Meer woonruimte creëren? Bouw slanker en duurzamer met S-line® smalle gevelstenen

Wil je meer woon- en/of werkruimte creëren bij een renovatie of nieuwbouw, dan telt elke centimeter. Daarnaast moet er ook voldoende ruimte voor isolatie en duurzaamheid zijn. De oplossing? Slank bouwen met plaatsbesparende en ecologische smalle gevelstenen. Baksteenproducent Vandersanden speelt in op de groeiende aandacht voor dematerialisatie en lanceert zijn S-line® reeks, bestaande uit smalle stenen voor gevels en bestrating.

Gevelstenen van de toekomst

Less is more, of de kunst van het weglaten: dat is wat in een circulaire economie telt. Baksteenproducent Vandersanden heeft dit goed begrepen en maakt al jaren steenstrips van 2 cm. Nu nemen ze ook smalle gevelstenen en kleiklinkers op in hun assortiment, onder de naam S-line®. Hierbij maken ze efficiënter gebruik van grondstoffen en ook het gebruik van zoveel mogelijk hernieuwbare materialen is een belangrijke pijler. De gevelstenen van de toekomst zijn duurzamer, bieden meer mogelijkheden en worden gemaakt met minder grondstoffen en minder energieverbruik. Net daarom wil Vandersanden het smalle steenformaat laten uitgroeien tot de nieuwe standaard.

Meer met minder

Meer duurzaamheid, meer woon- en werkcomfort, meer ruimte voor isolatie en minder grondstoffen? De S-line® smalle gevelstenen van Vandersanden doen precies dat. Deze lichtere, smalle en ecologische gevelstenen hebben alle kwaliteiten van een standaard gevelsteen met traditionele afmetingen maar worden met 25% minder grondstoffen en energie geproduceerd. De gevelstenen worden versmald van zo’n 10 cm naar 7 à 7,5 cm. Deze dematerialisatie zorgt bovendien voor een lagere CO2-uitstoot.

Waarom kiezen voor smalle gevelstenen?

Kiezen voor S-line® eco-gevelstenen is slim en biedt tal van voordelen. Zo wordt er tijdens de productie zuiniger met grondstoffen en energie omgesprongen, wat zich vertaalt in een prijsvoordeel van zo’n 10%, ten opzichte van traditionele gevelstenen. Omwille van het compactere volume, kunnen er meer stenen per vracht getransporteerd worden, is er meer ruimte voor isolatie en meer woon- en/of werkruimte. S-line® gevelstenen dragen bovendien bij aan een lichtere constructie en betere ergonomie bij de verwerking op bouwwerven.

En als kers op de taart: ook bij de S-line® gevelstenen ontvang je de bekende 25 jaar Vandersanden-garantie tegen vergipsing. Vandersanden gevelstenen zijn beschermd tegen vergipsing door geïmpregneerd te worden of door de speciale receptuur, waardoor vergipsing geen kans meer maakt.

CO2-neutraliteit

Vandersanden lanceerde het Together to Zero duurzaamheidsprogramma en ambieert hiermee om volledig CO2-neutraal te zijn tegen 2050. De baksteenproducent omarmt mogelijke alternatieve en natuurlijke energiebronnen en onderzoekt het gebruik van nieuwe grondstoffen, zoals lokale rivierklei. Verder zetten ze volop in op dematerialisatie, o.a. door de productie van S-line® smalle stenen voor gevels en bestrating.

Advies op maat

Vandersanden is het grootste baksteenproducerende familiebedrijf in Europa en produceert jaarlijks meer dan 600 miljoen stenen, waaronder gevelstenen, kleiklinkers en eco-baksteenstrips. Benieuwd naar hun uitgebreide assortiment? Vind jouw ideale steen in de productzoeker of maak een afspraak in één van de showrooms, voor meer inspiratie en advies op maat.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Breng je ontwerp tot leven en visualiseer je project met de textuurgenerator van Vandersanden

Breng je ontwerp tot leven en visualiseer je project met de textuurgenerator van Vandersanden

Op zoek naar de ideale steen voor je gevel of oprit? Met de textuurgenerator van Vandersanden kan je eenvoudig realistische texturen maken voor een...

Lees meer

S-line® smalle gevelsteen van Vandersanden: lichter voor je budget en het milieu!

S-line® smalle gevelsteen van Vandersanden: lichter voor je budget en het milieu!

Baksteenproducent Vandersanden lanceerde recent de smalle en ecologische gevelsteen S-line®. En daar heeft het familiebedrijf meerdere redenen voor. Want...

Lees meer

Klinkers uit lokale rivierklei: duurzame oprit- en terrasbestrating met nóg tal van voordelen

Klinkers uit lokale rivierklei: duurzame oprit- en terrasbestrating met nóg tal van voordelen

Binnen gebakken sierbestrating is er een waaier aan mogelijkheden. Maar wil je je terras of oprit écht verduurzamen? Kies dan voor kleiklinkers van...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Je gevel schilderen: de do's en don'ts

  Je gevel schilderen: de do's en don'ts

  Niks geeft je woning zo snel een frisse, nieuwe look als een geverfde gevel. Met deze tips en tricks zet je jouw gevel helemaal in het nieuw.

  Lees meer
 • Welke verfborstels en -rollen kan je kiezen?

  Welke verfborstels en -rollen kan je kiezen?

  Voor elke toepassing bestaat er wel een speciale verfborstel of -rol. Maar hoe maak je de juiste keuze?

  Lees meer
 • Houten terras: houtsoorten, plaatsing, onderhoud en prijs

  Houten terras: houtsoorten, plaatsing, onderhoud en prijs

  Houten terras aanleggen: welke houtsoort is het meest geschikt? Hoe verloopt de plaatsing? Hoe onderhouden en wat is de prijs?

  Lees meer
 • Wat is intensieve nachtventilatie?

  Wat is intensieve nachtventilatie?

  Heb jij al van intensieve nachtventilatie of nachtkoeling gehoord? We vertellen je hoe het precies werkt en lijsten 5 aandachtspunten op.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken