Je gevel afwerken met steenstrips: plaatsbesparend en snel te plaatsen

Wil je je buitenmuren duurzaam afwerken én isoleren in 1? Dan kan je je misschien wel vinden in steenstrips. Deze baksteen-lookalikes hebben dezelfde kwaliteit als volle bakstenen en beschikken daarnaast over tal van voordelen. Wij leggen graag uit waarom steenstrips ideaal zijn om je bestaande gevel in een nieuw jasje te steken!

Plaatsbesparend bouwen

Wanneer je renoveert, bouwt of verbouwt, moet je rekening houden met je isolatie. Een goede isolatie is namelijk niet meer weg te denken uit moderne, energiezuinige woningen. Wil je zo veel mogelijk plaats hebben voor je isolatie, dan is het handig om slank te (ver)bouwen of renoveren. Dit betekent zoveel als plaatsbesparend bouwen. En daarvoor zijn steenstrips ideaal.

Steenstrips zijn bakstenen met een dikte van 2 cm. Een volle, traditionele baksteen heeft een dikte van wel 10 cm! Er bestaan ook smalle bakstenen met een dikte van 5 à 8 cm. Het spreekt voor zich dat wanneer je voor steenstrips kiest, je veel ruimte wint voor (extra) isolatie. En vergis je niet: steenstrips hebben een beperktere dikte, maar zijn even kwalitatief als volle bakstenen. Het grote voordeel is gewoon dat ze enorm plaatsbesparend zijn.

ECO-baksteenstrips

Vandersanden heeft een zeer ruim assortiment steenstrips, waaronder gezaagde baksteenstrips. Hiermee heb je al een ecologisch en duurzaam alternatief voor een klassieke baksteen. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan raden we ECO-baksteenstrips aan. Deze duurzame, innovatieve strips worden niet uit volle bakstenen verzaagd, maar in speciale mallen gevormd en nadien gebakken als steenstrip. Hierdoor is er een kleiner verbruik van energie en grondstoffen.

Snel te plaatsen

Het plaatsen van steenstrips op je gevel, gaat een stuk sneller dan het plaatsen van traditionele bakstenen. Dat komt onder andere omdat ze niet gemetseld worden, zoals volle bakstenen. Steenstrips worden simpelweg gelijmd tegen een muur of isolatieplaat. Je gebruikt hiervoor een flexibele en vorstbestendige cementlijm. Nadien worden ze opgevoegd.

Afwerken en isoleren in 1

Wist je dat je steenstrips rechtstreeks kan lijmen op isolatiepanelen, zoals E-Board®? Zo is je gevel in één slag vernieuwd én geïsoleerd!

Natuurlijke look voor je binnenmuren

Je weet nu wat de voordelen zijn van steenstrips voor je buitenmuren, maar wist je dat je er ook je binnenmuren mee kan afwerken? Je kan er je interieur moeiteloos mee upgraden, zonder dat er metselwerk aan te pas komt. Je verlijmt de strip eenvoudigweg op je bestaande binnenmuur.

Meer weten?

Vandersanden is een familiebedrijf met meer dan 90 jaar ervaring als baksteenproducent en expert in sierbestrating. Bezoek één van hun showrooms en bewonder hun uitgebreid assortiment steenstrips. Of neem contact op voor meer info en een vrijblijvende afspraak.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Breng je ontwerp tot leven en visualiseer je project met de textuurgenerator van Vandersanden

Breng je ontwerp tot leven en visualiseer je project met de textuurgenerator van Vandersanden

Op zoek naar de ideale steen voor je gevel of oprit? Met de textuurgenerator van Vandersanden kan je eenvoudig realistische texturen maken voor een...

Lees meer

Klinkers uit lokale rivierklei: duurzame oprit- en terrasbestrating met nóg tal van voordelen

Klinkers uit lokale rivierklei: duurzame oprit- en terrasbestrating met nóg tal van voordelen

Binnen gebakken sierbestrating is er een waaier aan mogelijkheden. Maar wil je je terras of oprit écht verduurzamen? Kies dan voor kleiklinkers van...

Lees meer

S-line® smalle gevelsteen van Vandersanden: lichter voor je budget en het milieu!

S-line® smalle gevelsteen van Vandersanden: lichter voor je budget en het milieu!

Baksteenproducent Vandersanden lanceerde recent de smalle en ecologische gevelsteen S-line®. En daar heeft het familiebedrijf meerdere redenen voor. Want...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Binnenkijken: een eigentijds en luchtige nieuwbouwwoning

  Binnenkijken: een eigentijds en luchtige nieuwbouwwoning

  Voor het ontwerp van zijn woning keerde architect Jean-Yves Jehoulet het klassieke model om: de slaapkamers kwamen beneden en de leefkamers boven.

  Lees meer
 • Hoe zit het met de wachttijd voor een airco? Expert biedt antwoord

  Hoe zit het met de wachttijd voor een airco? Expert biedt antwoord

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Maar hoe zit het met de wachttijd?

  Lees meer
 • Help! Wat doet die witte sluier op mijn gevel? Zo pak je het aan

  Help! Wat doet die witte sluier op mijn gevel? Zo pak je het aan

  Heb je een witte sluier op je buitenmuur? Dat zijn waarschijnlijk zout- of gipsuitbloeiingen. Wat doe je eraan en hoe kan je ze vermijden?

  Lees meer
 • Gespot: de 5 musthaves van januari

  Gespot: de 5 musthaves van januari

  Aan het einde van elke maand zet onze woonexpert enkele nieuwe producten in de kijker. Ontdek de musthaves van januari.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken