eigen veiligheid te laten uitvoeren door een expert.

Op zoek naar een nieuwe garagepoort?  

Vermijd problemen en kies voor een veilige en kwalitatieve poort uit het ruime assortiment garagepoorten van Hörmann.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Orde in je tuin dankzij de metalen opbergsystemen van Hörmann

Orde in je tuin dankzij de metalen opbergsystemen van Hörmann

Nu de lente in het land is, is het tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Maar waar blijf je met al je tuingereedschap? Heb je ook nood aan extra ruimte...

Lees meer

Welke kleur kies je voor je garagepoort?

Welke kleur kies je voor je garagepoort?

Is jouw garagepoort toe aan een verfbeurt of wil je een gloednieuwe garagepoort, maar weet je niet welke kleur het best past bij je woning ? Het kiezen van ...

Lees meer

Hou inbrekers en koude buiten met de aluminium voordeuren van Hörmann

Hou inbrekers en koude buiten met de aluminium voordeuren van Hörmann

Nog nooit was het zo belangrijk om de temperatuur in huis op peil te houden. Niet altijd even gemakkelijk, maar Hörmann helpt je een handje met hun...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Garage of carport: wat kies jij?

  Garage of carport: wat kies jij?

  Twijfel je tussen een garage en een carport? Om je keuze wat makkelijker te maken, zetten we de voor- en nadelen van beide opties op een rijtje.

  Lees meer
 • Checklist garage en carport

  Checklist garage en carport

  Twijfel je nog tussen een garage of carport? Of heb je de knoop al doorgehakt, maar wil je niets over het hoofd zien? Deze checklist brengt redding!

  Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken
Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen
Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken
Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag
Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken