De snelste weg naar zuiver drinkwater: met een filterkraan bespaar je tot 400 euro per jaar

Ben je het ook beu om met plastic waterflessen te zeulen? Met een filterkaan geniet je van lekker drinkbaar water rechtstreeks uit je kraan. Door over te schakelen naar gefilterd kraantjeswater bespaar je jaarlijks zo’n 400 euro uit en help je om de afvalberg te verkleinen.

Kraan met ingebouwde filter

Dankzij de Vital-kraan van Franke met ingebouwde filter komt lekker en zuiver drinkwater voortaan gewoon uit je kraan. Zo’n filterkraan behoudt alle goede mineralen en verwijdert virussen, bacteriën, chloor en roest. Je kraantjeswater wordt voor maar liefst 99% gefilterd op drie niveaus: de pre-filter haalt de de grove vuildeeltjes uit het water, het membraan verwijdert bacteriën en de actieve koolstoffilter verwijdert opgeloste onzuiverheden. Zo heb je dus altijd zuiver en drinkbaar water in huis.

Bye bye plastic

Met een filterkraan maak je voorgoed komaf met flessenwater. Je spaart je niet alleen een rit naar de supermarkt uit, de kraan zorgt ook voor een besparing van zo’n 400 euro per jaar op je boodschappenbudget. Bovendien komen er jaarlijks 500 plastic flessen minder op de afvalberg terecht. Zo draag je ook jouw steentje bij aan het milieu. Lees meer over de voordelen van een filterkaan.

Past in elke keuken

Een groot voordeel is dat de filter in de kraan zit, waardoor je geen extra filterinstallatie onder je spoeltafel moet plaatsen. De Vital-filterkraan is ook verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren: de kraan is beschikbaar met een zwenkbare of beweegbare uitloop en je hebt keuze uit chroom met gun metal of industrieel zwart met RVS-look. Zo kies je zelf welke uitvoering het beste bij je interieur en keuken past. Heb je al een keukenkraan? Dan kan je daarnaast de compacte Vital Capsule Filter plaatsen. Zo hoef je niet je volledige kraan te vervangen. Bekijk hier alle beschikbare modellen.

Of wat dacht je van een water- en energiebesparende kraan?

Wil je graag water én energie besparen? De Active kraan met energie- en waterbesparende bediening combineert design met duurzaamheid. Als je je keukenkraan opent, heb je niet altijd het warmste water nodig. Daarom kan je bij de Active-kraan zelf de maximale temperatuur instellen zodat je kraantjeswater niet onnodig verwarmd wordt. Daarnaast bespaar je ook water: in de eerste stand komt er 50% minder water uit je kraan en in de tweede stand 100%. Zo bepaal je zelf hoeveel water je verbruikt. Wil jij geen enkel nieuwtje missen? Schrijf je in op de Franke-nieuwsbrief.

Ben jij op zoek naar de ideale keukenkraan? Bekijk alle keukenkranen op www.franke.be of ga langs bij een verdeler in je buurt.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Je spoelbak als blikvanger? Creëer in 3 stappen je unieke match met Mythos Masterpiece

Je spoelbak als blikvanger? Creëer in 3 stappen je unieke match met Mythos Masterpiece

Op zoek naar een spoelbak met net dat tikkeltje extra? Met de nieuwe Mythos Masterpiece-collectie combineert Franke kwaliteit met schoonheid. Dankzij een...

Lees meer

Deze dampkap zuigt dampen af en zuivert de lucht: bye bye kookgeuren, welkome schone lucht

Deze dampkap zuigt dampen af en zuivert de lucht: bye bye kookgeuren, welkome schone lucht

De lucht zuiveren én komaf maken met vervelende kookluchtjes in je keuken? Dat klinkt misschien als magie… maar het is de technologie van de Mythos Air...

Lees meer

De show stelen in jouw keuken? Met deze oplossingen creëer je het perfecte podium

De show stelen in jouw keuken? Met deze oplossingen creëer je het perfecte podium

De keuken is dé plek waar je samen met familie en vrienden geniet van bijzondere momenten. Het is jouw toneel waar jij in de potten en pannen roert. En die ...

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox
Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken
Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen
Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken
Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag
Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken