S-line® smalle gevelsteen van Vandersanden: lichter voor je budget en het milieu!

Baksteenproducent Vandersanden lanceerde recent de smalle en ecologische gevelsteen S-line®. En daar heeft het familiebedrijf meerdere redenen voor. Want bij het (ver)bouwen of renoveren van je woning, telt elke centimeter. Door te werken met een smalle gevelsteen, creëer je meer isolatie- of woonruimte. De duurzame S-line® gevelsteen is dan ook dé oplossing om slank en ecologisch te bouwen. Bovendien kom je tot 10% goedkoper uit dan wanneer je kiest voor een steen met een traditioneel formaat.

S-line®: de kunst van het weglaten

Een efficiënter gebruik van grondstoffen en energie alsook het gebruik van zoveel mogelijk hernieuwbare materialen zijn belangrijke pijlers voor familiebedrijf Vandersanden. Zij dragen concreet bij tot een circulaire economie door de lancering van de S-line® smalle bakstenen voor gevel en straat, waarbij less zonder twijfel more is. Want de stenen worden gemaakt van de hernieuwbare grondstof rivierklei en vereisen tevens minder materiaal.

Gevelstenen en kleiklinkers

  • Gevelstenen: Meer, met minder. Dat is exact wat de S-line® gevelstenen van Vandersanden doen. Deze stenen hebben alle kwaliteiten van gevelstenen met klassieke afmetingen maar scheppen meer kansen voor duurzaam bouwen en renoveren. En dat met minder grondstoffen en energie. De smallere afmeting zorgt voor meer isolatieruimte en levert je woning een gunstiger E-peil op. Kies je niet voor extra isolatie? Dan blijft er meer ruimte over om te wonen en te werken. De mogelijkheden zijn eindeloos!
  • Kleiklinkers: En ook de kleiklinkers uit het gelijknamige gamma zijn duurzaam en genieten van dezelfde kwaliteiten als traditionele kleiklinkers. De klinkers worden gemaakt van lokale rivierklei en reduceren bijgevolg de hoeveelheid grondstoffen en de CO2-uitstoot.

Benieuwd naar het kleurengamma? Neem een kijkje in de productzoeker gevelstenen of de productzoeker kleiklinkers.

Slank en ecologisch bouwen

De pluspunten van de S-line® smalle gevelsteen zijn enorm! Zo heeft de productie ervan een aanzienlijk lagere impact op het milieu. De stenen worden met zo’n kwart minder grondstoffen en energie geproduceerd. Deze dematerialisatie vertaalt zich in een prijsvoordeel van zo’n 10%, ten opzichte van traditionele formaten. Daarnaast zijn de smalle stenen extra duurzaam en ecologisch, en toch even functioneel en hoogwaardig. Je bent met andere woorden in staat om slanker en lichter te bouwen.

Langdurig mooie gevel

Ook S-line® gevelstenen worden na het bakproces behandeld en waterafstotend gemaakt. Hierdoor geniet je van een langdurig mooie gevel die beter beschermd is tegen vergipsing (witte uitslag) en vervuiling. Naast het voorkomen van vergipsing, bieden de geïmpregneerde stenen nog andere voordelen. Zo behouden ze hun oorspronkelijke kleur, vorm en structuur. Daarnaast zijn ze goed bestand tegen vorst. Vandersanden geeft bovendien een garantie van 25 jaar tegen vergipsing.

Bouwplannen?

Heb je concrete (ver)bouw- of renovatieplannen? Genereer dan van thuis uit de textuur van de door jouw gekozen steen met de handige textuurgenerator van Vandersanden. Of maak je productkeuze via de overzichtelijke productzoeker. De stenen voelen, zien en vergelijken? Boek een afspraak met onze experts in één van onze showrooms.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Breng je ontwerp tot leven en visualiseer je project met de textuurgenerator van Vandersanden

Breng je ontwerp tot leven en visualiseer je project met de textuurgenerator van Vandersanden

Op zoek naar de ideale steen voor je gevel of oprit? Met de textuurgenerator van Vandersanden kan je eenvoudig realistische texturen maken voor een...

Lees meer

Klinkers uit lokale rivierklei: duurzame oprit- en terrasbestrating met nóg tal van voordelen

Klinkers uit lokale rivierklei: duurzame oprit- en terrasbestrating met nóg tal van voordelen

Binnen gebakken sierbestrating is er een waaier aan mogelijkheden. Maar wil je je terras of oprit écht verduurzamen? Kies dan voor kleiklinkers van...

Lees meer

Waarom je zeker in deze tijden voor kleiklinkers moet kiezen

Waarom je zeker in deze tijden voor kleiklinkers moet kiezen

Duurzaam bouwen? Dat is kiezen voor duurzame en ecologische materialen. Ga daarom voor kleiklinkers voor de bestrating van jouw tuin, terras of oprit....

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken