Propaangas: een duurzaam en budgetvriendelijk alternatief voor stookolie

Gas is een voor de hand liggende brandstofkeuze. Maar vaak is je huis of straat niet aansluitbaar op het aardgasnetwerk. In dat geval zal je moeten zoeken naar een alternatief. Propaangas biedt een antwoord op zo wat elke energiebehoefte: van sanitair warm water, over centrale verwarming tot koken. Geniet nu van het comfort en gebruiksgemak van gas, ook zonder aardgasaansluiting.

Budgetvriendelijk

Propaan is mild voor je portemonnee. Zowel de aankoop en het onderhoud van de ketel, als de prijs van propaan zelf zijn gunstig en correct. Een gasketel wordt gemoduleerd op basis van je verbruik, waardoor je verzekerd bent van een optimaal rendement. Daarnaast staat de overheid in voor de bescherming van de prijzen van propaan. In tegenstelling tot de vrije elektriciteits- en aardgasmarkt – waar leveranciers hun prijzen zelf bepalen – worden propaanprijzen begrensd door de overheid via het programma-akkoord. Je betaalt als consument dus nooit te veel en bent verzekerd van een correcte gasprijs!

Duurzame en milieuvriendelijke energiebron

Propaan is een haalbaar, betaalbaar en uitstekend alternatief voor stookolie. Bovendien is de investering in een propaangastank beduidend lager ten opzichte van bijvoorbeeld een warmtepomp. En stoot het minder fijnstof uit dan pellet- of houtkachels. Je kan propaan perfect duurzaam combineren met een hernieuwbare energiebron als een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen of een micro-warmtekrachtkoppeling.

Propaangas voor iedereen

Overweeg je propaan als energiebron, dan kom je in aanmerking voor tal van steunmaatregelen en premies. Raadpleeg het overzicht om te zien voor welke steunmaatregelen van de overheid jij in aanmerking komt.

Waarom kiezen voor Primagaz?

Primagaz heeft in België verschillende opslaglocaties, waardoor er steeds een snelle en flexibele levering kan worden gegarandeerd. Als dochteronderneming van SHV Energy – de grootste LPG-leverancier ter wereld - kan Primagaz bouwen op de knowhow en expertise van deze wereldspeler.

Heb je interesse in een boven- of ondergrondse propaangastank? Dan kan je rekenen op een installatie van a tot z. Als klant kan je daarnaast gebruikmaken van het handige online klantenportaal. Je beheert er je gasactiviteiten 24 uur op 24 mee. Bekijk je verbruik en de actuele prijzen, bestel makkelijk en snel online, geef je meterstand door, volg de inhoud van je tank op en raadpleeg en download facturen.

Kies je voor propaan van Primagaz, dan geniet je van een gratis installatie van je tank. Bekijk hier de actievoorwaarden.

Meer weten

Propaangas van Primagaz geeft je dezelfde mogelijkheden als klassiek aardgas of stookolie. Je geniet van een betrouwbare energiebron aan een comfortabele prijs. Contacteer Primagaz vrijblijvend voor meer informatie of download de infobrochure en ontdek alle oplossingen die propaangas voor jouw woning biedt.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Hoe je huis energiezuinig en duurzaam verwarmen op propaangas

Hoe je huis energiezuinig en duurzaam verwarmen op propaangas

Je kent propaangas vast van de gasflessen die gebruikt worden tijdens het koken. Maar wist je dat het ook voor andere toepassingen in huis kunt gebruiken?  ...

Lees meer

Overstappen op propaan? Ontdek alle voordelen

Overstappen op propaan? Ontdek alle voordelen

Door de energietransitie en de uitfasering van mazout zijn we genoodzaakt alternatieven te zoeken voor stookolie en andere fossiele brandstoffen....

Lees meer

Geen aardgas? Propaangas als alternatief voor stookolie

Geen aardgas? Propaangas als alternatief voor stookolie

Ligt er geen aardgas in je straat en zoek je een haalbaar en betaalbaar alternatief voor stookolie? Dan is propaan van Primagaz een perfecte keuze. Propaan ...

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox
Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken
Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen
Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken
Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag
Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken