E-Board® totaaloplossing voor gevels: isoleer én renoveer in 1 keer

Wil je je gevel in 1 keer isoleren en renoveren? Dat kan met E-board: de totaaloplossing voor renovatie en nieuwbouw van gevels Ontdek hier de voornaamste voordelen van dit duurzame systeem van Vandersanden!

Wat is E-Board®?

E-Board is een duurzame, vorstbestendige en waterdichte totaaloplossing voor renovatie en nieuwbouw van gevels. Je kan er in 1 klap je gevel mee isoleren én renoveren. De complete systeemoplossing van E-Board bestaat uit isolatiemateriaal, lijm, steenstrips en andere accessoires zoals PUR-schuim en bevestigingsmaterialen. De dikte van de EPS-isolatieplaten en de keuze van de strips bepaal jij helemaal zelf! Baksteenstrips hebben exact dezelfde uitstraling als volle bakstenen maar zijn verzaagd waardoor je minder materiaal gebruikt, vergeleken met gewone bakstenen. Baksteenstrips zijn dus ideaal wanneer je op zoek bent naar een duurzaam materiaal.

Vandersanden is één van de grootste baksteenproducenten in Europa. Dit familiebedrijf heeft een uitgebreid aanbod aan baksteenstrips. Je kiest uit meer dan 100 structuren en kleuren. Zo kan je heel wat looks creëren met E-Board, van landelijk en klassiek, tot modern en strak. Bezoek gerust één van hun showrooms en maak je keuze!

Isoleren en renoveren in 1

Met de E-Board-totaaloplossing isoleer en renoveer je je gevel in 1 keer. De steenstrips kunnen immers rechtstreeks gelijmd worden op de isolatiepanelen. Gezien de huidige, almaar stijgende energieprijzen, is het een meerwaarde dat je woning volledig geïsoleerd is. Bovendien is E-Board ATG-gecertificeerd, wat betekent dat het uitstekende isolatiewaarden heeft, en je hierdoor dus geniet van een grote energiebesparing.

Praktisch

Eén van de allergrootste troeven van E-Board is dat je tijdens de werkzaamheden, perfect in je eigen woning kan blijven wonen. Er komen immers geen breekwerken te pas aan het proces. Met een tijdelijke verhuis hoef je dus alvast geen rekening te houden.

Slankere bouwwijze

De lichtgewicht isolatiepanelen van een E-Board gevelsysteem laten ook een slankere bouwwijze toe. Hierdoor wordt de fundering van je huis niet onnodig zwaar. Bovendien zijn er geen geveldragers nodig. Daarnaast nemen baksteenstrips een stuk minder plaats in dan traditionele bakstenen. Hierdoor kan je plaatsbesparend bouwen en heb je meer ruimte voor isolatiemateriaal.

Wat kost het om E-Board® te installeren?

De kosten om E-Board te installeren in je woning kan je makkelijk zelf berekenen. Maak gebruik van de handige calculator en bereken hoeveel gevelpanelen je nodig hebt en wat de materiaalkosten van E-Board bedragen voor de isolatie en renovatie van jouw woning.

Geen zin om zelf aan de slag te gaan met de calculatietool? Vraag dan eenvoudigweg een offerte voor jouw gevel op maat. Zonder verplichting!

Onze ervaren E-Board-plaatsers kunnen de klus voor jou klaren. Maar ook jij zelf kunt de handen uit de mouwen steken. Volg onze handige dagopleiding E-Board en ga aan de slag als een echte stielman!

Win win win!

Interesse om je huis te isoleren en renoveren met E-board? Doe dan mee met onze wedstrijd en maak kans op een E-Board-systeem ter waarde van 5.000 euro! Vul het wedstrijdformulier in en vertel waarom jij E-Board verdient voor jouw woning. Hannes Coudenys van Ugly Belgian Houses zal de prijs persoonlijk aan de winnaar overhandigen. En wees gerust, als je kiest voor E-Board kom je zeker niet op zijn website met lelijke huizen te staan 😉. Deelnemen kan van 05/09/22 tot en met 18/09/22.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Breng je ontwerp tot leven en visualiseer je project met de textuurgenerator van Vandersanden

Breng je ontwerp tot leven en visualiseer je project met de textuurgenerator van Vandersanden

Op zoek naar de ideale steen voor je gevel of oprit? Met de textuurgenerator van Vandersanden kan je eenvoudig realistische texturen maken voor een...

Lees meer

S-line® smalle gevelsteen van Vandersanden: lichter voor je budget en het milieu!

S-line® smalle gevelsteen van Vandersanden: lichter voor je budget en het milieu!

Baksteenproducent Vandersanden lanceerde recent de smalle en ecologische gevelsteen S-line®. En daar heeft het familiebedrijf meerdere redenen voor. Want...

Lees meer

Klinkers uit lokale rivierklei: duurzame oprit- en terrasbestrating met nóg tal van voordelen

Klinkers uit lokale rivierklei: duurzame oprit- en terrasbestrating met nóg tal van voordelen

Binnen gebakken sierbestrating is er een waaier aan mogelijkheden. Maar wil je je terras of oprit écht verduurzamen? Kies dan voor kleiklinkers van...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Binnenkijken: een eigentijds en luchtige nieuwbouwwoning

  Binnenkijken: een eigentijds en luchtige nieuwbouwwoning

  Voor het ontwerp van zijn woning keerde architect Jean-Yves Jehoulet het klassieke model om: de slaapkamers kwamen beneden en de leefkamers boven.

  Lees meer
 • Hoe zit het met de wachttijd voor een airco? Expert biedt antwoord

  Hoe zit het met de wachttijd voor een airco? Expert biedt antwoord

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Maar hoe zit het met de wachttijd?

  Lees meer
 • Help! Wat doet die witte sluier op mijn gevel? Zo pak je het aan

  Help! Wat doet die witte sluier op mijn gevel? Zo pak je het aan

  Heb je een witte sluier op je buitenmuur? Dat zijn waarschijnlijk zout- of gipsuitbloeiingen. Wat doe je eraan en hoe kan je ze vermijden?

  Lees meer
 • Gespot: de 5 musthaves van januari

  Gespot: de 5 musthaves van januari

  Aan het einde van elke maand zet onze woonexpert enkele nieuwe producten in de kijker. Ontdek de musthaves van januari.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken