Klinkers uit lokale rivierklei: duurzame oprit- en terrasbestrating met nóg tal van voordelen

Binnen gebakken sierbestrating is er een waaier aan mogelijkheden. Maar wil je je terras of oprit écht verduurzamen? Kies dan voor kleiklinkers van Vandersanden. Deze ecologische bakstenen gaan met gemak 125 jaar mee, worden quasi altijd hergebruikt en zijn gemaakt van lokale rivierklei. Dit duurzame en circulaire bestratingsmateriaal heeft daarnaast nog veel voordelen.

Duurzaamheid troef

Kleiklinkers zijn ecologisch en duurzaam. En net daarom sluiten ze perfect aan bij de waarden van baksteenproducent Vandersanden. Zo gebruikt Vandersanden bij het productieproces van kleiklinkers uitsluitend groene stroom én staan ze zelf in voor het opwekken van energie via zonnedaken. Ook staat in Lanklaar een eigen windturbine. Naast de productie, is ook het gebruik van kleiklinkers duurzaam. Uit onderzoek blijkt namelijk dat nagenoeg 90% van de bakstenen hergebruikt wordt. Een knap circulair product dus!

Extra sterk

Bakstenen klinkers uit klei worden op zeer hoge temperatuur gebakken en zijn daardoor heel erg sterk. Hun bakwijze en specifieke samenstelling maakt hen minder poreus dan standaard gevelbakstenen. Daarnaast zijn ze goed bestand tegen agressieve stoffen en tal van weersomstandigheden. Dankzij al deze eigenschappen, gaan kleiklinkers gemakkelijk 125 jaar lang mee.

Lokale rivierklei

Lokale rivierklei dient als basis voor de productie van de kleiklinkers van Vandersanden. Het is een hernieuwbare, organische en duurzame grondstof die nooit opraakt. De rivier zet immers meer klei af dan dat er als industrie gewonnen wordt. Omwille van de lokale winning, heeft het transport een lage impact op het milieu.

Ruim assortiment

Hou je van een terras met organische en speelse vormen of meer van een traditioneel legverband? Een oprit met afwisselend donkere en lichte kleuren kleiklinkers? Of een kleurrijk patroon? Kies je voor kleiklinkers, dan zijn de creatieve ontwerpmogelijkheden voor je tuin of terras legio. Ze zijn namelijk beschikbaar in tal van kleuren en formaten. Vandersanden heeft meerdere formaten in zijn assortiment, zoals waaltjes- en keiformaten.

Kleiklinkers voor jouw oprit of terras

Vandersanden is expert in sierbestrating en één van de grootste baksteenproducenten in Europa. Bij dit familiebedrijf vind je dus vast en zeker je gading. Bezoek één van de showrooms en maak je keuze uit het ruime aanbod aan kleiklinkers. Of grasduin in de overzichtelijke productzoeker en vind daar dé ideale kleiklinker voor jouw oprit of terras!


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Breng je ontwerp tot leven en visualiseer je project met de textuurgenerator van Vandersanden

Breng je ontwerp tot leven en visualiseer je project met de textuurgenerator van Vandersanden

Op zoek naar de ideale steen voor je gevel of oprit? Met de textuurgenerator van Vandersanden kan je eenvoudig realistische texturen maken voor een...

Lees meer

S-line® smalle gevelsteen van Vandersanden: lichter voor je budget en het milieu!

S-line® smalle gevelsteen van Vandersanden: lichter voor je budget en het milieu!

Baksteenproducent Vandersanden lanceerde recent de smalle en ecologische gevelsteen S-line®. En daar heeft het familiebedrijf meerdere redenen voor. Want...

Lees meer

Waarom je zeker in deze tijden voor kleiklinkers moet kiezen

Waarom je zeker in deze tijden voor kleiklinkers moet kiezen

Duurzaam bouwen? Dat is kiezen voor duurzame en ecologische materialen. Ga daarom voor kleiklinkers voor de bestrating van jouw tuin, terras of oprit....

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken